پیام خراسان
جزئیاتی از چهارمین جراحی مغز در حالت بیداری مشهد
چهارشنبه 6 شهريور 1398 - 15:06:52
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - متخصص جراحی مغز و اعصاب گفت: در جراحی مغز در حالت بیداری بیمار بی‌هوش نمی‌شود و آسیب و عوارض به مغز بسیار کم است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، رضا زارع در عملیات جراحی پیشرفته مغز و اعصاب بدون بیهوشی و در حالت بیداری بیمار که در بخش مغز و اعصاب بیمارستان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: این جراحی در تمام دنیا روش مرسومی است و برای عمل‌‍‌های تومور و ضایعات مغزی که در مناطق ویژه مغز و قشر حرکتی تکلم وجود دارد، انجام می‌شود.
وی افزود: هدف از این نوع جراحی‌ها این است که بتوانیم در حین عمل با بیمار ارتباط داشته باشیم و حرکت دست، پا و تکلم بیمار را کنترل کنیم و حداکثر ضایعه را برداشت کنیم. این نوع جراحی نیاز به کار تیمی دارد. جراح، دکتر بیهوشی و یک روان‌شناسی که قبل از عمل با بیمار صحبت و او را برای جراحی آماده ‌کند.
این متخصص جراحی مغز و اعصاب ادامه داد: اولین‌بار جراحی بدون بی‌هوشی در تهران و برای چهارمین‌بار در مشهد انجام شده است. اولین عمل ما به کمک پزشکان آلمانی بود. درعمل دوم بیهوشی بیمار با ما و عمل توسط دکتر آلمانی انجام شد. دو عمل آخر را جراحان ایرانی بیمارستان رضوی انجام داده‌‌اند. 
زارع بیان کرد: در این جراحی ارتباط جراح با بیمار بسیار مهم است. در صورت برداشت تومور در قشر حرکتی دست و پا اگر بیمار در حالت بی‌هوش باشد ممکن است که به مغز آسیب برسد و ما متوجه آن نشویم، بر همین اساس باید برداشت تومور با احتیاط و کامل باشد. 
وی افزود: در این نوع عمل بیمار بی‌هوش نمی‌شود و آسیب و عوارض به مغز بسیار کم است. در مورد افرادی که تشنج می‌کنند، ضایعه آن‌ها کوچک و در مناطق حساس مغز وجود دارد و برداشتن این ضایعه در حین بیهوشی خطرناک است. در این روش کورتکس را تحریک‌ و تمام حرکات دست، پا و تکلم بیمار کنترل می‌شود و طبق پاسخ بیمار می‌توانیم مقدار ضایعه را بدون آسیب برداشت کنیم.
در ادامه قاسم سلطانی، دکترای تخصصی بیهوشی بیان کرد: این جراحی بر روی بیمارانی که تشنج می‌کنند، انجام می‌شود. هدف ازاین جراحی از بین بردن کانونی است که موجب تشنج می‌شود، است. مسئله بسیار مهم، بیداری بیمار در حین جراحی است. 
وی خاطرنشان کرد: بیداربودن بیمار به ما کمک می‌کند که حین جراحی به بافت‌های مغز آسیب نرسد. بیداری بیمار به این معنا نیست که متخصص بیهوشی هیچ کاری انجام نمی‌دهد. در این نوع جراحی‌ها برای بیمار شرایط بی‌دردی فراهم می‌کنیم و در تمام مدت جراحی با بیماران در ارتباط هستیم. 
این دکترای تخصصی بیهوشی بیان کرد: مدت زمان این عمل بستگی به میزان ضایعه دارد و این عمل بسیار ظریف است. زمان برای ما اهمیت ندارد کیفیت و موفقیت برای ما بسیار مهم است. این عمل از سال 1984 در دنیا آغاز و به تدریج وارد ایران شده است. چهار سال پیش برای اولین‌بار در بیمارستان رضوی این عمل بدون بی‌هوشی انجام شد. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/174417/جزئیاتی-از-چهارمین-جراحی-مغز-در-حالت-بیداری-مشهد
بستن   چاپ