پیام خراسان
رئیس‌پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی:
هشت هزار نفر را در طرح برون‌سپاری شاغل کرده‌ایم
سه شنبه 23 مهر 1398 - 13:01:43
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی گفت: با برون‌سپاری فعالیت‌های مرتبط با نیروی انتظامی، توانسته‌ایم هشت هزار نفر را شاغل کنیم.

سرهنگ محمد بوستانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه «ما و رسانه‌ها در یک جبهه و ماموریت قرار داریم»، افزود: جامعه مجموعه‌ای از این دستگاه‌ها و سازمان‌هایی است که هر کدام وظایفی دارند و کنار هم این سیستم را سامان می‌دهند. هر کدام از این دستگاه‌ها کار خود را به ‌خوبی انجام ندهند، در کار بقیه اخلال ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه «پیشگیری از جرم شامل دو قسمت کیفری و غیرکیفری است»، افزود: در قسمت کیفری، نظام عدالت کیفری است که بخشی از آن را نظام پلیس و بخش دیگر دستگاه قضایی، پزشکی‌قانونی و سازمان‌هایی که در تشکیل عناصر یک پرونده نقش دارند را شامل می‌شود تا یک جرمی را پیگیری کنند. سرانجام برای آن رأی و حکمی صادر می‌شود تا مجرم به مجازات خود برسد و جامعه التیام پیدا کند.
رئیس‌پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی بیان کرد: در کاهش جرم 27 دستگاه تاثیر دارند، در زمینه کنترل جرائم ابتدا پلیس و سپس رسانه، شهرداری، ادارات و... نقش دارند. برای وقوع جرم علاوه‌بر وجود مجرم و بزه‌دیده، عاملی به نام طراحی محیطی نیاز است. مجرم باید شرایط را برای خود مهیا ببیند تا جرمی را به وجود آورد.
بوستانی ادامه داد: پلیس برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده است تا بافت‌های ناکارآمد را سروسامان دهد. تلاش کرده‌ایم تا شرایط را برای آن‌ها سخت کنیم. در این راستا، یکی از عوامل تاثیرگذار ایجاد محیط روشن است. روشناییِ بیشتر، جرم را کاهش می‌دهد.
وی تاکید کرد: در زمینه وقوع سرقت، در دستگیری مجرم، 6 درصد بالاتر از شاخص وقوع جرم قرار داریم و درصد کشف ما پابه‌پای درصد وقوع است. این درصد نشان می‌دهد که پلیس دست رو دست نگذاشته تا مجرم دست به هر کاری بزند و اگر جرمی اتفاق افتاده، مجرم دستگیر و تحویل قضایی داده شده است.
رئیس‌پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی تصریح کرد: در بسیاری از مؤلفه‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و طرح‌هایی از قبل داشته‌ایم، زیرا اگر چنین نبود جرائم ما بیشتر از این خواهد بود. این طرح‌ها را در پیشگیری اجتماعی و انتظامی به کار برده‌ایم و در این زمینه بسیار موفق عمل کرده‌ایم.
بوستانی ادامه داد: در پیشگیری انتظامی گشت‌ها را سامان و فعال کرده‌ایم، آموزش‌های لازم داده شده است، روند وقوع جرائم را رصد کرده و هم‌افزایی لازم را بین رده‌های تخصصی ایجاد کرده‌ایم. این‌ عوامل و طرح‌ها را در کنار هم قرار داده‌ایم و به سراغ کانون وقوع جرم رفته‌ایم.
وی گفت: مکان‎های جرم‌خیز محل تحرک مجرمان است؛ یعنی مکان‌هایی که بر اساس آمارها، وقوع جرم در آن‌جا بیشتر است. بر اساس اطلاعات و اخباری که به‌دست آورده‌ایم، متوجه این تحرکات شده و به سراغ آن‌ها رفته‌ایم. در این زمینه از طرح امنیت محله‌محور استفاده کرده‌ایم و بر اساس آن محله‌به‌محله را شناسایی و کار را سرانجام داده‌ایم.
رئیس‌پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی در زمینه پیشگیری امنیت اجتماعی تصریح کرد: در این زمینه اقداماتی در دستور کار است. پلیس موظف است تا آگاهی مردم را افزایش دهد و اطلاع‌رسانی به‌موقع داشته باشد. در این زمینه می‌تواند از رسانه‌ها استفاده کرد. مشارکت با رسانه‌ها، باعث افزایش آگاهی و بالارفتن تجربه افراد در زمینه جرم و مجرم می‌شود.
وی افزود: با مسولان استان جلسات متعددی در خصوص پیشگیری از وقوع جرائم برگزار می‌کنیم. در این جلسات نقش و مسئولیت سازمان‌ها را در پیشگیری از وقوع جرم به آن‌ها گوشزد می‌کنیم. به طور مثال، در زمینه سرقت خودرو مواردی را بررسی می‌کنیم تا متوجه شویم بیشترین سرقت مربوط به چه خودروی است و نقاط ضعف آن را شناسایی و برای رفع آن تلاش می‌کنیم و این همان مسئول‌سازی سازمان‌هاست.
بوستانی در خصوص مسئول‎‌سازی سازمان‌ها اظهار کرد: در این زمینه اتفاقات بسیار خوبی در سطح سازمان‌های که می‌توانند این نقش را عهده‌دار شوند، رخ داده است. در استان خراسان رضوی هفت یگان حفاظت و دو سازمان در حال راه‌اندازی است. این یگان حافظت شامل سازمان‌هایی ست که شامل منابع طبیعی، میراث فرهنگی، محیط‌زیست، آستان قدس و دو سازمان دیگر است.
رئیس‌پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی گفت: در سازمان‌ منابع طبیعی، میراث فرهنگی، محیط‌زیست، آستان قدس و.... منابع، اموال و بیت‌المالهای فراوانی وجود دارد که باعث می‌شود تعرضات و تصرفات در آن‌ها بیشتر شود، بر همین اساس گشت‌زنی‌های خود را افزایش داده‌ایم. سازمان‌ مسکن شهرسازی و منابع طبیعی زمین‌هایی در هکتار زیاد داشتند که تصرف شده بود، در این زمینه توانسته‌ایم اموال بیت‌المال تصرف شده توسط افراد سودجو را آزاد و به سازمان مربوطه برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه برون‌سپاری نیز اتفاقات خوبی داشته‌ایم، نمونه‌ای از آن در زمینه موسسات حفاظتی‌مراقبتی‌ست که از سال 88 در سطح استان تصویب شده است. این طرح با تعداد محدودی نگهبان شروع شد و اکنون 6 هزار نگهبان مشغول به کار هستند. از زمان آغاز کار تا کنون توانسته‌ایم هشت هزار نفر را شاغل کنیم و توسط کسانی که دانش نظامی دارند و تحت نظارت کامل پلیس هستند، به آن‌ها آموزش‌ها و مهارت‌های لازم را بدهیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/183741/هشت-هزار-نفر-را-در-طرح-برون‌سپاری-شاغل-کرده‌ایم
بستن   چاپ