پیام خراسان
موادغذایی حاوی نیترات و نیتریت عامل موثر در بروز سرطان مری
دوشنبه 8 مهر 1398 - 11:38:32
ایسنا - علمی - خراسان شمالی
پیام خراسان - پزشک فوق تخصص گوارش و کبد در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بلع دشوار (دیسفاژی) علامت مهمی برای سرطان مری است، اما زودرس نیست و ضایعه باید درصد زیادی از مجرای مری را درگیر کرده باشد تا این علامت ایجاد شود.

دکتر محمدجواد پورنقی در گفت و گو با ایسنا گفت: مهمترین فاکتور مهم در سرطان مری سن است که با افزایش سن درصد ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: با توجه به این که ما در کمربند سرطان مری قرار داریم باید علایم را جدی بگیریم و برای بررسی وضعیت سلامت با پزشک مشورت کنیم.
دکتر پورنقی با بیان این که در حال حاضر روش غربالگری خاصی برای سرطان مری نداریم، افزود: با آموزش همگانی، آگاه کردن و‌ خودمراقبتی می توانیم گام های مؤثری در مسیر تشخیص زودهنگام بیماری برداریم.
وی به اهمیت فاکتورهای تغذیه ای در این بیماری اشاره و خاطرنشان کرد: شناخت عوامل تغذیه ای بر خلاف عوامل ژنتیکی از فاکتورهایی است که می توان در آن مداخله کرد که با آموزش بهداشت و بهبود منابع غذایی امکان پذیر است.
وی مصرف موادغذایی حاوی نیترات و نیتریت را در بروز سرطان مری مؤثر دانست و‌ گفت: وجود نیترات در برخی کودها که وارد موادغذایی نظیر سیب زمینی می شود، در بروز سرطان مؤثر است.
دکتر پورنقی تصریح کرد: با مراجعه به پزشک و تشخیص زودهنگام، درمان مناسب و سریع بیماری، بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان به طور کامل درمان می شوند و می توانند طول عمر طبیعی داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/181316/موادغذایی-حاوی-نیترات-و-نیتریت-عامل-موثر-در-بروز-سرطان-مری
بستن   چاپ