پیام خراسان
معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسان: تربیت پژوهشگران در عرصه‌های مختلف، از ثمرات برنامه‌های تحولی حوزه علمیه است
دوشنبه 28 مرداد 1398 - 11:06:15
پیام خراسان - معاون پژهشی حوزه علمیه خراسان گفت: از ثمرات و برکات اقدامات و برنامه‌های تحولی حوزه علمیه خراسان، تربیت پژوهشگران در حوزه‌های مختلفی چون ادبیات، فلسفه، فقه و دیگر موارد است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین کندری که در «آیین معرفی درسنامه غنا و موسیقی؛ متن درس خارج فقه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» در محل مدرسه علمیه سلیمانیه سخن می‌گفت، در خصوص اقدامات و برنامه‌های تحولی معاونت پژوهشی حوزه علمیه خراسان رضوی ضمن بیان روایتی از امیرالمومنین(ع) اظهار کرد: آن حضرت می‌فرمایند هیچ عملی مانند تحقیق نیست؛ لذا ضرورت بحث تحقیق و پژوهش و اهمیت و تاثیر آن در پیشرفت‌های علمی بر هیچ‌کس پوشیده نیست و حضرت علی(ع) نیز در این روایت مختصر به آن می‌پردازند و باید در زمینه رشد علمی که در جامعه اسلامی و هر جامعه بشری باید اتفاق افتد.
وی ادامه داد: معاونت پژوهشی حوزه علمیه خراسان در طی سه ساله اخیر، برنامه‌های تحولی فراوانی را پیش رو قرار داده است که از جمله آن، بحث راه‌اندازی هیات‌های اندیشه‌ورز در 6 محور اساسی است. همچنین محور دیگری که اقدامات مربوط به آن انجام شد، بحث کارگروه‌های پژوهشی بوده است. در این خصوص، 12 کارگروه پژوهشی در حوزه علمیه خراسان در مباحث مختلف مورد نیاز حوزه، جامعه، نظام اسلامی و سطح بین‌الملل راه‌اندازی شده و هر چهار سطح مباحث عمومی، تخصصی و نخبگانی را مد نظر قرار داده است.
معاون پژوهشی حوزه علمی خراسان رضوی اضافه کرد: از حداقل ثمرات و برکات اقدامات انجام شده، بحث تربیت پژوهشگرانی بوده است. ضمن این که در حکم رهبر معظم انقلاب نسبت به اعضای شورای عالی و مدیرت حوزه علمیه خراسان نیز تاکید بر تربیت صدها پژوهشگر و نویسنده در عرصه‌های مختلفی چون فقه، ادبیات، فلسفه، اقتصادی، اخلاقی و دیگر موضوعات شده است.
کندری افزود: ثمره دوم آن، بحث تولید فصلنامه‌های علمی حوزه علمیه خراسان در 9 موضوع است که تعداد هفت مورد از آن به مرحله چاپ رسیده و دو مورد دیگر نیز امسال به مرحله جاپ خواهد رسید. ضمنا در خصوص همه این 9 فصلنامه، مجوزات لازم از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت شده و ان‌شاءالله با ابلاغیه ماده واحده‌ای که نسبت به قطب‌های علمی، پژوهشکده‌ها و رتبه‌های علمی و پژوهشی، صورت می‌گیرد، درصدد شکل‌دهی و جهت‌دهی این فصلنامه‌ها به سمت علمی و پژوهشی شدن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: از مباحث دیگری که با ارشادات مدیر محترم مد نظر قرار گرفت، نگاه ویژه به مسائل علمی مطرح شده از رهبر معظم انقلاب اسلامی است که اولین جلسه آن را با معرفی کتاب درسنامه غنا و موسیقی رهبری که حاصل 75 جلسه درس خارج ایشان است، با همکاری موسسه نشر و حفظ آثار رهبر انقلاب شاهد هستیم. همچنین طی جلسات صورت گرفته با مدیر محترم، بنا بر آن شد که بتوانیم بعد از این جلسه، جلساتی را در باب نقد و بررسی دیگر مباحث علمی مطرح شده ایشان داشته باشیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171664/معاون-پژوهشی-حوزه-علمیه-خراسان--تربیت-پژوهشگران-در-عرصه‌های-مختلف،-از-ثمرات-برنامه‌های-تحولی-حوزه-علمیه-است
بستن   چاپ