پیام خراسان
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی:
سازمان نظام مهندسی به دنبال برندسازی است
دوشنبه 28 مرداد 1398 - 15:53:36
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: سازمان نظام مهندسی دنبال برند کردن است تا مواد غذایی، گواهی متخصصان صنایع غذایی کشاورزی را بگیرند. 
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، محمدعلی قنادزاده امروز در نشست خبری با موضوع آب، خاک و اشتغال جوانان در محل این سازمان، اظهار کرد: اشتغال یکی از مهم‌ترین پارامترهای کشور مخصوصا در بخش کشاورزی است. تمام کشور دنبال افزایش اشتغال هستند اما ما دنبال افزایش اشتغالی هستیم که بهره‌وری هم با آن بالاتر رود. 
وی ادامه داد: ما قصد داریم از فارغ‌التحصیلان استفاده کنیم. در کشور نزدیک 250 هزار عضو در سازمان‌های نظام مهندسی و در استان بیش از 17 هزار عضو وجود دارد که ثبت نام کردند و 4 هزار نفر فعال هستند. یکی از وظایف سازمان نظام مهندسی این است که بتواند زمینه‌های اشتغال را ایجاد کند. وظیفه ما این نیست که شغل ایجاد کنیم، وظیفه ما این است که وارد زمینه‌ای شویم که فرد آموزش دیده و با دید خود شغل انتخاب کند.
وی افزود: این روزها بحث کشاورزی بسیار پررنگ است. مقامات مختلف دنبال این هستند که استان به عنوان استان پربازده در بحث کشاورزی افزایش راندمان و بهره‌وری داشته و در این قضیه در کشور حرف داشته باشد. برخی شهرستان‌های ما مثل نیشابور نمونه هستند که از نظر تولید شیر گوشت و و نهاده‌ها نمونه است. می‌خواهیم این را به تمام استان‌ها تسری دهیم که افراد فارغ‌التحصیل، متخصص و جوان که دنبال کار، توسعه و بهره‌وری می‌گردند، می‌توانند این کار را انجام دهند. تمام هدف ما این است که در سال رونق تولید ما هم نقش کوچکی داشته باشیم که بیشتر به سمت هویت‌بخشی برای جوانان باشد. در این راستا کارهایی را صورت دادیم و در حال انجام کارهای مختلفی هستیم.
قنادزاده با بیان اینکه ما برنامه عملیاتی نوشتیم که سالانه نزدیک 400 نفر جذب حوزه کشاورزی شوند و ما زمینه‌سازی ایجاد کنیم، عنوان کرد: این زمینه‌سازی‌ها را در 19 بند عملیاتی در داخل استان و در 6 بند اصلی در داخل کشور برنامه‌ریزی می‌کنیم. یکی از بندهای مهم و زمینه‌ساز، بحث استفاده از تکنولوژی‌های نوین است. کشاورزی ما قدمت زیادی دارد اما اگر دنبال بهره‌وری آب، بالا بردن عملکرد محصول و وارد کردن تکنولوژی‌های نوین در عرصه کار، نیاز داریم که افراد متخصص وارد شوند. دیدگاه سنتی به عنوان تجربه خوب است اما نباید دنبال دیدگاه سنتی صرف برویم، باید سنت را با تکنولوژی و مدرنیزه ترکیب کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: استفاده از پهپادها را در کل کشور احصا کردیم، 36 هزار پهپاد برای کشاورزی در کشور نیاز است که می‌تواند کود و بذر را در بازه زمانی کوتاه و به صورت دقیق در اختیار کشاورز و زمین کشاورزی قرار دهند. دنبال برگزاری همایش و ایجاد مجله در خصوص تکنولوژی‌های نوین کشاورزی هستیم. در این زمینه تفاهم‌نامه‌های مختلفی با دستگاه‌های اجرایی، خصوصی، اتحادیه‌ها و انجمن‌ها بستیم و فارغ‌التحصیل و نیاز شغلی را مشخص کرده و گفتیم چه کارهای مشترکی می‌توانیم انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه‌ها در کشور سه دسته استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی هستند، تصریح کرد: ما وارد برنامه عملیاتی شدیم. این کار دوم ما در بسترسازی بود. کار سوم این بود که با دستگاه‌های دولتی وارد صحبت شدیم. 
قنادزاده با اشاره به اینکه نظام مهندسی کشاورزی با سازمان جهاد کشاورزی نزدیک به 850 وظیفه مختلف دارند که سازمان جهاد کشاورزی می‌تواند بیش از 400 وظیفه را به شرکت‌ها، نظام‌ها و تشکل‌های خصوصی دهد، ادامه داد: تاکنون تعداد محدودی از وظایف تصدی‌گری واگذار شده که 17 زیرشاخه اصلی و بین 80 تا 90 زیرشاخه فرعی است. کار ما این بوده که با جهاد کشاورزی صحبت کنیم تا تصدی‌گری‌ها بیشتر شود. نزدیک هزار نفر کارشناس به صورت مستقیم و واسطه داریم که مراوده مالی و قراردادی با نظام مهندسی دارند که متاسفانه فقط در سازمان جهاد کشاورزی است.
