پیام خراسان
ارایه آمار دقیق در رفع مبادی بی‌سوادی موثر است
يکشنبه 28 مهر 1398 - 18:37:15
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: با توجه به انجام سرشماری سال 95، آماری دقیق از مرکز آمار ایران مبنی بر بی‌سوادی به معاونت سوادآموزی ارایه نشده که اگر محقق شود در رفع مبادی بی‌سوادی موثر است.

محمدعلی واقعی روز یکشنبه در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی استان که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: طبق آمار در دسترس 95.9 درصد مردان و 94 درصد زنان 10 تا 49 سال استان باسواد هستند و از آنجا که 2.7 درصد بی‌سوادی در مردان و 5.4 درصد در زنان است میزان بی‌سوادی زنان 2 برابر مردان خواهد بود.
وی اظهار داشت: ارایه آمار دقیق از سوی مرکز آمار در تعیین چشم‌اندازهای آموزشی موثر خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی در پاسخ به مدیرکل آموزش و پرورش با بیان اینکه نحوه آمار و شاخص‌های آموزشی آموزش و پرورش و مرکز آمار متفاوت است گفت: طبق شاخص‌های مرکز آمار احتمالا آمار بی‌سوادی در خراسان جنوبی به 20 هزار نفر برسد در حالی که شاخص‌های آموزش و پرورش آماری بسیار پایین‌تر را ارایه می‌دهد.
مجید پورعیسی ادامه داد: طبق ماده هفت مرکز آمار ارایه هرگونه آمار ممنوع و کاملا محرمانه است و آموزش و پرورش می‌تواند از ظرفیت دهیاری‌ها برای کسب این آمار بهره‌مند شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در ادامه سخنانش با بیان اینکه پراکندگی جمعیت بی‌سوادان استان از مهمترین مشکلات در این حوزه است گفت: عدم تمایل همسران و خانواده دختران از دیگر مواردی است که امیدواریم با فرهنگ‌سازی و تلاش در عرصه سوادآموزی بتوانیم بخشی از این مشکلات را مرتفع کنیم.
وی با اشاره به طرح سوادآموزی زنان و دختران افزود: در مرحله دوم 300 نفر مورد نظر قرار گرفتند که این طرح در 12 استان اجرا می‌شود.
واقعی اظهار داشت: در طرح سوادآموزی به عشایر استان در گروه سنی 10 تا 60 سال 360 نفر مورد نظر قرار گرفتند که در حال اجرا است.
وی گفت: در حوزه کودکان کار و بازمانده از تحصیل بخش قابل توجهی شناسایی و ساماندهی شدند اما آماری که داده می‌شود براساس برخی انتقالی‌های ثبت نشده و ثبت نام دانش‌آموز در استان دیگر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم بیان کرد: از ظرفیت روحانیون در رفع مبادی بی‌سوادی در روستاها باید به خوبی استفاده شود و بارها این مهم به روحانیون تاکید شده است.
حجت الاسلام احمد رضایی افزود: روحانیون حتی در روستاهای بالای چهار خانوار در مواقع خاص حضور می‌یابند و در کنار آموزش قرآن، سوادآموزی هم شکل می‌گیرد.
وی گفت: اگر بخواهیم در زمینه رفع مبادی بی‌سوادی در روستاها شاهد رشد باشیم شوراهای فرهنگی باید در روستا تشکیل شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: شوراهای فرهنگی در کنار کمک به رفع مبادی بی‌سوادی در سایر حوزه‌ها هم موثر واقع می‌شود.
تکمیل مشخصات بی‌سوادان با کمک گرفتن از فرمانداران و دهیاران، کمک به بی‌سوادی زنان و دختران، سوادآموزی به عشایر، تبلیغ و ترویج سوادآموزی و شناسایی و جذب اولیای بی‌سواد دانش آموزان از مهمترین مصوبات این شورا بود.
همچنین اختصاص یک میلیارد و 84 میلیون و 100 هزار تومان برای جذب مدارس کم جمعیت که هنوز محقق نشده بود، ایاب و ذهاب دانش‌آموزان، اجرای طرح‌های محلی شتاب‌دهنده در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه با توجه به اینکه بیشترین آمار بی‌سواد را دارند از مصوبات جلسه قبل این شورا بوده است.
همکاری دستگاه‌های اجرایی برای رفع مبادی بی‌سوادی و صدور ابلاغ برای فرمانداران به عنوان روسای شوراهای پشتیبانی شهرستان‌ها از دیگر مصوبات جلسه قبل شورای پشتیبانی سوادآموزی است.
بعد از الحاق اداره کل سوادآموزی به آموزش و پرورش این اولین شورای پشتیبانی سوادآموزی مستقل در خراسان جنوبی بود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/184348/ارایه-آمار-دقیق-در-رفع-مبادی-بی‌سوادی-موثر-است
بستن   چاپ