پیام خراسان
شاخص‌های مطرح در کشورهای با بهترین سیستم‌­های آموزشی
پنجشنبه 28 شهريور 1398 - 11:46:40
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان -
سیستم آموزشی، برای هر فرد و جامعه‌ای از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مهم نیست که در کدام کشور یا منطقه زندگی می‌کنید، مهم سیستم آموزشی است که باید به افزایش دانش افراد کمک کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، در ذیل لیستی از سیستم‌های آموزشی بر اساس نظرسنجی‌های سالانه در کشورهای مختلف آورده شده است:
فنلاند
فنلاند از جمله کشورهایی است که دارای بهترین سیستم آموزشی در جهان است، این کشور از سال 2000 در کانون توجه بوده و به عنوان کشوری موفق در سال 2018 شناخته شده است.
مهمترین پارامترها برای کسب موفقیت فنلاند در حوزه آموزش، نسبت معلمان به دانش‌آموزان، تعداد دانش‌آموزان در مدارس ابتدایی و متوسطه است. امتیاز به‌دست آمده در این رتبه‌بندی برای فنلاند 114 است.
ژاپن
این کشور همانند فنلاند برای سه سال متوالی جایگاه خود را حفظ کرد. مهمترین عامل برای موفقیت ژاپن، توجه به پیشرفت دانش‌آموزان پنج تا 14 ساله بوده است. ژاپن در این رتبه‌بندی جایگاه 104 را دارد.
کره جنوبی
بعد از ژاپن، کره جنوبی به دانش‌آموزان پنج تا 14 ساله توجه دارد، اما برخی از نتایج باعث شد که جایگاه دوم را کسب نکند و بعد از ژاپن قرار گیرد که عبارتند از: افت نمرات آزمون دانش آموزان دبیرستانی و افت نمرات آزمون دانشجویان فارغ‌التحصیل که سالانه محاسبه می‌شود. امتیاز کره در این رتبه‌بندی 101 است.
دانمارک
دانمارک به دلیل سیستم آموزشی پیشرفته خود در بین برترین‌ها قرار گرفته است. پیش از این، دانمارک در موقعیت بالاتری (رتبه هشتم) قرار داشت، اما به دلایلی توانست جایگاه خود را چهار رتبه ارتقا دهد.
شاخصی که منجر شد تا دانمارک به جایگاه چهارم جهان صعود کند، افزایش نسبت معلم به دانش‌آموزان برای مدارس ابتدایی و متوسطه است. رتبه دانمارک در این دسته‌بندی، 94 است.
روسیه
روسیه به علت آماده‌سازی فضای کاری دانش‌آموزان توانسته جایگاه برتر را به‌دست آورد، همچنین نسبت معلم به دانش‌آموزان هم به کسب جایگاه برتر این کشور کمک کرده است. اگر بخواهیم عددی عنوان کنیم، نسبت معلم به دانش‌آموز در روسیه یک به 9 است. امتیاز روسیه در این رتبه‌بندی، 91 است.
نروژ
نروژ پیش از این، در رده‌های بالاتر بود، اما با تغییرات در سیستم آموزشی باز هم توانست جایگاه خود را ارتقا دهد. اگر نسبت معلم به دانش‌آموز را بیان کنیم، معادل یک به 10 است. این کشور از نظر نسبت معلم به دانش‌آموز با روسیه و ژاپن رقابت می‌کند. امتیاز کسب‌شده نروژ در این رتبه‌بندی، 82 است.
انگلستان
اگرچه این کشور رقیبی برای کشورهای با جایگاه‌های بالاتر بوده است، اما اختلاف بین دولت و معلمان باعث شد تا به جایگاه هفتم سقوط کند.
اگر دولت بتواند حقوق و مزایای معلمان را پرداخت کند و همچنین از کلاس درس و ارائه امکانات مدرن در کلاس حمایت کند، انگلیس می‌تواند جایگاه بهتری داشته باشد. امتیاز انگلیس در این رتبه‌بندی، 78 است.
سوئد
پیشرفت سوئد در زمینه آموزش از سال 2015 تا 2018 چشمگیر بوده است، از نظر افزایش ثبت نام دانش‌آموزان بین سنین 15 تا 18سال، در رده سوم کشورها قرار دارد. رتبه سوئد در این دسته‌بندی 75 است.
هنگ‌کنگ
شاخصی که باعث شد تا هنگ‌کنگ جایگاه بالاتری داشته باشد، میزان ثبت نام بیشتر دانش‌آموزان دوره ابتدایی است.
