پیام خراسان
معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد:
چرا دستگاه‌ها به دولت الکترونیک نمی‌پیوندند؟
چهارشنبه 6 شهريور 1398 - 21:43:06
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه از لحاظ فنی تمامی دستگاه‌های کشور به مرکز تبادل اطلاعات ملی متصل هستند، گفت: با این وجود بسیاری از دستگاه‌ها احساس می‌کنند اگر پاسخی را به صورت الکترونیکی بدهند اقتدار خود را از دست می‌دهند، چراکه اقتدار یک دستگاه در این است که مراجعه‌کننده داشته باشند و یا به دلایلی مانند ترس از شفافیت مشارکت‌جویانه رفتار نمی‌کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، امیر ناظمی امروز در بازدید از خانه نوآوری و فرهنگ مشهد، اظهار کرد: در یکپارچگی دولت الکترونیک دو موضوع فنی و اجتماعی وجود دارد. همچنین از لحاظ فنی تمامی دستگاه‌های کشور به مرکز تبادل اطلاعات ملی یا nix ملی در سازمان فناوری اطلاعات متصل هستند و می‌توانند بالقوه سرویس‌هایی را ارائه دهند.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از 600 نوع خدمت در مرکز تبادل اطلاعات تعریف شده که دستگاه‌ها می‌توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی با هم تعامل داشته باشند، اما این موضوع دارای یک مسئله اجتماعی نیز است. بسیاری از دستگاه‌ها احساس می‌کنند اگر پاسخی را به صورت الکترونیکی بدهند اقتدار خود را از دست می‌دهند، چراکه اقتدار یک دستگاه در این است که مراجعه‌کننده داشته باشند و یا به دلایلی مانند ترس از شفافیت -که وقتی فرایندها شفاف شود ناکارآمدی و مشکلات آن‌ها نمایان می‌شود- مشارکت‌جویانه رفتار نمی‌کنند.
ناظمی تصریح کرد: بر این اساس از لحاظ فنی کلیه امکانات برقرار است و دستگاه‌ها متصل هستند، اما دستگاه‌ها پاسخ استعلام ها را به صورت الکترونیکی نمی‌دهند و خیلی از دستگاه‌ها ترجیح می‌دهند پشت درهای بسته و بدون شفافیت با این پیش فرض که این عمل برای آن‌ها اقتدار ایجاد می‌کند رفتار قبلی خود را داشته باشند و این معضل ما در دولت الکترونیک است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شهرداری مشهد بیش از نوآوری در حیطه خلاقیت قرار می‌گیرد و سعی می کند جامعه‌ای خلاق بسازد. خلاقیت تفاوت عمده‌ای با نوآوری در مفاهیم مثل اجتماعی‌شدن و ورود به عرصه فرهنگ و هنر زیستن در کنار مردم دارد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات افزود: نوآوری را صرفاً به فناوری محدود نمی‌کنیم، بلکه نوآوری را فراتر از فناوری می‌بینیم. مجموعه خانه نوآوری مشهد می‌تواند یک الگو برای سایر شهرداری‌های شهرهای دیگر باشد.
وی در خصوص حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از طرح‌هایی همچون خانه نوآوری مشهد، خاطرنشان کرد: جایی که مدیران شهری قوی وجود دارد لزومی ندارد که وزارتخانه به صورت مستقیم ورود داشته باشد، لذا تنها از ایده‌ها پشتیبانی خواهیم کرد.
ناظمی گفت: مشهد دومین شهر پیشرو در حوزه استارت‌آپ‌هاست و -با فاصله زیادی از دیگر شهرهای کشور- بعد از تهران دومین شهراست. همچنین با تغییراتی که شهرداری مشهد در فرآیندها ایجاد کرده و منطقه‌ای را به عنوان آزمایشی شهرداری الکترونیکی در نظر گرفته است باید منتظر واکنش مردم و نوع فرآیندها باشیم.
وی ادامه داد: فناوری اطلاعات فقط سیستم‌های فنی و مبتنی بر نرم‌افزار و سخت افزار نیست و وجوه مختلف اجتماعی دارد که می‌تواند مقاومت‌ و نارضایتی ایجاد کند. به همین دلیل ضرورت اجرای طرح آزمایشی وجود دارد. نتایج اجرای این طرح آزمایشی کمک می‌کند که از نوع واکنش‌ها و تقاضاهای مردم و کارمندان شناخت پیدا کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: اقدام شهرداری مشهد در ایجاد شهرداری الکترونیک شایسته بوده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/174470/چرا-دستگاه‌ها-به-دولت-الکترونیک-نمی‌پیوندند؟
بستن   چاپ