پیام خراسان
‌استاندار خراسان جنوبی:
کمتر از 7 درصد ‌محصولات خراسان جنوبی ‌فرآوری می‌شود
دوشنبه 15 مهر 1398 - 17:36:27
ایسنا - اقتصادی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ‌استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی قطب تولید زعفران و زرشک در دنیاست که از خام فروشی این محصولات با ارزش رنج می‌برد، چرا که از 90 درصد تولیدات این محصولات کمتر از 7 درصد از آن فرآوری می‌شود.

‌به گزارش ایسنا، محمد صادق معتمدیان، امروز 15 مهرماه در همایش ملی روز روستا و عشایر، اظهار کرد: در بحث توسعه روستایی برنامه‌ها و اقدامات ارزشمند و شاخصی صورت گرفته است که روستاهای کشور را از محرومیت درآورده و در زمینه‌هایی همچون ریشه کنی بی‌سوادی رکورد جهانی به دست آورده‌ایم.
وی افزود: مولفه‌های توسعه درون زا، توسعه و تکمیل زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار روستایی و احیای دانش بومی روستاها با بهره‌گیری از آن در بهبود معیشت روستایی و کارآفرینی با استفاده از آن از جمله مولفه‌های توسعه نرم افزاری روستایی است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ایجاد مشاغل نوین و کسب و کارهای دانش بنیان، جلوگیری از خام فروشی و احیا و به روز‌رسانی سنت‌های عشایری است، گفت: در شرایط حال حاضر مسئله اشتغال در صدر مسائل توسعه نرم افزاری روستایی است و چناچه روی اشتغال روستایی و برگشت نیروی کار به روستاها تمرکز نکنیم، سیاست‌ها و اقدامات دیگر نیز باطل خواهد ماند.
معتمدیان با اشاره به اینکه رشد فیزیکی و مادی لزوما ضامن اشتغال آفرینی روستاها نیست، تصریح کرد: از نظر راهبردی می‌توان گفت مهم ترین راهبرد مبارزه با مهاجرت روستایی خام فروشی محصولات و تولیدات روستایی، ایجاد و گسترش فعالیت‌های ارزش آفرین در روستاها است که باعث توسعه و تمهید نظام محلی و نوآوری در کسب و کارهای روستایی است.
وی ادامه داد: استان خراسان جنوبی قطب تولید زعفران و زرشک در دنیاست که از خام فروشی این محصولات با ارزش رنج می‌برد، چرا که از 90 درصد تولیدات این محصولات کمتر از 7 درصد از آن فرآوری می‌شود.
معتمدیان یادآور شد: با تکیه بر همت مضاعف و مدیریت جهادی نیروهای دولتی و بخش خصوصی و نهادهای امنیتی در اشتغال تحول روستایی برنامه ها و راهبردهایی اجرا می شود که لازم است به طور جدی پیگیری کنیم.
‌استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: پروژه بزرگ تبدیل استان به زنجیره ی اقتصادی شتر و دام مولد سبک با اشتغال زایی بیش از 15 هزار نفر و جلب همکاری نهاده های حمایتی و ماموریت‌سپاری به هر یک از آن‌ها‌ست.
وی یادآور شد: شکل دهی مشاغل جایگزین در روستاهای فاقد آب و کشاورزی با تاکید بر صنایع دستی بومی منطقه و ایجاد کارگاه‌های کوچک معدنی به نفع روستاییان بومی، رونق بخشی به بوم گردی و گردشگری روستایی با تکیه بر رویکرد فرهنگی و اجتماعی از جمله طرح های اجرایی است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/182548/کمتر-از-7-درصد-‌محصولات-خراسان-جنوبی-‌فرآوری-می‌شود
بستن   چاپ