اگر سن و نمرات آزمون قبولی آنها موثر باشد، حتی جایگاه این کشور می‌تواند بالاتر باشد و در بین پنج کشور برتر قرار دارد. امتیاز هنگ‌کنگ در این رتبه‌بندی، 70 است.
هلند
کاهش نمرات آزمون بین‌المللی در دروسی مانند علوم و ریاضی منجر به کاهش امتیاز هلند شده است، اگر این کشور بر روی این شاخص‌ها کار کند، می‌تواند جایگاه خود را ارتقا دهد. امتیاز این کشور در این رتبه‌بندی، 67 است.
بلژیک
بلژیک پیچیده‌ترین سیستم آموزشی را دارد.
طی نظرسنجی‌های سالانه، میزان نسبت معلم به دانش‌آموز و موقعیت پنجم برای افزایش ثبت نام دانش‌آموزان در مقاطع ابتدایی و متوسطه در مدرسه، جایگاه بهتری را کسب کرده است.
این کشور برای کسب مقام برتر در بین کشورها بر روی دو شاخص اصلی کار می‌کند که عبارتند از میزان ثبت نام دانش‌آموزان و نسبت معلم به دانش‌آموز و امتیاز 65 را در این دسته‌بندی کسب کرده است.
آلمان
آلمان به عدالت اجتماعی و اقتصادی در سراسر جهان معروف است، اما تا زمانی که تغییرات مطلوب در سیستم آموزشی ایجاد نکند، نمی‌تواند جایگاه بالاتری داشته باشد. امتیاز این کشور 63 است.
چین
میزان اشتغال در چین بسیار بالاست، اما این عامل نتوانسته به ارتقا جایگاه سیستم آموزشی کمک کند.
این کشور در سال 2016 در جایگاه نهم قرار داشت، اما در سال 2017 این جایگاه را از دست داد. تنها موردی که می‌تواند به چین کمک کند تا رتبه بهتری داشته باشد، بهبود ثبت نام دانش‌آموزان در سنین پایین است. امتیاز چین در این رتبه‌بندی، 62 است.
سنگاپور
سنگاپور به عنوان بهترین کشور جهان برای آزمون‌های بین المللی شناخته شده است.
از آنجایی که این کشور نتوانست در دو شاخص ثبت نام دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه و نمرات آزمون بین المللی ریاضیات، علوم و خواندن جایگاه بهتری کسب کند، امتیاز 57 را در این رتبه‌بندی کسب کرد. یک سرمایه‌گذاری خوب در بخش آموزش می‌تواند جایگاه این کشور را تغییر دهد.
پرتغال
جایگاه پرتغال همیشه متوسط و خوب بوده است، میزان ثبت نام کودکان در سنین ابتدایی و متوسطه در این کشور بالاست و اگر بیشتر تلاش کند می‌تواند جایگاه بالاتری داشته باشد. امتیاز به‌دست آمده پرتغال در این رتبه‌بندی، 54 بوده است.
مجارستان
سال گذشته مجارستان رتبه بیستم در این دسته‌بندی را داشت، اما توانست به جایگاه بالاتر ارتقا پیدا کند. اگر مجارستان، نسبت معلم به دانش‌‌آموز در دوره متوسطه را حفظ کند، احتمال دارد که حتی به جایگاه بالاتری هم دست یابد.
تنها شاخصی که مجارستان نتوانسته آن را محقق سازد، نرخ فارغ التحصیل بیشتر است، با متعادل کردن میزان فارغ التحصیل بیشتر می‌تواند جایگاهش را ارتقا دهد. امتیاز مجارستان 52 است.
استونی
اگر این کشور اندکی بر روی شاخص‌هایی مانند میزان ثبت نام بالاتر دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه و نمرات آزمون بین المللی بالاتر کار کند، می‌تواند موقعیت بهتری کسب کند. تنها نشانگر کمک‌کننده در رشد این موقعیت، بالاتر بودن سطح دانش‌آموزان ابتدایی است. امتیاز استونی 50 است.
فرانسه
تلاش و سرمایه‌گذاری عاقلانه در سیستم آموزشی می‌تواند موقعیت این کشور را ارتقا دهد. از آنجایی که دولت فعلی این کشور در حال مراقبت از این سیستم آموزشی و سرمایه‌گذاری در آن است، تا سال 2020 می‌تواند در بین 10 کشور برتر جهان قرار گیرد. امتیاز فرانسه در این رتبه‌بندی 50 است.
ایالات متحده
امتیاز بدست آمده برای امریکا در این دسته‌بندی 47 است.
منابع:
www.currentschoolnews.com
www.edsys.in
www.usnews.com
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/179569/شاخص‌های-مطرح-در-کشورهای-با-بهترین-سیستم‌­های-آموزشی
بستن   چاپ