پیام خراسان
افزایش مقاومت گیاه با مصرف اسیدهیومیک
چهارشنبه 20 شهريور 1398 - 13:59:41
پیام خراسان - مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: افزایش مقاومت گیاه به تنش‌های محیطی خصوصا شوری آب و خاک، از جمله فواید مصرف اسید هیومیک در کشاورزی است.
مریم جوادی بایگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: مواد هیومیکی محصول نهایی تجزیه هر ماده آلی در شرایط ویژه و توسط میکروارگانیزم‌های خاص هستند و چون دارای PH اسیدی و مشتق از هوموس هستند، به نام هیومیک اسید شناخته می‌شوند.
وی به فواید مصرف اسید هیومیک در کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: از فواید مصرف آن می‌توان به بهبود ریشه زایی گیاهان، انحلال و جذب عناصر نامحلول از خاک و حفظ و نگهداری این مواد در محیط ریشه، ایجاد توازن در عناصر غذایی خاک و بهبود دهنده ساختار خاک، کاهش تثبیت پتاسیم و افزایش جذب پتاسیم توسط ریشه و افزایش مقاومت گیاه به تنش‌های محیطی خصوصا شوری آب و خاک اشاره کرد .
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با اشاره به ضدعفونی بذرهای غلات نیز اظهار کرد: برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت به گندم و جو بر اثر بیماری‌هایی مانند انواع سیاهک‌ها، لکه قهوه‌ای نواری جو وکنترل برخی بیماری‌ها در اوایل رشد گندم و جو روش‌هایی توصیه می‌شود.
جوادی بایگی تصریح کرد: تناوب زراعی با گیاهان غیرمیزبان، استفاده از بذور سالم و عاری از آلودگی، کشت ارقام مقاوم و کنترل علف‌های هرز گرامینه و از بین بردن بقایای محصول بعد از برداشت از جمله این روش‌ها است.
وی یادآور شد: ضدعفونی بذور باید با قارچکش‌های مناسب با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی و مسئول کلینیک صورت گیرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/177792/افزایش-مقاومت-گیاه-با-مصرف-اسیدهیومیک
بستن   چاپ