پیام خراسان
به بهانه روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی؛
آیا برای مواجهه با تغییرات اقلیمی آماده‌ایم؟
چهارشنبه 1 آبان 1398 - 10:48:16 AM
ایسنا
پیام خراسان - تغییر اقلیم نشان‌دهنده تغییرات غیرعادی در اقلیم درون اتمسفر زمین و پیامدهای ناشی از آن در قسمت‌های مختلف کره زمین است که اگر چاره‌ای برای سازگاری با آن نیندیشیم، تمام زندگی مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 تغییر اقلیم به نوسان در اقلیم جهانی زمین یا در اقلیم‌های منطقه‌ای در طول زمان اشاره می‌کند. تغییر اقلیم نشان‌دهنده تغییرات غیرعادی در اقلیم درون اتمسفر زمین و پیامدهای ناشی از آن در قسمت‌های مختلف کره زمین است.
تغییر اقلیم پدیده‌ای است که در نتیجه فاکتورهایی همچون فرآیندهای دینامیکی زمین یا عوامل بیرونی همچون تغییرات در شدت تابش آفتاب یا فعالیت‌های انسانی رخ می‌دهد.
عوامل خارجی تأثیرگذار بر اقلیم را اغلب نیروهای اقلیمی می‌نامند و شامل فرآیندهایی همچون نوسانات در شدت نور خورشید، انحراف در مسیر حرکت زمین و افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای می‌شود.
خشکسالی از مخاطرات طبیعی شناخته شده و بخش جدایی ناپذیر تغیرات اقلیمی است. رخداد خشکسالی بر بخش‌های مختلف زندگی انسان‌ها تاثیر می‌گذارد.
تغییر در دما و الگوی بارش اثرات زیادی بر کمیت و کیفیت منابع آب به خصوص در مناطق خشک نظیر ایران دارد. در سال‌های اخیر وقوع خشکسالی‌های متعدد در ایران خطری جدی برای منابع آب محسوب می‌شود.
اثرات تغییر اقلیم
حسن اکبری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تغییر اقلیم یک مسئله جهانی است و مقیاس سنجش و محاسبه این کار جهانی است.
وی ادامه داد: طی یک دهه گدشته در ایران نزدیک یک درجه افزایش دما داشتیم و پیامد آن کاهش حدود 10 میلی‌متری متوسط بارندگی بوده و تقریبا به ازای این 10 میلی‌متر با کاهش چند برابری رواناب مواجه شده‌ایم که یک زنگ خطر بزرگ است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی بیان کرد: مهم‌ترین تاثیری که تغییر اقلیم می‌تواند بر روی طبیعت بگذارد، کاهش بازندگی و تشدید بحران آب است که زنجیره‌وار در بخش‌های دیگر تاثیرگذار خواهد بود.
اکبری ادامه داد: کاهش آب و میزان بارندگی بر روی طبیعت و پوشش گیاهی تاثیرگذار بوده و در پی آن بسیاری از گونه‌های گیاهی نابود می‌شوند.
دو راهکار کلیدی برای تطبیق با شرایط تغییر اقلیم
وی با بیان اینکه این امر بر روی پدیده گرد و غبار نیز اثرگذار است، تصریح کرد: نکته‌ای که در مورد تغییر اقلیم مهم است، این است که ما راهی برای مقابله و مبارزه با این پدیده را نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی با اشاره به اینکه در این خصوص دو راهکار داریم، افزود: پیشگیری و سازگاری دو راهکار موثر در مقابله با پدیده‌های حاصل از تغییر اقلیم است.
اکبری تصریح کرد: پیشگیری به این معناست که تا حد امکان مصرف سوخت‌های فسیلی را کاهش داده و از منابع جنگلی حفاظت کنیم که این امر نیاز به همت جهانی دارد.
وی افزود: راهکار دوم سازگاری است که در این خصوص باید خود را با شرایط تعییر اقلیم سازگار کرده و متناسب باآن برنامه بریزیم.
ضرورت اتخاذ سیاست‌هایی متناسب با شرایط
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی بیان کرد: وقتی بپذیریم تولید آب تجدیدپذیر کاهش پیدا می‌کند، در سیاست‌گذاری‌ها تجدیدنظر صورت می‌گیرد.
اکبری یادآور شد: باید بپذیریم بر اثر تغییر اقلیم شرایط تغییر می‌کند که اگر این امر را بپذیریم، توسعه را مطابق با شرایط پی گرفته و به آن دست می‌یابیم.
تغییر اقلیم، یک مفهوم اجتناب‌ناپذیر زمان حال است، بنابراین باید با اتخاذ تدابیری به اقتضای این شرایط، از تاثیر بیش از حد این پدیده بر زندگی‌های مردمی که روزمرگی‌هایشان و گاهی درآمدشان با محیط زیست گره خورده است، کاست.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/184754/آیا-برای-مواجهه-با-تغییرات-اقلیمی-آماده‌ایم؟
بستن   چاپ