پیام خراسان
مصرف گوشت‌های فرآوری شده، عامل افزایش خطر ابتلا به سرطان روده
يکشنبه 21 مهر 1398 - 15:03:31
ایسنا - علمی - خراسان شمالی
پیام خراسان - مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: مصرف گوشت فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و ... به دلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی سبب افزایش بروز سرطان های معده و روده بزرگ می شود .

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به سرطان، گفت: مصرف بیشتر میوه و سبزی، عامل کاهش خطر ابتلا به سرطان های ریه، دهان، مری و روده می شود.
وی اظهار کرد: فیبر بخشی از غلات، میوه ها و سبزیجات است که بدن نمی تواند آن را هضم کند، فیبرها موجب کاهش چربی خون و کاهش بروز بیماری‌های قلبی و کاهش بروز سرطان ها به‌خصوص سرطان روده بزرگ می شود .
وی با بیان اینکه میوه ها و سبزیجات رنگارنگ غنی از مواد شیمیایی گیاهی هستند، خاطرنشان کرد: این میوه ها در مبارزه با بیماری‌ها و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: هر چه تنوع رنگی میوه ها و سبزیجات مصرفی بیشتر باشد مواد مفید بیشتری به بدن می رسد.
علیزاده با بیان اینکه مصرف بیشتر میوه ها و سبزی ها موجب کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری و روده می شود ، گفت: در شرایطی که جویدن و بلع میوه و سبزیجات برای فردی مشکل باشد آب گیری یک روش مناسب مصرف مواد است، هر چند فیبر کمتری نصیب بدن می شود.
وی با اشاره به اینکه بخارپز کردن سبزیجات بهترین راه حفظ مواد مغذی در سبزیجات است، اظهار کرد: سرخ کردن، پختن گوشت در کباب پز و پختن با شعله آتش در درجه حرارت بالا موجب تشکیل مواد شیمیایی سرطان زا می شود .
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین اسفناج انواع کلم، کاهو، برگ چغندر، گوجه فرنگی از سبزیجات با خاصیت ضد سرطان هستند.
علیزاده با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از سرطان از غذاهای تازه استفاده شود، افزود: افزایش وزن در دوران بزرگسالی با افزایش خطر سرطان مرتبط است .
وی با بیان اینکه افرادی‌که اندازه دور کمرشان بیشتر باشد، در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری های قلبی و عروقی و ابتلا به سرطان قرار دارند، ادامه داد: بافت چربی در افراد چاق می تواند هورمون هایی تولید کند که باعث رشد سلول های سرطانی می شود.
وی با بیان اینکه صبحانه از وعده غذایی حذف نشود، خاطرنشان کرد: گرسنگی باعث ریزه خواری بیشتر و بدخوری در وعده نهار و شام می شود .
علیزاه با بیان اینکه سرعت غذا خوردن خود را کم کنید، اظهار کرد: هر وعده خوردن غذا باید 15 دقیقه طول بکشد و برای رسیدن به این هدف به جای قاشق های معمولی از قاشق های با حجم کم و یا چنگال استفاده شود.
وی اضافه کرد: اگر در طول روز به دفعات احساس گرسنگی می کنید، یک راهکار مناسب کاهش میزان وعده اصلی غذا و در عوض مصرف چندین میان وعده کوچک در طول روز است
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/183442/مصرف-گوشت‌های-فرآوری-شده،-عامل-افزایش-خطر-ابتلا-به-سرطان-روده
بستن   چاپ