پیام خراسان
مدیر کلان‌پروژه آموزش فرهنگ شهروندی و ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده:
امیدواریم سالانه 5 درصد از رفتار ترافیکی شهروندان اصلاح شود
يکشنبه 24 شهريور 1398 - 16:30:07
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر کلان‌پروژه آموزش فرهنگ شهروندی و ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده گفت: بر این اساس طرح خط زندگی پیش‌بینی شده سالانه 5 درصد در رفتار ترافیکی شهروندان تغییر ایجاد شود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علی‌رضا مازیارانی در نشست خبری «کلان پروژه آموزش فرهنگ شهروندی ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده» که ظهر امروز در شهرداری مرکز برگزار شد با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در حوزه ترافیک، اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود بیش از 51 درصد کشته‌شدگان تصادفات در مشهد عابران پیاده بوده‌اند. این یک عدد معناداری است، چراکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته تنها 10 درصد کشته‌شدگان تصادفات عابر پیاده هستند.
وی ادامه داد: بر این اساس معنا ندارد کسی که از خیابان عبور می‌کند کشته شود، مگر اینکه ما رانندگان خطرناک و پرسرعتی در شهر داشته باشیم که متأسفانه در مشهد اینگونه است.
مازیارانی تصریح کرد: 39 درصد تصادفات به دلیل عدم رعایت حق تقدم عابر پیاده است. مشخص است که در خیابان‌های فرعی و میادین همیشه با عابر پیاده است در خیابان‌ها نیز روی خط عابرپیاده حق تقدم با عابر پیاده است و حتی اگر عابری از روی خط عبور نکرد نیز نباید کشته شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود 19 درصد رانندگان به هیچ وجه به جلو توجه نمی‌کنند.
مدیر کلان‌پروژه آموزش فرهنگ شهروندی و ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده بیان کرد: بر این مبنا در سال گذشته حدود 130 عابر پیاده در محدوده شهر مشهد کشته شده‌اند، اما در شهرهای مشابه در کشورهای دیگر 1 یا 2 عابر پیاده کشته شده‌اند. همچنین بیش از 8 هزار نفر مجروح شدند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر متوسط سرعت مجاز در شهر مشهد 60 کیلومتر در ساعت است که سرعت بسیار بالایی است. این در حالی است که در کشورهای یگر میانگین سرعت مجاز در شهرها حدود 30 کیلومتر در ساعت است و حتی قصد کاهش آن تا 20 کیلومتر در ساعت را نیز دارند. باید توجه داشت اگر با سرعت 60 کیلومتر در ساعت با عابر پیاده تصادف کنید به احتمال 90 درصد عابر پیاده کشته خواهد کرد، اما اگر این سرعت به 30 کیلومتر در ساعت کاهش پیدا کند به احتمال 20 درصد عابر پیاده کشته خواهد شد.
مازیارانی خاطرنشان کرد: متأسفانه هم‌اکنون بیش از یک میلیون خودرو در شهر مشهد وجود دارد که در شرایط ترافیکی شهر موثر است.
وی با اشاره به آمار خوداظهاری شهروندان و رانندگان، گفت: بر اساس این آمار 73 درصد رانندگان اعلام کرده‌اند که حداکثر سرعت مجاز در شهر را رعایت نمی‌کنند. همچنین 60 درصد شهروندان اعلام کرده‌اند که هنگام عبور خیابان از خط عابر پیاده استفاده نمی‌کنند. 97 درصد از رانندگان اظهار کرده‌اند که حداقل یک بار تصادف کرده‌اند. 26 درصد رانندگان اظهار کرده‌اند که به تابلوهای راهنمایی و رانندگی توجه نمی‌کنند و 30 درصد از رانندگان اعلام کرده‌اند که همواره حق تقدم را به خود می‌دهند.
مدیر کلان‌پروژه آموزش فرهنگ شهروندی و ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده با اشاره به اجرای این پروژه در چنین بافت ترافیکی، عنوان کرد: استراژی این کلان‌پروژه بر مبنای اقدامات مهندسی، آمورشی، تشویقی، تنبیهی و مکانیزم‌های نظارتی شکل گرفته و اجرا خواهد شد.
وی با تأکید بر این‌که «از جمله اهداف این کلان‌پروژه می‌توان به ارتقا محاسبه‌پذیر انضباط ترافیکی، رعایت حق تقدم و ایمنی عابر پیاده در شهر اشاره کرد»، گفت: تغییر رفتار شاخص پیامدی این کلان‌پروژه خواهد بود، نه صرفاً انجام فعالیت.
مازیارانی با بیان اینکه «هم‌اکنون در اجرای این پروژه اصلاح زیرساخت‌های مهندسی آغاز شده است»، تصریح کرد: این طرح به صورت آزمایشی در سه محور امامت تا آموزگار، میدان شهدا تا چهار راه لشکر و خیابان بهار تا بولوار فلسطین اجرا خواهد شد.
وی همچنین از اجرای این طرح در قالب کمپین رسانه‌ای «خط زندگی» و با شعار «خط عابر، خط زندگی» خبر داد.
مدیر کلان‌پروژه آموزش فرهنگ شهروندی و ترویج رعایت حق تقدم عابر پیاده خاطرنشان کرد: در این طرح فعالیت‌های فرهنگی، هنری و آموزشی با محوریت گروه‌های مختلف جامعه صورت خواهد گرفت. همچنین اقدامات تشبیهی و تنبیهی نیز در این طرح برای رانندگان و عابران پیاده در نظر گرفته شده است. سامانه‌های نظارت و ارزیابی مردمی و نخبگانی و سازمانی نیز در این طرح تعبیه شده است.
وی اضافه کرد: هدف نهایی این طرح در قالب یک کلان‌پروژه این خواهد بود که شهر مشهد در حوزه رعایت حق تقدم که یکی از شاخصه‌های فرهنگ شهروندی است شاخص شود.
مازیارانی گفت: بر این اساس این طرح پیش‌بینی شده سالانه 5 درصد در رفتار ترافیکی شهروندان تغییر ایجاد شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/179108/امیدواریم-سالانه-5-درصد-از-رفتار-ترافیکی-شهروندان-اصلاح-شود
بستن   چاپ