پیام خراسان
معدوم‌سازی حدود 16 تن کالای غیربهداشتی در خراسان شمالی
سه شنبه 23 مهر 1398 - 16:43:30
پیام خراسان - بجنورد- 15 تن و 861 کیلوگرم انواع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی ناسالم و بدون کیفیت نیمه نخست امسال، در استان خراسان شمالی معدوم شد.

به گزارش ایرنا، مدیر غذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران استان ارزش کالاهای معدوم شده را بیش از یک میلیارد و 600 میلیون ریال دانست و افزود: بر این اساس پروانه چهار واحد تولیدی ابطال یا به حالت تعلیق درآمد.
دکتر حسن براتی زاده اظهار داشت: در این مدت 332 مورد بازرسی از واحدهای عرضه کننده مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی در استان انجام شد که با 179 مرکز عرضه کننده برخورد و 21 مرکز هم به تعزیرات معرفی شد.
وی با اشاره به پایش 200 واحد عرضه کننده محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی در استان، گفت: به همین منظور ماهانه 20 محصول زراعی و باغی از نظر باقی مانده سموم و فلزات سنگین پایش و میزان غنی سازی آرد تولیدی کارخانجات هم از نظر افزودنی آهن و اسید فولیک کنترل می شود.
براتی زاده از مشکلات امروز سلامت غذایی مردم را در فقر ویتامین «دی» دانست و گفت: غنی سازی برخی مواد غذایی از قبیل شیر و روغن به این ماده غنی خبر داد.
وی افزود: با اشاره به رشد چشمگیر بیماری های قلبی عروقی و سرطان و بیماری های غیرواگیر در کشور و استان، اظهار داشت: هم اینک 74 درصد مرگ و میرها در نتیجه بیماری های غیرواگیر رخ می دهد که بسیار تکان دهنده است.
مدیرغذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: همچنین 27 درصد جمعیت بزرگسالان استان و کشور مبتلا به فشارخون و 23 درصد مبتلا به چاقی هستند که نیازمند توجه جدی هستند.
وی با بیان اینکه مصرف روزانه نمک برای هر فرد پنج گرم و سالانه 19 کیلو قند در جهان است، خاطرنشان کرد: این میزان در کشور ما و استان بالاتر از 30 کیلوگرم قند و درصد بالایی نمک است.
براتی زاده با بیان اینکه سازمان غذا و دارو متولی 25 درصد سلامت مردم است، اظهار داشت: مابقی کار باید سایر دستگاه های مرتبط با جدیت بیشتر پیگیری و انجام شود.
وی به همراه داشتن کارت سلامت فردی در فروشگاه ها و سایر مراکز عرضه کننده مواد غذایی را بیانگر سلامت مواد و اقلام عرضه شده ندانست و گفت: بیشترین دغدغه ما در خصوص عرضه محصولات بی نام و نشان است.
وی از فروش شیر فله ای در فروشگاه ها به عنوان یکی از دغدغه های اصلی یاد کرد و افزود: تبلیغات صورت گرفته در خصوص مصرف شیر فله ای در استان باعث شده 10 واحد تولیدی شیر استان با کمتر از 20 درصد ظرفیت فعالیت کنند.
مدیرغذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از برنامه ریزی برای شناسنامه دارکردن واحدهای عرضه شیر خبر داد و گفت: متاسفانه مردم ما نسبت به مضرات مصرف شیر و بیماری هایی که ایجاد می کند از قبیل تب مالت آشنا نیستند در حالی که آزمایش های انجام شده از برخی مراکز عرضه شیر فله ای، مشخص شده است که این کالا 300 برابر حد مجاز کپک دارد.
وی یادآور شد: همچنین با توجه به استقبال بسیار زیاد مردم از نان سفید و مضراتی که دارد برنامه هایی برای ساماندهی و پخت نان سنگک با کیفیت مطلوب در استان صورت گرفته است.
وی از تصویب سند جامع سلامت استان در همه حوزه های آسیب های اجتماعی و محصولات غذایی خبر داد و گفت: بر این اساس جهاد کشاورزی موظف شده محصولات زراعی و باغی سالم و پاک به مردم عرضه کند.
براتی زاده از مردم استان خواست نان خشک خود را به دوره گردها ندهند زیراکه برای مصرف دام استفاده می شود و یا بعد از آسیاب شدن با تولید محصولات تقلبی به چرخه مصرف باز می گردد که آسیب های زیادی دارد.
وی با اشاره به شناسایی 100 تن گندم کپک زده وارداتی به استان در سال گذشته اظهار داشت: در این راستا بلافاصله پیگیری های لازم انجام و برگشت داده شد و دو روز گذشته نیز 25 تن آرد دارای مشکل توقیف و برخورد صورت گرفت.
براتی زاده با اشاره به لزوم آزمایش محصولات وارداتی سویا و کلزا در صنایع غذایی، خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از این محصول باید حتما عنوان فراریخته را قید کنند تا مصرف کننده بداند محصول در چه شرایطی تولید شده است.
ط/ 6042

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/183800/معدوم‌سازی-حدود-16-تن-کالای-غیربهداشتی-در-خراسان-شمالی
بستن   چاپ