پیام خراسان
ضعف زیرساخت های راه مشکل اصلی روستاییان خراسان شمالی
جمعه 29 شهريور 1398 - 09:50:23
پیام خراسان - بجنورد- ایرنا- سیلاب اخیر در حالی ارتباط بسیاری از روستاهای استان را قطع کرد که مردم و البته برخی مسئولان اذعان دارند که راه های روستایی نه تنها با سیل بلکه با هر رواناب قطع می شود.

به گزارش ایرنا، «سیر آب» یا سیل، از این رو راه ارتباط روستاها را قطع می کند که راه های این مناطق پل ندارند و خراسان شمالی، استانی بدون پل خوانده شده است.
* نگرانی از نبود ابنیه راه
فرماندار شهرستان مانه و سملقان در این باره با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در بحران سیل، بسته شدن راه های روستایی است گفت: چند روستای این شهرستان راه ندارند و مسیر بسیاری از این مناطق هم بر اثر سیل بسته می شود.
محمودرضا معموری اظهار داشت: چهار روستای این شهرستان راه ندارند و باید برای اهالی آن، 35 تا 40 کیلومتر راه ساخته شود.
وی اظهار داشت: 445 کیلومتر راه روستایی خاکی در این شهرستان وجود دارد که فاقد ابنیه و پل است و البته ایجاد پل در 22 نقطه این مسیرها اولویت دارد.
معموری گفت: این شهرستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی به لحاظ مشکلات سیلاب خاص است و روان آب های حوزه های آبریز شهرستان های قوچان، فاروج، و سایر نقاط از این شهرستان عبور می کند از این رو مشکلات بیشتر است.
وی در باره خسارت های وارد شده به واحدهای مسکونی روستایی افزود: در بارندگی های اخیر بیش از یکهزار و 200 واحد مسکونی در روستاهای این شهرستان خسارت دیده است که البته عمدتا واحدهای خشتی و گلی است.
فرماندار شهرستان مانه و سملقان گفت: با ایجاد پل های موقت، مشکل تردد در روستاها به صورت مقطعی حل شده اما نیاز است با ایجاد پل و ابنیه، مشکل برای همیشه برطرف شود.
* بیشتر راه ها خاکی است
فرماندار راز و جرگلان هم در این باره گفت: بیشتر راه های این شهرستان مرزی خاکی است و همین امر سبب می شود تا در بارندگی ها، تردد در این محورها با مشکل روبه رو شود.
محمد زارعی اظهار داشت: اکنون بسیاری از محورهای روستایی این شهرستان از مسیر رود می گذرد و نبود پل و ابنیه، سبب بسته شدن راه به هنگام سیلاب می شود.
وی افزود: با اقدامات راهداری، پل های موقت در راه های روستایی ساخته شده است اما مشکل باید با ایجاد پل، به صورت اساسی حل شود.
فرماندار شهرستان راز و جرگلان، خواستار اختصاص اعتبار برای ایجاد پل در مسیرهای روستایی این شهرستان شد.
وی گفت: دغدغه دیگر در مناطق سیل زده، بازسازی مناطق مسکونی است و سه هزار و 450 واحد مسکونی در شهرها و روستاهای این شهرستان بر اثر بارندگی ها خسارت دیده است که 250 واحد از این تعداد در شهرها است.
فرماندار شهرستان راز و جرگلان اظهار داشت: امید است با تامین اعتبار لازم، بازسازی و تعمیر این واحدهای مسکونی شتاب گیرد.
* کمبود زمین در روستاها
مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی هم در باره مشکلات مناطق سیل زده استان گفت: یکی از مشکلات برای بازسازی برخی مناطق سیل زده، کمبود زمین و نبود سمت توسعه در روستاها است.
علی توافقی اظهار داشت: برای سمت توسعه و طرح هادی برخی روستاها دچار مشکل کمبود زمین هستیم و در این باره، از جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری استان انتظار می رود مکان های مناسب برای توسعه روستاها جانمایی کنند.
عبدالله قدرتی، فرماندار شهرستان گرمه گفت: برخی از روستاها یا سمت توسعه ندارند و یا سمت توسعه پر شده است و روستاییان زمین برای ساخت و ساز ندارند.
* ضعف زیرساخت در حاشیه
فرماندار شهرستان اسفراین هم، بلاتکلیفی برای خدمات رسانی به ساکنان سکونتگاه های غیررسمی را از مشکلات عنوان کرد.
طاهر رستمی اظهار داشت: شورای عالی شهرسازی برای خدمات رسانی به مناطق حاشیه ای و سکونتگاه های غیررسمی سخت گیری دارد و در طرح تفصیلی، پیش بینی برای خدمات رسانی به این مناطق نشده است و اکنون نمی دانیم به ساکنان حاشیه ها خدمات بدهیم یا نه.
وی افزود: البته ساکنان مناطق حاشیه ای این شهر، در بحران سیلاب، خدمات دریافت کردند اما زیرساخت ها در سکونتگاه ها ضعیف است و همین امر این مناطق را آسیب پذیر تر می کند.
* ساخت پل راه روستایی استان 2500 میلیارد ریال نیاز دارد
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: برای ساخت پل بر راه های روستایی سیل گیر استان 2 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
ساخت پل راه روستایی خراسان شمالی 2500 میلیارد ریال نیاز دارد
علیرضا مصطفی زاده بورا اظهار داشت: بر اساس اولویت بندی شده، ساخت ابنیه راه های روستایی در دست اجرای این اداره کل نیاز به تامین 300 میلیارد ریال اعتبار است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: سیل به پروژه های این اداره کل در هشت شهرستان استان خسارت وارد کرده است که میزان خسارت ها در هشت شهرستان 60 میلیارد ریال برآورد شده است.
مصطفی زاده بورا اظهار داشت: نبود پل و ابنیه در راه های روستایی، سبب قطع ارتباط راه بسیاری از روستاهای استان شد و امداد رسانی به این مناطق را با مشکل روبه رو کرد از این رو ایجاد پل و ابنیه یک نیاز اساسی در این راه های روستایی است.
* اولویت امسال استان، ساخت پل روستایی
استاندار خراسان شمالی در بازدید از نواحی سیلزده شهرستان شیروان، ساخت پل و آبنما در مسیر همه روستاها را اولویت نخست امسال استان برای سامان دادن به راه های ارتباطی و رفع مشکل مردم در این بخش برشمرد.
محمد علی شجاعی، ضرب الاجلی سه روزه تعیین کرده بود تا با کاهش بارندگی و فروکش کردن سیلاب ها، همه مسیرهای روستایی استان باز و راه تمام روستاهای سیلزده بازگشایی شود که این امر محقق شد.
بر اساس اعلام اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی، بر اثر بارندگی های نوروز امسال و جاری شدن سیلاب، راه ارتباطی حدود 80 روستای این استان مسدود شده بود.
7185/ 6042

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/179631/ضعف-زیرساخت-های-راه-مشکل-اصلی-روستاییان-خراسان-شمالی
بستن   چاپ