قنادزاده خاطرنشان کرد: ما وظیفه سازمانی و کشوری داریم که وظیفه سازمانی ما زمینه‌سازی بوده و وظیفه کشوری و جایگاهی ما این است که بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری به جوانان هویت دهیم. جوانانی بیان می‌کنند که فارغ‌التحصیل شده، دوره‌های آموزشی را گذرانده و تخصص گرفتیم اما افراد کارمند که سال‌ها در سازمان جهاد شاغل بودند این کارها را انجام می‌دهند و به ما نمی‌رسد. برای کارمند بازنشسته کار ایجاد شده اما برای جوان کار ایجاد نکرده‌اند. ما سعی کردیم این چالش‌ها را هدایت کنیم و به فارغ‌التحصیل جوان بها دهیم. از تجربه بزرگان نمی‌توانیم استفاده نکنیم ولی باید کنار هم بیاوریم و به گونه‌ای سازماندهی و برنامه‌ریزی کنیم تا هر دو استفاده شوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اضافه کرد: زمینه‌سازی دیگر اینکه با استانداری وارد صحبت شدیم تا ما را در طرح مثلث توسعه اقتصادی خود شریک کنند به صورت در بخش آموزش و تسهیلگری که زنینه تسهیلگری ما یکپارچه‌سازی اراضی در کشاورزی است. در فریمان و داورزن تفاهم‌نامه‌هایی را با فرمانداران نوشتیم تا وارد عرصه شویم. صحبت ما این است که بهره‌برداری در آب، خاک و اشتغال را در استان بالا ببریم.
وی گفت: سمت و سو دادن به فارغ‌التحصیلان نقصی بوده که در استان زیاد وجود دارد. همه دستگاه‌ها با هم مشکل یا رونق ایجاد می‌کنند. الان استان ما به سمت رونق تولید رفته و باید زمینه‌سازی کنیم. به طور مثال در بحث پهپاد، هر پهپاد می‌تواند برای دو تا سه نفر اشتغالزایی ایجاد کند. استفاده از سنجنده‌ها یا تکنولوژی‌های هوا فضا در پایان‌نامه‌ها بسیار دیده می‌شود اما در عرصه فعالیت نقششان کمرنگ است.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان نظام مهندسی بابد این موارد را در جامعه برجسته کند، ادامه داد: کارشناسی ارشد و دکترای ما نمی‌تواند کار پیدا کند چون روی موضوع تخصصی کار کرده که هنوز در دستگاه‌های مختلف بسترسازی برای این موضوع تخصصی اتفاق نیفتاده است. یکی این مورد است.
قنادزاده بیان کرد: در استانی 11.6 میلیون هکتار وسعت زمین‌هایش است و ما فقط 1.2 میلیون هکتار به عنوان زمین زراعی و باغ استفاده می‌کنیم که جای افرایش دارد. در کشاورزی یکی از مشکلات بحث عدم ورود تکنولوژی‌ها است که موجب شده برخی از فارغ‌التحصیلان ما نتوانند کار و شغل منتسب خود را پیدا کنند. اولویت ما این است که فارغ‌التحصیلان و جوانان وارد عرصه کار شوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با بیان اینکه 18 سال از سابقه سازمان نظام مهندسی می‌گذرد و تاکنون برنامه عملیاتی منسجمی در هیچ زمینه‌ای نداشته است، عنوان کرد: ما این برنامه را در دوره پنجم ایجاد و منسجم کردیم. باید با احتیاط گام برداریم اگر بگوییم 4 هزار نفر شغل شاید برنامه‌ریزی سخت باشد. ما سازمانی هستیم که خودمان درآمد و هزینه داریم و از جایی بودجه نمی‌گیریم. بر اساس سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی می‌توانیم افراد را تشویق کنیم، به همین دلیل بیان کردیم که برای سال اول 400 نفر ایجاد اشتغال شود.
وی افزود: با دستگاه‌های مختلف و تفاهم‌نامه‌ها بررسی کردیم و مشاهده کردیم با این تفاهم‌نامه‌ها می‌توانیم 400 نفر شغل ایجاد کنیم و ظرفیت معرفی ما و آموزش آن‌ها در این حد است. نزدیک به 30 درصد هدف 400 نفره خود رسیدیم. ما در 29 شهرستان استان، 31 نمایندگی داریم که آن نمایندگی‌ها جبهه جلویی و سربازان ما در این عرصه هستند که کارها را ارجاع داده و رصد می‌کنند. 
قنادزاده خاطرنشان کرد: 15 تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مختلف بستیم که یکی از این دستگاه‌ها بسیج مهندسین و دولتی هستند و به عنوان یکی از حامیان ما در این عرصه کار می‌کنند تا اشتغال را رقم بزنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: در کشور آمار اشتغال کشاورزی وجود دارد که دو قسمت فوق دیپلم به بالا با رشته‌ کشاورزی و غیر کشاورزی و نزدیک 3 درصد بوده که در استان این عدد مقداری پایین‌تر است زیرا کشاورزی ما سنتی بوده و این مشکل ما و نیاز جوان است. تا زمانی که بهره‌بردار را آموزش ندهیم و توجیهش نکنیم، نمی‌توانیم بهره‌وری را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه در صنایع غذایی اتفاقات و هماهنگی‌های خوبی صورت گرفته و به فارغ‌التحصیلان کشاورزی اعلام می‌شود که به عنوان مسئولان فنی در کارخانه‌های لبنی و غذایی کار کنند، تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی دنبال برند کردن است تا مواد غذایی، گواهی متخصصان صنایع غذایی کشاورزی را بگیرند. به طور مثال اگر گیاهان دارویی بسته‌بندی شده و گواهی سازمان نظام را داشته باشند، بهتر است. این جایگاهی است که می‌خواهیم به آن برسیم، یعنی محصول گواهی شده در هر عرصه تا ایجاد اشتغال و امنیت خاطر در مصرف‌کننده ایجاد شود. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171724/سازمان-نظام-مهندسی-به-دنبال-برندسازی-است
بستن   چاپ