پیام خراسان
در گفت‌وگو با رئیس اداره شورای اجتماعی محلات مشهد عنوان شد؛
مشهد 170 محله دارد/ نیازهای گوناگون این محلات باید دیده شود
يکشنبه 28 مهر 1398 - 12:37:34
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس اداره شورای اجتماعی محلات شهرداری مشهد گفت: مشهد دارای 13 منطقه شهری و 170 محله است و هر کدام از این محلات به فراخور موقعیت جغرافیایی، بافت جمعیتی و جنسیتی، شرایط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره نیازهای متفاوتی دارند.

مهدیه یاوری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: عملکرد شوراهای اجتماعی محلات از ابتدای تشکیلش تا کنون قابل دفاع است؛ البته در بستر مشارکت‌های این‌چنینی، به دلیل اقتضائاتی که این کار با خود به همراه دارد، قطعاً کم‌وکاستی‌هایی وجود داشته و خواهد داشت.
وی با بیان اینکه «همواره روند کاری شورای اجتماعی محلات مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته است»، افزود: تصویب آیین‌نامه شورای اجتماعی محلات با مدیریت پیشین اداره شورای اجتماعی محلات و ابلاغ آن توسط شورای شهر مشهد در اواخر سال 97 اقدامی در جهت بهبود کار بوده است.
یاوری خاطرنشان کرد: پس از تصویب آیین‌نامه -که بنای آن انتخاب افراد اصلح و دغدغه‌مند توسط خود افراد محله است- در جهت اجرای آن، دستورالعمل‌های اجرایی تدوین شد و از ابتدای سال 98، طی دو گام، 48 محله شوراهای اجتماعی خودشان را شکل دادند.
رئیس اداره شوراهای اجتماعی محلات شهرداری مشهد با بیان اینکه «عزم شهرداری مشهد در راستای آشنایی عموم مردم با شوراهای اجتماعی محلات، به طرق مختلف پررنگ‌تر شده‌ است»، گفت: آنچه که بیش‌ازپیش در دستور کار قرار گرفت، آموزش و توانمندسازی افراد منتخب در ابتدای شروع فعالیت رسمی خودشان به‌عنوان افراد تاثیرگذار محله بود.
وی ادامه داد: در گام پیش رو، 83 محله شورای اجتماعی خودشان را شکل خواهند داد و به جرگه محلاتی خواهند پیوست که سکان تصمیمات و تغییرات محلی‌شان را به دست گرفته‌اند.
یاوری با اشاره به اینکه «مشهد دارای 13 منطقه شهری و 170 محله است»، مطرح کرد: هر کدام از این محلات به فراخور موقعیت جغرافیایی، بافت جمعیتی و جنسیتی، شرایط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره نیازهای متفاوتی دارند که طیف این نیازها از مداخلات کالبدی و عمرانی تا اقدامات فرهنگی اجتماعی متغیر است.
وی افزود: آن چیزی که انتظار می‌رود، انجام اقدامات لازم به تناسب هرکدام از ویژگی‌های ذکر شده است، اما به طور کلی حلقه مفقوده تاثیرگذاری بسیاری از اقدامات پیش‌نیازهای فرهنگی و اجتماعی است.
یاوری با بیان اینکه «رفتار مسئولانه مدیریت شهری و اتخاذ تصمیمات در سطوح مختلف، مستلزم وجود سازوکاری برای ارتباط بدنه مدیریت شهری با اجتماع و شبکه‌های مردمی است»، اظهار کرد: باید برای تبدیل‌شدن شهروندان به افراد مطالبه‌گر و با انگیزه، زمینه و بستر مشارکتشان را در فرایند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی فراهم کنیم. چاره‌اندیشی هوشمندانه شهرداری مشهد در این مورد تشکیل شورای اجتماعی محلات بوده است.
وی ادامه داد: این شوراها از سال 90، فعالیت خودشان را آغاز کردند و به شیوه انتصابی، افراد دغدغه‌مند می‌توانستند از این پتانسیل برای تغییرات خُرد و کلان استفاده کنند.
رئیس اداره شوراهای اجتماعی محلات شهرداری مشهد با اشاره به اینکه «از ابتدای سال 98 با تصویب آیین‌نامه جدید این فرایند به خود اهالی محله واگذار شد تا خودشان فرد اصلح و دغدغه‌مند را طی تشکیل مجامع داوطلبی برای تصدی در این کرسی‌ها انتخاب کنند»، عنوان کرد: ارتباط شوراهای اجتماعی محلات و مدیریت شهری، ارتباطی کاملاً دو سویه است.
یاوری اظهار کرد: مدیریت شهری به واسطه شوراهای اجتماعی محلات، نظارت و آسیب‌شناسی خودش را در سطح خُردمحله گسترش می‌دهد، راهکارهای مردمی را می‌شنود، می‌بیند و در برنامه‌ریزی‌های کلان لحاظ می‌کند.
رئیس اداره شوراهای اجتماعی محلات شهرداری مشهد بیان کرد: از طرفی شوراهای اجتماعی محلات با نزدیک‌ترشدن به بدنه تصمیم‌ساز شهری، دیدگاه واقع‌بینانه‌تری نسبت‌به مسائل پیدا می‌کند که قطعاً در شناسایی و حل مسائل محله، مثمر ثمر خواهد بود، ضمن اینکه توانمندی حل مسائل محله را هم پیدا خواهند کرد و رایزنی و راه‌حل‌یابی برای مشکلات محله پیدا می‌کنند.
یاوری تاکید کرد: اعتماد و حس رضایت‌مندی در بستر ارتباطی دوسویه شکل می‌گیرد؛ یعنی اعتماد و اعتقاد به اینکه دو سر این رابطه با هدف حل مسائل و مشکلات به کمک هم آمده‌اند و نهایتاً درک این مهم که تک‌تک افراد جامعه در پیش‌برد فرایند این تغییر مثبت تاثیرگذارند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/184286/مشهد-170-محله-دارد--نیازهای-گوناگون-این-محلات-باید-دیده-شود
بستن   چاپ