پیام خراسان
عبور زائران پاکستانی از خراسان‌جنوبی؛
فرصتی برای اکرام زائر اردو زبان/بقاع متبرکه را مهیای پذیرایی کنیم
سه شنبه 23 مهر 1398 - 09:19:45
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- عبور زائران پاکستانی اربعین از خراسان جنوبی فرصتی را برای مردم دیار خاوران فراهم کرده تا با اکرام این زائران اردو زبان ارادت خود را بیش از گذشته به ساحت سید الشهدا(ع) نشان دهند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: عبورشان از شهرهای خراسان‌جنوبی به قصد مرزهای غربی کشور جهت ورود به کشور عراق برای زیارت سید و سالار شهیدان(ع) نشان از فرهنگ مشترک آنان با مردم ایران زمین دارد، فرهنگی که در آن عشق و ارادت به اهل بیت(ع) بیش از هر چیز جلوه‌گری می‌کند.
مقصود زائران پاکستانی است که از مرز میرجاوه وارد ایران می‌شود و با عبور از سیستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبی به سمت عراق حرکت می‌کنند و در مسیر بازگشت بعد از سفر به مشهد الرضا(ع) نیز برای ساعاتی مهمان مردم خراسان‌جنوبی می‌شوند و فرصت اکرام زائر را به اهالی دیار خاوران می‌دهند.
همین چند روز گذشته ترکیدگی لاستیک اتوبوس زائرین پاکستانی در محور قاین - خضری دشت بیاض باعث انحراف اتوبوس از مسیر جاده شد و هفت مصدوم را راهی بیمارستان کرد که مردم و متولیان امر در خراسان‌جنوبی از دل جان نهایت تلاش را برای رفع مشکل این عزیزان زائر کردند.
این اکرام زائران پاکستانی برای مردم خراسان‌جنوبی بسیار ارزشمند است اما این زیبایی زمانی دو چندان می‌شود که شرایطی را فراهم کنیم که زائران پاکستانی در فرصت عبور از خراسان‌جنوبی ساعاتی را در بقاع متبرکه استان و در فضایی آکنده از معنویت روح وجان را شست و شو دهند.
بقاع متبرکه خراسان‌جنوبی فرصتی برای اقامت زائران پاکستانی
در این بین بقاع امامزادگان شاخصی چون حسین بن موسی الکاظم(ع) در شهرستان طبس و یا امامزادگان واجب التعظیمی که در بقاع متبرکه‌شان در مسیر عبور زائران پاکستانی است، می‌تواند هدف برنامه‌ریزی برای اقامت چند ساعته برادران و خواهران پاکستانی باشد.
خراسان‌جنوبی با وجود اماکن زیارتی متعدد می‌تواند شرایطی را فراهم کند که زائران دیگر کشورها چه پاکستانی و چه افغانستانی در عبور از خراسان‌جنوبی ساعاتی را نیز در دیار خاوران اقامت کرده و مردم این سرزمین بیش از گذشته لیاقت اکرام زائر حسینی را پیدا کنند.
البته بنا به گفته مسئولان و متولیان اوقاف خراسان‌جنوبی این روزها باید آماده اکرام زائران پاکستانی در مسیر بازگشت از اربعین باشیم.
راه‌اندازی پنج موکب برای اکرام زائران پاکستانی
حجت‌الاسلام اسماعیل مختاری معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی نیز در این زمینه در گفت‌وگو با مهر اظهارکرد: برای اکرام و پذیرایی از زائران پاکستانی در مسیر عبور از خراسان جنوبی پنج موکب در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: زائران پاکستان تنها برای ساعاتی از شهرهای خراسان جنوبی عبور می‌کنند و از این جهت نمی‌توان عنوان گردشگر بر آنان اطلاق کرد و توقف آنان در خراسان‌جنوبی نیازمند برنامه‌ریزی و هماهنگی است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی با بیان اینکه اوقاف تنها در زمینه گردشگری با هدف زیارت بقاع متبرکه می‌تواند اقداماتی انجام دهد، ادامه داد: زائران پاکستانی از شهرهایی چون نهبندان، بیرجند، خضری و قائن عبور می‌کنند.
مختاری با بیان اینکه زائران پاکستانی بعد از مراسم اربعین حسینی به مشهد مقدس اعزام و در مسیر برگشت از سمت خراسان‌جنوبی به کشور خود می‌روند، گفت: اولین موکب خراسان‌جنوبی برای پذیرایی از زائرین پاکستانی در خضری دشت‌بیاض مستقر و مابقی موکب‌ها در مسیرهای قاین، بیرجند، امامزاده سیدعلی (ع) و مسجد حضرت ابوالفضل(ع) نهبندان قرار دارد.
اکرام 22 هزار زائر پاکستانی در خراسان‌جنوبی در سال گذشته
گفتنی است طبق آمار مسئولان اوقاف خراسان‌جنوبی سال گذشته حدود 22 هزار زائر پاکستانی اربعین حسینی در موکب‌های خراسان‌جنوبی پذیرایی شدند.
