پیام خراسان
موفقیت اقتصاد مدور در گرو همکاری طراحان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
یکشنبه 14 مهر 1398 - 10:21:01 AM
ایسنا
پیام خراسان - بر اساس آمار منتشر شده توسط شورای نوردیک (شورای نوردیک متشکل از پنج کشور سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک و ایسلند و همچنین سه منطقه خود مختار و مستقل جزایر فارو، سرزمین گرینلند و جزیره آلند است)، حدود 20 درصد از کل مواد موجود در تجهیزات الکترونیکی را پلاستیک تشکیل می‌دهد و بیشتر آنها برای بازیابی و استفاده مجدد طراحی نشده‌اند.

 پیش‌بینی می‌شود بیش از 12 میلیون تن زباله الکترونیکی در سال آینده در اروپا تولید شود و تخمین زده می‌شود 2.5 میلیون تن از این زباله‌های الکترونیکی، پلاستیک باشد.
پلاستیک‌، برای ساختن بسیاری از اجزای مختلف محصولات الکترونیکی ضروری، اما ضایعات آن‌ مشکل‌ساز است.
بر اساس اظهارات یک شرکت سازنده محصولات الکتریکی، سازندگان می‌توانند برای پیشگیری از این مشکل، محصولات را به روشی طراحی کنند که از مواد بازیافتی ساخته شوند. آنان معتقدند که بازیافت پلاستیک نه‌فقط به کاهش فعالیت سیستم ضایعات کمک کرده، بلکه هر تن پلاستیک بازیافت شده از انتشار سه تن CO2 نیز جلوگیری خواهد کرد.
نتایج تحقیق PolyCE نشان داد که نیمی از مصرف‌کنندگان اطلاعاتی در مورد وسایل ساخته‌شده از پلاستیک بازیافتی ندارند. این مصرف‌کنندگان بعد از اطلاع از سلامت محصول ساخته‌شده و همچنین تاثیر آن بر سلامت محیط‌زیست، خواهان خرید این محصولات شدند.
رودگر کوهر، کارشناس ضایعات از دانشگاه سازمان ملل متحد، گفت: مصرف‌کننده نقش اساسی در اقتصاد پایدار، اقتصاد مدور و سیستم تولید دارد.
اولین گام برای رسیدن به هدف کاهش ضایعات پلاستیک، جایگزینی قطعات قدیمی بازیافتی در محصولات جدید است و سپس مصرف‌کنندگان نیز باید از محصولات ساخته‌شده با پلاستیک بازیافت شده، حمایت کنند.
البته تولیدکنندگان نیز باید طراحی این محصولات را بهبود بخشند تا اجزای پلاستیکی یک محصول به‌راحتی بازیافت شود، همچنین از پلاستیک بازیافت شده در محصولات خود استفاده کرده و اطلاعاتی را برای مصرف‌کنندگان ارائه دهند.
درواقع، اقتصاد مدور، تلاش مشترک بین طراحان محصول‌، تولیدکنندگان، بازیافت مواد و همچنین مصرف‌کنندگان است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/182244/موفقیت-اقتصاد-مدور-در-گرو-همکاری-طراحان،-تولیدکنندگان-و-مصرف‌کنندگان-است
بستن   چاپ