پیام خراسان
خراسان جنوبی از مناطق بکر گردشگری است
شنبه 4 آبان 1398 - 8:45:32 AM
ایرنا
پیام خراسان - دبیر علمی و اجرایی نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت گفت: استان مرزی خراسان جنوبی یکی از مناطق کمتر شناخته شده و حتی بکر برای ایجاد گونه های متنوع گردشگری در سطح محلی، ملی و بین المللی است.

 محمد اسکندری ثانی  در نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت که در دانشگاه بیرجند برگزار شد افزود: رشد گونه های گوناگون گردشگری جوامع میزبان را بر آن می دارد تا از قابلیت ها و پتانسیل های کمتر شناخته شده یا شناخته نشده و بکراستفاده و بهره وری کنند.
وی بیان کرد: در مراحل جذب گردشگر، شناسایی و کشف پتانسیل ها نقطه آغازین فرایند است و گام بعدی معرفی، بازاریابی و تبدیل مزیت های گردشگری به برند گردشگری استان است که لازمه آن شناساندن و برجسته کردن ویژگی بارز برند گردشگری استان است.
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه بیرجند اظهار داشت: کویر مرکزی ایران یکی از این مناطق کمتر شناخته شده ایران است که استان خراسان جنوبی به همراه استان های کرمان و سیستان و بلوچستان را پوشش می دهد.
وی یادآور شد: برای شناساندن و تبدیل این فرصت به برند گردشگری استان در سطح بین المللی و ملی، ایجاد و خلق برند و زنجیره های مرتبط با آن باید به صورت علمی مورد واکاوی قرار بگیرد.
اسکندری ثانی افزود: باید با همکاری بخش دولتی، خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی استان های مشرف و بخش دانشگاهی اقدام به تهیه الگو و مدلی برای توسعه این بخش اقدام کرد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر برگزاری فستیوال ها، نمایشگاه ها، کنفرانس ها و نشست ها خود یکی از راهکارهای علمی برای خلق برند مقصد گردشگری بیابان لوت در عرصه استان خراسان جنوبی است.
دبیر علمی و اجرایی نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت اظهار داشت: در این زمینه نخستین کنفرانس بین المللی گردشگری بیابان لوت در روزهای 11 و 12 اردیبهشت در دانشگاه بیرجند در حال برگزار است و امید است تداوم یابد.
وی عنوان کرد: برنامه های کنفرانس مذکور از یکسال پیش در دانشگاه بیرجند آغاز شد و در این مدت 130 عنوان مقاله از کشورهای مختلف از جمله انگلستان، استرالیا، هندوستان، ایران، مجارستان و ایتالیا به دبیرخانه کنفرانس رسید که جای بسی خوشحالی است.
اسکندری ثانی اظهار داشت: گزارشی که همه ساله توسط سازمان جهانی گردشگری ارایه می شود نشان می دهد که صنعت گردشگری بعد از صنعت نفت و پتروشیمی در دنیا و بالاتر از صنعت خودرو و مواد غذایی رتبه دوم درآمدزایی را دارد.
وی افزود: همچنین این گزارش می افزاید بخش گردشگری بین سال های 2012 تا 2017 رشد 25 درصدی داشته که بالاتر از تمام بخش های اقتصادی موجود دنیا بوده و رتبه دوم کل سرمایه گذاری های دنیا را به خود اختصاص داده است.
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه بیرجند تصریح کرد: قدمت و سابقه زندگی بشر در منطقه بیابان لوت به هفت هزار سال پیش بر می گردد و این منطقه از هزاره پنجم به بعد پیوسته توسط انسان مورد سکونت قرار گرفته است.
وی یادآور شد: بیابان لوت به عنوان اثر ملی طبیعی سال 1395 در یونسکو ثبت شده و فرصت های زیادی چه در سطح محلی، ملی و بین المللی برای استان های مجاور آن یعنی خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان و به صورت عام تر برای کل کشور در پی دارد.
میراث جهانی بیابان لوت با مساحتی حدود 175 هزار کیلومتر مربع در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده است. این محوطه سال 2005 با دمای 70.7 درجه سانتیگراد، بیشینه گرم ترین مکان را در کره زمین ثبت کرد.
پدیده های زیبایی مانند کلوت ها، گندم بریان، تپه های ماسه ای و گرم ترین نقطه جهان در بیابان لوت وجود دارند که دیدن آنها منظره بسیار جذابی به ویژه برای گردشگران خارجی است.
7557 * 6054

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/185064/خراسان-جنوبی-از-مناطق-بکر-گردشگری-است
بستن   چاپ