پیام خراسان
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی عنوان کرد
اضافه شدن رشته‌های علوم تجربی و ارتباط تصویری به دانشگاه/ پذیرش حدود 2500 نفر دانشجوی جدید
سه شنبه 9 مهر 1398 - 13:47:48
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: امسال رشته‌های ارتباط تصویری و آموزش علوم تجربی به رشته‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی اضافه شده است.

رمضان نیری در گفت و گو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: شرایط تحصیل دانشجویان در رشته آموزش علوم تجربی برای ترم مهر مهیا نشد و احتمالا برای ترم بهمن دانشجویان این رشته به جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان افزوده خواهد شد
وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته نزدیک به 3300 نفر دانشجوی پیوسته داشتیم که این تعداد از طریق کنکور در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته‌ شده بودند. از این تعداد دانشجوی پذیرفته شده، 250 نفر فارغ التحصیل شدند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: تعداد153 نفر همکار فرهنگی از کاردانی به کارشناسی ادامه تحصیل می‌دهند و 1013 نفر دانشجوی جدیدالورود در بخش خواهران و 1400 نفر دانشجوی پسر خواهیم داشت. 486 دانشجو نیز از طریق ماده 28 و آزمون استخدامی در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته می‌شوند.
وی با اشاره به سهم این استان در جذب دانشجویان بومی یادآور شد: سهم استان خراسان رضوی در تعداد این دانشجویان حدود 86 درصد کل آن‌ها است. در سنوات قبل، بخش عمده‌ای از دانشجویان جدید الورود، غیر بومی بوده و ساکن استان نبودند، محل تحصیل آن‌ها در خراسان رضوی بود. درواقع بالغ بر 80 درصد از دانشجویانی که در این مرکز تحصیل می‌کردند از استان‌های دیگر بودند، اما جزو سهمیه این استان محسوب نمی‌شدند. یکی از تفاوت‌های جذب نیروی امسال با سنوات گذشته این است که از بین دانشجویان جدید، سهم خوبی به خراسان رضوی داده شد.
نیری توضیح داد: این آمار در سال‌های گذشته حدود 40 درصد برای دانشجویان داخل استان و مابقی برای سایر استان‌ها بود. این آمار مختص رشته‌های دبیری است. در ماده 28 هم که تاریخ برگزاری آن از تابستان به آبان‌ماه تغییر کرد، 950 نفر سهمیه خراسان رضوی است در حالی‌که در آمار استخدامی کل کشور 486 نفر سهم استان بود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، ظرفیت خوابگاه هاشمی‌نژاد را برای اسکان دانشجویان دختر ناکافی دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد دانشجویان دختر پذیرفته‌شده در این دانشگاه زیاد است و خوابگاه دخترانه هاشمی‌نژاد ظرفیت و گنجایش لازم برای این تعداد دانشجو را ندارد. با کمک‌ خیران مشکلات بسیاری از دانشگاه مخصوصا واحد دخترانه مرتفع شد که اگر دختران در آغاز سال تحصیلی وارد خوابگاه شوند، متوجه تغییرات آن‌جا خواهند شد.
نیری ادامه داد: در بخش پسران، خوابگاه شهید بهشتی ظرفیت 1400 نفره دارد. 4 واحد تحت پوشش این خوابگاه هم میانگین حدود 250 نفر ظرفیت پذیرش دارد، تعدادی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هم ترددی هستند و در مشهد سکونت داشته و نیاز به خوابگاه ندارند. به همین دلیل ظرفیت خوابگاه‌های پسرانه، برای اسکان دانشجویان پسر کافی است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی افزود: تنها پردیس واحد دخترانه به دلیل ورود دانشجویان زیاد دختر با مشکل کمبود ظرفیت مواجه بود که برای حل آن از ظرفیت شهرستان‌ها کمک می‌گیریم؛ همچنین با رایزنی‌ها قرار است از ظرفیت مرکز آموزشی شهید کامیاب آموزش و پرورش هم بهره بگیریم. 300 دانشجوی دختر در این مرکز اسکان داده شده و کلاس‌های درس این افراد هم در این مرکز برگزار خواهد شد. این روند تا زمان اتمام خوابگاه‌ جدید در حال ساخت ادامه خواهد داشت که امیدواریم این تعداد دانشجو در بهمن‌ماه از این مجموعه به دانشگاه فرهنگیان بازگردند.
