پیام خراسان
15 اثر تاریخی در گناباد نیازمند مرمت اضطراری است
سه شنبه 23 مهر 1398 - 09:20:24
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - گناباد- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: وضعیت استحکام 15 اثر تاریخی در این شهرستان در شرایطی قرار دارد که مرمت فوری آن‌ها در سال جاری ضروری است.

علیرضا شناسایی روز سه‌شنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین این آثار شامل قلعه های عمرانی، کوثر و گیسور، مساجد تاریخی نوده، رضو، زوزن و کاخک است و پیگیری هایی برای جذب اعتبار برای مرمت آنها انجام شده که با توجه به موضعیت موجود و برای جلوگیری از خسارتهای بیشتر توجه مسئولان ذیربط را می طلبد.
وی اظهار داشت: 22 اثر تاریخی این شهرستان در 15 سال گذشته مرمت شدند و در سالجاری مرمت آثار تاریخی در روستای کلاته نو و پارک آبی قصبه شهر گناباد با هزینه 9 میلیارد ریال انجام شده و مرمت تعدادی اثر تاریخی و گردشگری دیگر شامل پارک آبشار کاخک با مشارکت شهرداری و مساجد جامع خیبری و کاخک در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه مساجد جامع تاریخی روستای قوژد و نوغاب گناباد طی سالجاری با اعتبار 40 میلیون ریال و مشارکت مردم در حال مرمت هستند گفت: مردم و روستاییان مشارکت خوبی در مرمت آثار تاریخی دارند و استفاده از توان و ظرفیت آنها در اولویت برنامه های این اداره قرار دارد.
شناسایی، بهره گیری مناسب از ظرفیت های اقامتی و زیرساخت های گردشگری گناباد برای توسعه گردشگری فرهنگی، تاریخی و طبیعی را حلقه مفقوده توسعه گردشگری این شهرستان دانست.
وی افزود: گناباد علاوه بر جاذبه های تاریخی از قابلیت های بسیار خوبی در بخش گردشگری طبیعی برخوردار است و باید با تعامل و هم افزایی سایر دستگاههای اجرایی شامل شهرداریها، جهاد کشاورزی و اداره ورزش و جوانان از این ظرفیتها برای افزایش ماندگاری گردشگران و معرفی این آثار به سایر نقاط کشور بهره گرفت.
وی اظهار داشت: برگزاری بازیهای بومی و محلی در روستاها، ثبت نظام آبیاری زعفران مبتنی بر قنات روستای سنو در فهرست آثار جهانی سازمان خواروبار سازمان ملل متحد (فائو) از جمله اقدامات سنوات اخیر به شمار می رود و با عنایت به ظرفیت خوب گردشگری گناباد باید در سایر بخشها هم توسعه یابد.
شناسایی گفت: پرونده 43 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی گناباد برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور تدوین و جهت بررسی به شورای ثبت آثار میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی و کشور ارسال شده و در دست بررسی است.
وی از تمایل یک فعال اقتصادی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری 300 میلیارد ریالی برای توسعه گردشگری قنات جهانی قصبه گناباد خبر داد و افزود: وی بعد از تدوین و تایید طرح راهبردی و جامع این قنات در این بخش فعالیت خود را آغاز می کند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد اظهار داشت: 34 طرح اشتغالزایی در این بخش برای بهره گیری از 12 میلیارد و 910 میلیون ریال تسهیلات برای بررسی به کارگروه سرمایه گذاری و اشتغال این شهرستان ارسال شده که در صورت راه اندازی برای 67 نفر فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می کند.
وی گفت: گناباد با 9 اقامتگاه بوم گردی فعال در مناطق شهری و روستایی بیشترین تعداد اقامتگاهها بین شهرستانهای خراسان رضوی را دارد و هفت تقاضای راه اندازی اقامتگاه نیز در دست بررسی است.
هم اکنون 12 هتل و اقامتگاه بومگردی در مناطق شهری و روستایی گناباد فعال است.
از مجموع 250 اثر تاریخی و گردشگری گناباد 147 اثر در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده است که از جمله آنها می توان به قنات قصبه و نظام آبیاری مبتنی بر آبیاری قنات روستای سنو به عنوان تنها آثار ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو و سازمان خواروبار سازمان ملل متحد (فائو) اشاره کرد.
شهرستان 90 هزار نفری گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
2095/6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/183681/15-اثر-تاریخی-در-گناباد-نیازمند-مرمت-اضطراری-است
بستن   چاپ