پیام خراسان
مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع):
10 درصد کودکان بی‌سرپرست مشهد در موسسه گلستان علی(ع) هستند
جمعه 25 مرداد 1398 - 15:44:57
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع) گفت: 100 درصد کودکانی که وارد سازمان بهزیستی می‌شوند، اشکال مختلفی از کودک آزاری را تجربه کرده‌اند. 10 درصد بچه‌های بی‌سرپرست مشهد در مراکز گلستان علی(ع) هستند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سیدحمیدرضازاده در مراسم تجلیل از خبرنگاران و اصحاب رسانه که در مجموعه جشن‌گاه برگزار شد، با اشاره به اینکه« موسسه گلستان علی(ع) در سه حوزه فعالیت می‌کند» اظهار کرد: یکی از این فعالیت‌ها نگهداری از کودکان بی‌سرپرست است. در مراکز ده‌گانه موسسه گلستان علی از بچه‌های سه تا 18 سال نگهداری می‌شود. شرایط مراکز ما براساس استاندارهایی است که بهزیستی اعلام کرده است. گروه‌های زیادی با موسسه ما همکاری می‌کنند.
وی ادامه داد: موسسه گلستان علی(ع) تنها 150 نفر کارمند حقوق بگیر دارد اما صدها نفر به صورت افتخاری به ما کمک می‌کنند. بچه‌های مراکز گلستان علی(ع) در شرایط بسیار خوبی بزرگ می‌شوند. سازمان بهزیستی با حکم دادگاه بچه‌ای را به موسسه ما واگذار می‌کند.
مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع) عنوان کرد: در سال 81 هر دو روز یک بچه به شهر مشهد اضافه می‌شد اما در حال حاضر متأسفانه این موضوع رشد زیادی کرده است. در آن زمان کودکانی که آثار شدید کتک و آزار در بدن آن‌ها مشاهده می‌شد، کار ویژه‌ای برای آن‌ها در موسسه گلستان علی(ع) انجام می‌شد. 
رضازاده با بیان اینکه« در حال حاضر تعریف کودک آزاری تغییر پیدا کرده است» افزود: 100 درصد کودکانی که وارد سازمان بهزیستی می‌شوند، اشکال مختلفی از کودک آزاری را تجربه کرده‌اند. بچه‌ای با مشکلات روحی و روانی بسیار زیاد به مجموعه ما وارد می‌شود. یک تیم با کار گروهی، وضعیت این کودک را تغییر می‌دهند. گروه‌های زیادی از جمله مشاورین و مددکاران با ما همکاری می‌کنند. 
مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع) با اشاره به اینکه« خادمان افتخاری ما در بخش مناطق محروم ما نیز حضور پیدا می‌کنند» بیان کرد: 20 درصد بچه‌های بی‌سرپرست کشور در خراسان رضوی هستند که 12 درصد آنان در شهر مشهد است. 10 درصد بچه‌های بی‌سرپرست در مراکز گلستان علی(ع) هستند. ما بزرگ‌ترین مجموعه نگهداری کودکان بی‌سرپرست هستیم.
وی تاکیدکرد: در مدت فعالیت ما؛ 500 بچه را به جامعه واگذار کردیم. موسسه ما تقریبا سالی 6 ازدواج دارد. در طول این سال‌ها یک طلاق داشتیم. صدها عنوان قهرمانی کشوری، استانی و افتخار‌های فرهنگی و ورزشی بسیاری بچه‌های موسسه گلستان علی به دست آورده‌اند. من خادم این موسسه هستم.
رضازاده با بیان اینکه« در گلستان علی 17 موسسه نواسه داریم که در این موسسه‌ها، بچه‌های ازدواج کرده هستند» خاطرنشان کرد: درس در موسسه گلستان علی(ع) اجباری است. میانگین درسی موسسه گلستان علی(ع) 16.25 است. امسال برای اشتغال کودکان موسسه گلستان علی(ع) گام‌های زیادی برداشتیم.
مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع) اظهارکرد: طرح سلامت اجتماعی به پیشنهاد آقای مرتضوی در گلستان علی(ع) در حال انجام است. کار ما در حوزه پیشگری سلامت اجتماعی به این صورت است که خانواده‌هایی که به ما معرفی می‌شوند، به صورت همه‌جانبه زیر نظر موسسه قرار می‌گیرند. حدود 400 خانواده در طرح سلامت اجتماعی زیر پوشش ماست. تفاهم‌نامه‌های مختلفی با اصناف، رستوران‌داران، هتل‌داران و... داریم. 
وی با اشاره به اینکه« ما با جمع‌آوری وسایل مازاد زندگی و بازسازی آن‌ها، این وسایل را به خانواده‌های مورد نیاز می‌دهیم» گفت: در سال 83 با مبلغ 70 هزارتومان، یک خانواده سه نفره را تحت پوشش می‌دادیم. با توجه به افزایش سرانه بهزیستی، در حال حاضر با یک میلیون و سیصد هزارتومان یک خانواده سه نفره پوشش می‌دهیم.
مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع) عنوان کرد: از 10 سال پیش به فکر تاسیس مدرسه‌ای بودیم که استعداد بچه‌های گلستان علی را کشف کند. چهارسال پیش با کمک بهزیستی و مسکن یک زمین برای مدرسه کشف استعداد خریداری شد. پیش‌بینی ما این است که 30 هزار مترمربع برای این مدرسه ساخت‌و‌ساز خواهد شد. سال گذشته فاز آموزشی آن و روز عیدقربان امسال خوابگاه این مدرسه افتتاح شد.
رضازاده افزود: در هر 14 ماه یک خوابگاه افتتاح خواهیم کرد که قرار است سه ماه خوابگاه مجهز اضافه شود. آرزوی دیرینه بچه‌ها داشتن یک مجموعه ورزشی است. برای بچه‌ها بی‌سرپرست یک مجموعه ورزشی خواهیم ساخت. این مجموعه ورزشی ضمن دادن خدمات به بچه‌های بی‌سرپرست، بچه‌های بومی نیز می‌توانند از امکانات این مجموعه استفاده کنند که در این صورت هزینه‌های مجموعه ورزشی نیز تامین خواهد شد. 
وی عنوان کرد: ما علاوه بر مراکز خود 23 مراکز محروم را نیز تحت پوشش قرار داده است. موسسه گلستان علی(ع) همه ساله به جمع‌آوری لوازم تحریر می‌پردازد. بچه‌های زیادی به خاطر نداشتن لوازم‌تحریر و امکانات از رفتن به مدرسه باز می‌ماندند. سه سال پیش در منطقه قرقی 80 دانش‌آموز شناسایی شدند که به خاطر نداشتن امکانات قصد تحصیل نداشتند.
مدیرعامل موسسه گلستان علی(ع) با بیان اینکه« در سال یک میلیون نفر دانش‌آموز از تحصیل باز می‌مانند» ادامه داد: ما هرساله طرح کوله‌پشتی اجرا می‌کنیم. از پنج ماه پیش درخواست‌های زیادی برای لوازم تحریر داشتیم. بسیاری از سازمان‌ها به ما کمک کردند اما هر خانواده‌ای که لوازم تحریر اضافه‌ خود را به دانش‌آموزان نیازمند بدهد دیگر هیچ کودکی از تحصیل باز نمی‌ماند. اگر رسانه‌ها اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند، این کار انجام خواهد شد.
رضازاده تاکیدکرد: برای دیده‌شدن و شنیده‌شدن بچه‌های گلستان علی(ع)، امتیاز هفته‌نامه حامی را خریدیم. امسال تصمیم گرفتیم این هفته‌نامه را بیاندازیم. گروهی به صورت افتخاری به ما کمک می‌کنند که این هفته‌نامه راه‌اندازی شود. اگر کسی می‌تواند در تحریریه و تولید هفته‌نامه به ما کمک کند. این هفته‌نامه تنها جایی است که بچه‌های بی سرپرست می‌توانند صدای خود را به دیگران برسانند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171258/10-درصد-کودکان-بی‌سرپرست-مشهد-در-موسسه-گلستان-علی(ع)-هستند
بستن   چاپ