پیام خراسان
دیگر تولید در یکی از قطب های تولید خیارشور صرفه اقتصادی ندارد
چهارشنبه 27 شهريور 1398 - 12:02:49
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - روستای زوارم شیروان یکی از روستاهای شهرستان شیروان است که مردم این منطقه در این فصل از سال با برداشت خیار اقدام به تولید خیارشور می کنند که همین امر این منطقه را تبدیل به یکی از قطب های تولید خیارشور در منطقه کرده است.
تولید خیارشور در این منطقه هر ساله آنقدر رونق دارد که برای تولید آن حتی در این ارتباط چندین کارگاه خیارشورسازی نیز راه اندازی شده است.
شهریار صالحی دهیار روستای زوارم شیروان در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه تعداد خانوارهای این روستا 328 خانوار است، گفت: اما به هنگام فصل کار و تولید خیارشور تعداد به بیش از 500 خانوار نیز می رسد.
وی با بیان اینکه بیشتر افراد این روستا اقدام به تولید خیارشور در سطح انبوه می کنند و هفت تا هشت کارگاه تولید خیارشور نیز در این روستا راه اندازی شده است، افزود: 93 درصد از خانوارهای روستا به تولید خیارشور مشغول هستند.
وی ادامه داد: در گذشته در سطح زیادی از زمین های این منطقه کشت خیار انجام می شد اما طی سال های اخیر با توجه به سایه انداختن درختان دیگر نمی توان به اندازه مساحت سال های گذشته خیار را تولید کرد در نتجیه تعدادی از افراد مجبور به اجاره زمین در روستاهای اطراف می شوند.
وی به بالارفتن قیمت اجاره بهای زمین های کشاورزی برای کشت خیار در این مطنقه اشاره و اظهار کرد: در گذشته هر هکتار زمین با مبلغ دو تا سه میلیون تومان به کشاورز اجاره داده می شد اما اکنون رقم اجاره به هکتاری 15 تا 16 میلیون تومان رسیده که رقم بسیار بالایی است.
صالحی با تاکید بر اینکه درآمد خیارشور خوب بوده اما هزینه ها بسیار بالا رفته است، تصریح کرد: اکنون قیمت خرید یک دبه به چهار تا هفت هزار تومان رسیده است و از سوی دیگر بذر خیار نیز وارداتی است قیمت هر قوطی 250 گرمی به حدود یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان تولید خیار شور در این روستا بسیار بالاست که قسمت عمده آن به استان های گلستان و خراسان رضوی ارسال می شود.
وی افزود: البته در سال گذشته نیز مقداری از خیار تولید شده به کشور عراق صادر شد اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد آن است که روستایی مجبور است خیارشور تولیدی را به دلال بفروشد و دلال آن را صادر کند و از سوی دیگر روستاییان ساکن در این منطقه نیز هیچ مهارتی برای بازایابی جهت فروش محصول به بازارهای هدف خارجی را ندارند.
وی در ادامه به موضوع مصرف آب نیز اشاره کرد و توضیح داد: برای تولید خیارشور باید آب زیادی مصرف شود و در حقیقت با انجام اینکار بیشتر، آب از این روستا صادر می شود چراکه برای هر دبه خیار شور دو تا سه لیتر آب باید مصرف شود.
دهیار روستای زوارم شیروان ادامه داد: در حال حاضر موتوری که برای تولید و عرضه آب شرب در این روستا کار می کند 7.5 لیتر در ثانیه آب می دهد این درحالیست که بنا به گفته کارشناسان آب و فاضلاب روستایی باید میزان آب شرب مصرف شده در این روستا چهار لیتر در ثانیه باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/179438/دیگر-تولید-در-یکی-از-قطب-های-تولید-خیارشور-صرفه-اقتصادی-ندارد
بستن   چاپ