پیام خراسان
سیمای خراسان رضوی پل ارتباط مردم با بارگاه منور امام رضا(ع)
چهارشنبه 8 آبان 1398 - 10:01:35 AM
ایرنا
پیام خراسان - مشهد- مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع) همواره مورد توجه میلیونها عاشق اهل‌بیت (ع) و دلباخته امام رئوف بوده که فعالیت شبکه استانی سیمای خراسان رضوی آرزوی آنان را برای شنیدن خبر، دیدن تصویر و فیلم از این حرم و بارگاه منور محقق ساخته است.

عاشقان و شیفتگان حضرت امام رضا (ع) به ویژه افرادی که توانایی حضور در بارگاه مطهر و نورانی آن حضرت را ندارند با فعالیت شبکه استانی سیما در خراسان رضوی به آرزوی خود رسیده و دل تنگشان برای دیدار یار با استفاده از برنامه‌های معنوی و پخش مستقیم از حرم مطهر رضوی قدری آرام می‌گیرد و از این طریق از راه دور با امام خود درد دل می‌کنند.
ساختمان رادیو و تلویزیون خراسان در مهر ماه سال 1350 افتتاح شد و شبکه استانی خراسان که از طریق ریزموج‌ها از برنامه‌های شبکه‌های سراسری استفاده می‌کرد، در تولید محلی نیز از مراکز فعال زمان خود بود به‌ طوریکه این روزها نیز این رتبه را حفظ کرده است.
شبکه تلویزیونی خراسان در مشهد با تصویر و صدای فریدون فرح اندوز افتتاح شد که در آن زمان یکی از خوش صداترین مجریان تلویزیون ملی ایران محسوب می‌شد.
این شبکه در خرداد 1371 به سیستم پخش تصاویر رنگی مجهز شد و تا سال 1372 به رکورد تولید سالانه 210 ساعت برنامه رسید و در فواصل پخش برنامه‌های شبکه یک سیما نیز اقدام به پخش برنامه‌ها و پیام‌های کوتاه می‌نمود.
در 19 اسفند 1376 شبکه استانی خراسان به عنوان سومین شبکهٔ استانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، بعد از شبکه‌های استانی تهران و اصفهان بطور رسمی افتتاح شد که بیش از نیمی از جمعیت استان را زیرپوشش قرار می‌داد. تا پایان سال 1385 این پوشش به حدود 91 درصد رسید.
شبکهٔ استانی خراسان از نظر کیفیت و کمیت برنامه‌ها، همواره از شبکه‌های استانی پیشرو محسوب می‌شود به گونه‌ای که در نظرسنجی سال 1390 میزان رضایت‌مندی مردم خراسان از برنامه‌های این مرکز 67 درصد بود که هفت درصد از میانگین رضایت‌مندی مخاطبین 29 شبکهٔ استانی ایران بیشتر بود.
این شبکه چندین سال به پخش برنامه‌های صبحگاهی ویژهٔ اذان صبح، همراه شبکه‌های استانی اصفهان و فارس می‌پرداخت.
پس از تقسیم استان خراسان در سال 1383 و پیش از تأسیس شبکه‌های استانی خاوران و اترک نیز شبکه استانی خراسان رضوی بیش از پنج سال در استان‌های خراسان جنوبی و خراسان شمالی قابل دریافت بود.
22 خرداد 1390 طی مراسمی در مشهد، پخش 24 ساعته شبکه استانی سیمای مرکز خراسان رضوی آغاز شد و بدین ترتیب این شبکه، پس از شبکه‌های استانی فارس و اصفهان سومین شبکهٔ استانی بود که به پخش برنامه‌هایش به صورت 24 ساعته می‌پرداخت.
همزمان با آغاز پخش شبانه‌روزی برنامه‌های این شبکه، بخش خبری ساعت 10 و 30 دقیقه و بخش‌های خبری عربی و انگلیسی نیز به شبکه خراسان رضوی افزوده شد.
