پیام خراسان
‌سیل زدگان؛ نگران بارش باران‌های پاییزی
يکشنبه 28 مهر 1398 - 15:55:24
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - بارش باران سنگین در چند روز پایانی سال گذشته سبب شد تا آبگرفتگی مهمان ناخوانده نوروزی مردم روستاهای مرزی شهرستان راز و جرگلان باشد.

به گزارش ایسنا، بارش سنگین در چند روز پایانی سال گذشته و دو ماه فروردین و اردیبهشت سال جاری سبب شد تا بسیاری از منازل روستایی این شهرستان دچار آسیب و یا تخریب شود.
هفت ماه از زمان بارش های سیل آسا در این شهرستان می گذرد و قول های زیادی در ابتدای زمان بروز حادثه مبنی بر اینکه تا فرارسیدن فصل سرما ساخت منازل سیل زده به اتمام می رسد داده شد اما فصل سرما در این شهرستان آغاز شده است و هنوز ساخت بسیاری از منازل آغاز نشده است و یا ساخت و ساز در مراحل ابتدایی قرار دارد.
نگرانی سیل زدگان برای بارش باران‌های پاییزی
نوروز محمد درخشان دهیار روستای یکه صعود در شهرستان راز و جرگلان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه این روستا دارای 537 خانوار است، گفت: 132 منزل روستایی بر اثر بارش های شدید باران حادثه دیدند که باید بازسازی شوند.
وی افزود: تخریب منازل سبب شد تا برخی از خانواده ها از منزل مسکونی خود کوچ کرده و در منزل بستگان خود مستقر شوند و یا اینکه منزلی را اجاره کنند و برخی نیز در همان منازل آسیب دیده در حال ادامه زندگی هستند.
درخشان با بیان اینکه بعد از گذشت هفت ماه، فقط سه منزل مسکونی تکمیل و تحویل داده شده است، ادامه داد: شش منزل به مرحله ساخت سقف، 20 منزل به مرحله ساخت ستون رسیده است و تعدادی از منازل نیز در مرحله عقد قرار داد با بانک جهت آزادسازی تسهیلات مورد نیاز برای آغاز ساخت و ساز هستند.
وی با تصریح بر اینکه تعدادی از سیل زدگان از بارش باران های پاییزی نگران هستند، اظهارکرد: تعدادی از سیل زدگان سقف و دیوارهای منازل آن ها آسیب دیده بود که اقدام به مرمت آن ها با پلاستیک و کاه‌گل کرده بودند و در همان مکان ادامه زندگی دادند، اما به نظر می رسد این سقف و دیوارها توان مقاومت در برابر بارش های پاییزی را نداشته باشند.
درخشان اظهار کرد: برخی از سیل زدگان نیز منازلی را اجاره کرده اند که اگر در منازل آسیب دیده خود زندگی می کنند، بهتر از منازل استیجاری آن ها است و ممکن است سقف خانه با بارش شدید باران ریزش کند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که اکنون سیل زدگان این روستا با آن مواجه هستند این است که اقساط تسهیلات بانکی دیر آزاد می شود.
از 2200 پرونده تشکیل شده، فقط تسهیلات 915 متقاضی آزاد شده است
علی روحانی معاون بازسازی و نوسازی منازل روستای بنیاد مسکن خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا،گفت: تاکنون دو هزار و 200 پرونده تشکیل و به بانک جهت عقد قرار داد و اعطای تسهیلات تشکیل شده است.
وی افزود: اما از تعداد پرونده های تشکیل شده 960 پرونده در بانک عقد قرار داده شده است.
روحانی تعداد پرونده هایی که بعد از عقد قرارداد، تسهیلات آن ها آزاد شده است را 915 فقره اعلام کرد.
به گفته وی تاکنون ساخت 9 واحد مسکونی از مرحله سفت کاری گذشته است.
بانک های عامل طی 24 تا 48 ساعت تسهیلات ساخت منازل سیل زده را باید آزاد کنند
هدایتی رئیس شورای هماهنگی بانک های خراسان شمالی نیز در ادامه بیان کرد: هر زمانیکه پرونده های ساخت منازل سیل زده از بنیاد مسکن به بانک های عامل ارجاع شود، بعد از انعقاد قرار داد، تسهیلات ارائه خواهد شد.
وی تاکید کرد: به بانک های عامل اعلام شده است که طی مدت 24 تا 48 ساعت بعد از انعقاد قرار داد، قسط اول تسهیلات را به حساب متقاضی واریز کند.
هدایتی در پاسخ به این ‌ که دهیار تعدادی از روستاها نسبت به دیرآزاد کردن اقساط گلایه دارند و چرا از دو هزار و 200 پرونده تشکیل و ارجاع شده به بانک ها تاکنون تسهیلات 915 متقاضی واریز شده است، گفت: موضوع مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/184335/‌سیل-زدگان؛-نگران-بارش-باران‌های-پاییزی
بستن   چاپ