محمدرضا مجیدی رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی بیرجند درگفت‌وگو با مهر اظهار کرد: گردشگری به عنوان صنعت پیشران در اقتصاد ملی می‌تواند فرصت‌های بی بدیلی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال به وجود آورد.
وی با اشاره به اینکه ورود هر شش تا 10 گردشگر یک شغل پایدار ایجاد می‌کند، بیان کرد: گردشگری از مصادیق اقتصاد مقاومتی است که در شرایط تحریم بسیار راه‌گشا است.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: استان‌های مرزی چون خراسان‌جنوبی نیز برای رونق گردشگری می‌توانند بر روی کشورهای همسایه هدف‌گذاری کنند.
مجیدی با بیان اینکه عبور زائران پاکستانی برای شرکت در مراسم اربعین از استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبی به سمت مرزهای غربی فرصتی برای شناساندن ظرفیت های گردشگری خراسان جنوبی و فرصت های سرمایه گذاری در این خطه است، گفت: اگر در مسیر عبور این زائران بسته های گردشگری در اختیارشان بگذاریم آنان در بازگشت به کشور خود حکم سفیر برای ایران اسلامی و خراسان جنوبی را خواهند داشت.
وی بیان کرد: اگر می خواهیم زائران پاکستانی که در طول سال به زیارت مشهد الرضا(ع) یا زیارت حضرت معصومه(ع) در قم می روند در خراسان جنوبی نیز توقف داشته باشند باید از همین فرصت عبور آنان از استان در ایام اربعین برای معرفی دیار خاوران استفاده کنیم.
مجیدی ادامه داد: جذب زائر پاکستانی برای اقامت در استان با یک برنامه یک ماهه و دوماهه محقق نمی‌شود بلکه باید یک برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه می‌توان یک برنامه‌ریزی پنج ساله برای توقف و حضور زائران پاکستانی در خراسان‌جنوبی داشته باشیم، افزود: در این برنامه می‌توان برای پاکستانی های علاقمند به زیارت شرایطی برای توقف در طبس و زیارت حرم حسین بن موسی الکاظم(ع) فراهم کنیم.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی بیرجند یادآور شد: از طرف دیگر برای آن دسته از پاکستانی ها که علاقه به دیدن بناهای تاریخی و صنایع دستی دارند نیز باید شرایط بازدید از اماکن تاریخی و صنایع دستی خراسان جنوبی در این برنامه پنج ساله را فراهم کنیم.
مجیدی با اشاره به اینکه در این زمینه با یک پژوهش میدانی نظرات زائران پاکستان در زمینه علاقمندی های آنان در صورت حضور در خراسان جنوبی را جمع آوری کرد تا در برنامه ریزی ها مورد استفاده قرار گیرد، یادآور شد: در این زمینه رسانه ها نیز می توانند گام های خوبی بردارند.
وی گفت: برای رسیدن به این مهم می توان پرسشنامه هایی به زبان مخاطب(اردو و یا در صورت آشنایی، به زبان انگلیسی) تنظیم کرد.
120 هزار زائر پاکستانی اربعین از مرز میرجاوه وارد ایران می‌شوند
مسعود کرباسچی، رئیس کنسرسیوم گردشگری ایران و پاکستان نیز در این زمینه به خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال حدود 350 هزار نفر از پاکستان از مرزشرقی میرجاوه با قطار و یا اتوبوس وارد ایران می‌شوند و از استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبی عبور می‌کنند.
وی بیان کرد: برای اربعین سال جاری نیز 120 هزار نفر از زائران پاکستانی از مرز میرجاوه وارد ایران می‌شوند که تعداد زیادی از آنان تاکنون از مرز عبور کرده‌اند.
زائران پاکستانی علاوه زیارت عتبات علاقه به زیارت اماکن زیارتی ایران نیز دارند
رئیس کنسرسیوم گردشگری ایران و پاکستان با بیان اینکه زائران دو بار، یک مرتبه در مسیر رفت و یک بار در مسیر برگشت از استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبی عبور می‌کنند، ادامه داد: بسیاری از زائران غیر از زیارت سید الشهدا(ع) گاه به زیارت حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) در ایران نیز می روند.
کرباسچی افزود: متأسفانه خراسان‌جنوبی تاکنون از فرصت عبور زائران پاکستانی به خوبی برای معرفی استان استفاده نکرده است.
خراسان جنوبی سرزمین جاذبه های متعدد است و در این بین برای زائر پاکستانی که دل را آماده زیارت حرم امن حسینی در ایام اربعین کرده و یا از آن بارگاه باشکوه برمی‌گردد، حضور در بقاع متبرکه و یا مساجد و موقوفه های دیرینه و کهن خراسان جنوبی بیش از هر چیز جذابیت دارد.
مساجد و بقاع متبرکه‌ای که هم نشان از ارادت مردم این دیار به خاندان عصمت و طهارت و فرهنگ ناب اسلامی دارد و هم در بسیاری از موارد سبک معماری آن نشان از ذوق و هنر مردم این دیار است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/183675/فرصتی-برای-اکرام-زائر-اردو-زبان-بقاع-متبرکه-را-مهیای-پذیرایی-کنیم
بستن   چاپ