عاشقان پای برنامه‌های پخش زنده حرم مطهر رضوی
معاون سیمای خراسان رضوی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: شبکه خراسان در سال 1350 یک شبکه محلی بود که در اوقات اذان و صبح‌های جمعه اقدام به پخش برنامه می‌کرد و پس از انقلاب اسلامی ساعت پخش برنامه‌های آن کمی بیشتر شد.
مهدی شریفی افزود: در سال 1377 پخش برنامه این شبکه از ساعت 15 تا 23 بود که در سال87 پخش 24 ساعته برنامه‌های آن به صورت غیر رسمی آغاز و در سال 90 به صورت رسمی ادامه یافت.
وی اظهار داشت: پخش برنامه‌های تولیدی و زنده از حرم مطهر رضوی یکی از مهمترین و پرطرفدارترین برنامه‌های این شبکه برای مردم به ویژه آن دسته از عاشقان امام هشتم (ع) است که امکان سفر به مشهد یا حضور در حرم مطهر رضوی را ندارند و این برنامه‌ها برایشان از اهمیت و جذابیت بسیار برخوردار است.
وی گفت: برنامه‌های پخش زنده در عناوین و قالب‌های مختلف از طریق شبکه‌های سراسری نیز پخش می‌شود و این امر به یکی از اولویت‌های کاری و وظایف مهم در این شبکه تبدیل شده است.
شریفی افزود: اکنون نیز این شبکه به صورت روزانه 6 تا 7 ساعت برنامه تولیدی و همین میزان برنامه تامینی شامل فیلم‌های سینمایی و برنامه‌های مستند پخش می‌کند و در ساعات دیگر تکرار این برنامه‌ها را دارد.
وی با اشاره به سختی و حساسیت بسیار کار در این مجموعه اظهار داشت: شبکه خراسان رضوی در حال حاضر از نظر کیفیت و کمیت جزو شبکه‌های برتر استانی است که در نیمه اول پارسال شبکه برتر استانی در کشور شد و در نیمه دوم نیز رتبه دوم را در این زمینه کسب کرد.
وی ادامه داد: امسال نیز این شبکه در جشنواره ملی صدا و سیما به میزبانی استان خراسان شمالی موفق به کسب چهار جایزه در زمینه تولیدات و کیفیت محصولات شد.
شبکه‌ای با پوشش 98 درصد
شریفی با بیان اینکه هم اکنون پوشش سیمای خراسان رضوی از نظر فنی بیش از 98 درصد است گفت: این میزان پوشش جزو موفقیت‌های منحصربه فرد این شبکه محسوب می‌شود.
وی افزود: آخرین نظرسنجی در زمینه میزان استفاده مخاطبان استان از برنامه‌های شبکه استانی سیما که در بهار امسال انجام شد نشان داد که حدود 70 درصد مردم استان از برنامه‌های این شبکه استفاده می‌کنند و در طول روز از یک تا چند برنامه آن بهره می‌برند.
وی اظهار داشت: از ابتدای امسال 2 تله فیلم و یک فیلم سینمایی به نام "مدیترانه" در باره شهدای مدافع حرم و چندین مستند در این استان ساخته شده که نشان از ظرفیت بسیار فنی و توان اجرایی مطلوب در این شبکه دارد.
شریفی گفت: پخش برنامه‌های زنده و تولیدی این شبکه از شبکه‌های سراسری به ویژه در حوزه برنامه‌های فرهنگی و مربوط به حرم مطهر رضوی از مهمترین نقاط قوت فعالیت سیمای خراسان رضوی است.
وی با بیان اینکه استان خراسان رضوی حدود 6.5 میلیون نفر جمعیت دارد و سالانه میزبان بیش از 30 میلیون زائر و مسافر است افزود: استفاده مسافران از برنامه‌های این شبکه نیز به نسبت زیاد است و پخش برنامه‌های زنده و تولیدی این شبکه از شبکه‌های سراسری در ایام زیارتی، دهه پایانی ماه صفر و سایر مناسبت‌ها و اعیاد از دیگر اقدامات قابل ذکر و مورد توجه است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/185546/سیمای-خراسان-رضوی-پل-ارتباط-مردم-با-بارگاه-منور-امام-رضا(ع)
بستن   چاپ