پیام خراسان
مشاور رئیس سازمان امور مشارکت‌های اجتماعی:
سمن‌ها منتظر نباشند دولت آن‌ها را صدا بزند
شنبه 2 شهريور 1398 - 08:18:39
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشاور رئیس سازمان امور مشارکت‌های اجتماعی گفت: آقای رزم‌حسینی در ابتدای ورود به وادی استانداری، طرح مثلث توسعه خود را بیان کرد که یکی از آن اضلاع، مشارکت بخش خصوصی و مردم است؛ برای همه سازمان‌های مردم‌نهاد در خراسان رضوی توصیه می‌شود تا از این راهبرد بسیار هوشمندانه استفاده کنند و تشکل‌ها منتظر نباشند تا دولت آن‌ها را صدا بزند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، زهرا عابدینی امروز در همایشی با عنوان «گام دوم انقلاب در پرتو مشارکت‌های مردمی» که در مجموعه ورزشی آستان قدس برگزارشد، اظهار کرد: مشارکت یعنی تحول‌خواهی، مسئولیت‌پذیری، حرکت، پویایی و جریان‌بخش ارزش‌های توسعه اجتماعی. مشارکت کاربردی‌ترین ابزاری است که دولت‌ها می‌توانند از آن در جهت پیشبرد اهداف و برنامه‌هایشان بهره ببرند. مشارکت عامل انسجام‌بخش و وحدت‌بهش در ساخت درونی قدرت ملی است. 
وی ادامه داد: سنت مشارکت موجب تداوم جریان پویایی و نشاط در جامعه می‌شود. به همین جهت مشارکت امر مقدسی است. مقام معظم رهبری همواره تاکید بر سپردن نهایی امور به مردم به عنوان یک راهبرد در امر سیاست‌گذاری اجتماعی داشته و دارند. مشارکت فقط یک لغت نبوده، مفهومی دگرگون‌ساز است و موجب رشد شخصیتی جامعه می‌شود. از این منظر باید گفت مشارکت امر مقدسی است که به سه صورت نقش‌آفرینی می‌کند؛ مشارکت راهی است برای سهیم شدن مردم در تصمیم‌گیری جامعه، موجب نظارت مستقیم مردم بر امور و توسعه کشور و نیز منجر به پاسخ‌گویی مسئولان در جامعه می‌شود. 
مشاور رئیس سازمان امور مشارکت‌های اجتماعی کشور بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد جوامع پیشرفته برای دست‌یابی به پایداری، اثربخشی سیاست‌ها و توسعه همه‌جانبه مردم را به مشارکت و مشورت ترغیب می‌کنند. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مشارکت یکی از اساسی‌ترین ابعاد توسعه و حقوق شهروندان تلقی شده و در قوانین سوم، چهارم و ششم توسعه هم به مسئله مشارکت توجه ویژه‌ای شده است. در ماده 80 قانون برنامه ششم توسعه مسئله مدیریت اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی را به طور جدی بر دوش مردم گذاشته و دولت را مکلف کرده تا زیرساخت‌های لازم را برای توسعه همه‌جانبه مردم فراهم کند.
عابدینی اضافه کرد: امروزه کشور ایران در دو بعد اجتماعی و اقتصادی نیاز به مشارکت همه‌جانبه تشکل‌ها دارد. در بعد اجتماعی با پدیده آسیب‌های اجتماعی مواجه هستیم که نظام کشور را تهدید می‌کند و در بعد اقتصادی با راهبرد اقتصاد مقاومتی مواجه هستیم. سازمان‌های مردم‌نهاد در هر دو زمینه پیشرانان توسعه اجتماعی و فرهنگی و اقتصاد مقاومتی هستند. در بعد اجتماعی تشکل‌ها و فعالان مدنی با حضور مسئولانه و مداخلات درمان‌محور می‌توانند موجب کاهش آلام اجتماعی شوند. باید اقرار کرد که دولت موظف است زیرساخت‌های لازم را برای توسعه مشارکت اجتماعی در جامعه فراهم کند. در طول شش سال گذشته، تلاش زیادی در جهت تحقق بسترهای قانونی به منظور توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد داشته‌ایم.
وی تصریح کرد: مهمترین وجه لایحه قانون که در دست پیگیری و تصویب است، توجه به نقش و کارکرد سازمان‌های مردم‌نهاد در امر سیاست‌گذاری اجتماعی، مداخلات آن‌ها در حوزه اجتماعی و مشارکت آن‌ها در کارگرو‌ه‌های شوراهای توسعه و برنامه‌ریزی استان‌ها است. برای اینکه زمینه هم‌افزایی و انسجام بین تشکل‌ها در تولید فکر، اندیشه و انتقال مطالبات جامعه به سطح دولت فراهم شود در همین لایحه پیش‌بینی شده که زمینه تحقق خانه سازمان‌های مردم‌نهاد فراهم شود.
عابدینی ادامه داد: آقای رزم‌حسینی در ابتدای ورود به وادی استانداری، طرح مثلث توسعه خود را بیان کرد که یکی از آن اضلاع، مشارکت بخش خصوصی و مردم است؛ برای همه سازمان‌های مردم‌نهاد در خراسان رضوی توصیه می‌شود تا از این راهبرد بسیار هوشمندانه استفاده کنند و تشکل‌ها منتظر نباشند تا دولت آن‌ها را صدا بزند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171993/سمن‌ها-منتظر-نباشند-دولت-آن‌ها-را-صدا-بزند
بستن   چاپ