نیری گفت: خوابگاه جدیدی برای خواهران در حال احداث است که حدود 350 نفر ظرفیت دارد. بیش از 80 درصد اقدامات و پیشرفت فیزیکی خوابگاه انجام شده. این خوابگاه تا بهمنماه آماده پذیرایی از دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان خواهد بود. ظرفیت موجود در خوابگاه هاشمی‌نژاد 70 نفر است. دانشجوی دانشگاه فرهنگیان طبق قانون نمی‌تواند جایی را اجاره کند. حتی اگر خودش چنین تقاضایی داشته باشد، ما به او چنین اجازه‌ای نخواهیم داد و باید در محیط خوابگاه دانشجویی اسکان داشته باشد.
افتتاح اولین استودیوی تولید محتوای آموزشی در دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی
وی با اشاره به افتتاح اولین استودیوی تولید محتوای آموزشی در دانشگاه فرهنگیان استان، عنوان کرد: این استودیو دارای فضا و امکانات مناسب جهت امور مختلفی همچون پخش تمامی فیلم‌ها و کلیپ‌های آموزشی، ضبط فعالیت‌‌های آموزشی و طراحی و اجرای روش‌های نوین تدریس است. ساخت این استودیو بالغ بر 300 میلیون تومان هزینه دربر داشته است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، توضیح داد: وضعیت مالی دانشگاه فرهنگیان با بقیه دانشگاه‌ها متفاوت و دارای قوانین و ضوابط خاصی است. دانشجویان محصل دراین دانشگاه، از خدمت سربازی معاف هستند و از ابتدای تحصیل در این دانشگاه حقوق دریافت می‌کنند. اعتبارات این دانشگاه نظیر خدمات رفاهی، خوابگاه، تغذیه و بهداشت تابعی از حقوق دانشجویان آن است. طبق قانون 45 درصد از حقوق دانشجویان کسر شده و به حساب خزانه دانشگاه فرهنگیان ریخته شده و تبدیل به بودجه دانشگاه برای هزینه‌های جاری می‌شود.
نیری افزود: حقوق بخش پرسنلی دانشگاه هم طبق ردیف بودجه‌ای کشور پرداخت می‌شود. با افزایش حقوق برای دانشجویان مواجه بودیم و سهم دانشگاه هم بیشتر خواهد شد. زمانی که دانشجویان جدید، وارد دانشگاه می‌شوند، حدود پنج ماهی به مشکل برمی‌خوریم؛ چراکه روند ثبت نام، استخدام و برقراری حقوق آن‌ها 6 ماه طول می‌کشد. آموزش و پرورش معمولا در اسفندماه، احکام دانشجویان جدید را صادر می‌کند. در این مدت دانشجویان را مدیریت می‌کنیم و نیازهای آن‌ها را با پول مقروض از بازار تامین می‌کنیم.
وی تشریح کرد: بودجه دانشگاه از قبل مشخص نیست. 98 واحد دانشگاه فرهنگیان در کشور وجود دارد، اما برای هر دانشگاه یک کد بودجه تعریف می‌شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، یادآور شد: خوشبختانه این موضوع که دانشگاه فرهنگیان، دانشجویی از طریق سوابق تحصیلی و پذیرش دانشجو بدون آزمون ندارد، نویدبخش آینده روشن آموزش و پرورش است. دانشجویان قوی و توانمندی در این دانشگاه پذیرفته می‌شوند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/181510/اضافه-شدن-رشته‌های-علوم-تجربی-و-ارتباط-تصویری-به-دانشگاه--پذیرش-حدود-2500-نفر-دانشجوی-جدید
بستن   چاپ