پیام خراسان
جای خالی جوایز ادبی در خراسان جنوبی
يکشنبه 12 آبان 1398 - 12:45:09
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - حمایت از حقوق پدیدآورندگان و مولفان کتاب در جامعه کنونی ضروری به نظر می‌رسد اما در خراسان جنوبی با وجود اینکه نویسندگان زیادی وجود دارد جای اهدای جوایز خاص به مولفان و مترجمان خالی است.

از آنجا که نویسندگان طلایه‌داران فرهنگ و تمدن هر استان و کشور هستند در خراسان جنوبی هم با توجه به اهمیت این موضوع هفته‌ای با عنوان هفته پژوهش در دانشگاه بیرجند برای تجلیل از تالیف و تحقیقات برتر دانشگاه برگزار می‌شود اما به طور خاص جایزه‌ای ویژه برای دیگر نویسندگان در استان وجود ندارد.
در حال حاضر 100 نویسنده مطرح در خراسان جنوبی فعالیت دارند، نویسندگی یک استعداد است که پرداختن به جنبه‌های مختلف آن مانند تألیف و ترجمه توأمان، هنری به شمار می‌رود که نویسنده را شاید سریع‌تر از دیگران به کمال می‌رساند.
جان کلام نویسنده تمامی دانش و اطلاعاتی است که در تألیفات خود طی سال‌ها تلاش اندوخته است، همچنین برخی نویسندگان نیز هستند که تنها به اندوخته‌های خود اکتفا نمی‌کنند و دانش و تجربه دیگران را ترجمه کرده و آنها را به مخاطب ارایه می‌دهند.
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر جایزه خاص ویژه نویسندگان در استان نداریم که در آینده نزدیک جایزه ادبی پروفسور معتمدنژاد پدر علم ارتباطات نوین ایران به منظور تجلیل از نویسندگان و خبرنگاران در خراسان جنوبی فعالیت می‌کند.
محمود رمضانی افزود: امسال اختتامیه جشنواره استانی کتاب خراسان جنوبی را داریم که سال قبل فراخوان آن داده شد و 130 اثر به دبیرخانه واصل شد و پایان سال 1397 آثار را جمع آوری کرده و برای هیات داوران ارسال کردیم که سوم آذر ماه سال جاری، همزمان با افتتاح نمایشگاه کتاب از سه اثر برتر منتخب این جشنواره تجلیل می شود.
وی اظهار داشت: در روز افتتاح نمایشگاه کتاب، کتاب‌های نویسندگان خراسان جنوبی که حائر رتبه برتر شوند مورد تجلیل قرار می‌گیرند و جوایز آن برای نفر نخست سه میلیون تومان و برای نفر دوم 2 میلیون و یک میلیون هم به نفر اول به عنوان جایزه اهدا می‌شود.
وی اضافه کرد: برای تشویق نویسندگان خراسان جنوبی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کتاب‌های آنها را خریداری می‌کند تا انگیزه بیشتری برای مولفان ایجاد شود.
عضو هیات علمی گروه آب دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند هم گفت: دانشگاه بیرجند از 20 آذر ماه هر سال به مدت یک هفته برنامه‌ای برای تجلیل از نویسندگان و مولفان دارد و در این هفته آثار برتر نویسندگان دانشگاه مورد تجلیل قرار می‌گیرد.
عباس خاشعی افزود: این قبیل اقدامات برای تشویق نویسندگان مناسب است که باید در خراسان جنوبی تقویت شود.
وی اظهار داشت: آثارم برای مدت سه سال متمادی در هفته پژوهش دانشگاه حائز کسب رتبه شده است.
یک نویسنده خراسان جنوبی هم گفت: نویسندگان استان با مشکل چاپ مواجه‌اند و آثار خوبی در استان تولید شده اما به مرحله چاپ نمی رسد هرچند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در حد بضاعت خود با نویسندگان در این خصوص همراهی کرده است اما دیگر دستگاه‌های مربوط هم باید به وظیفه خود عمل کنند.
زینب رمضانی افزود: استانداری خراسان جنوبی، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌ها و نهادها می‌توانند بخشی از مشکل نویسندگان را با حمایت مالی رفع کنند، باید یکی از دستگاه‌ها قوی پای کار باشد و بخشی از آثار نویسندگان استان را خریداری کند.
وی اظهار داشت: در بسیاری از استان‌های کشور جوایزی را با عنوان مشاهیر آن استان برای تجلیل از نویسندگان در نظر می‌گیرند اما در خراسان جنوبی که چندین پدر علم دارد می‌توان از نام این بزرگان برای اختصاص جایزه به نویسندگان استفاده شود و به عنوان مثال جایزه پروفسور گنجی یا ابن‌حسام خوسفی برای تجلیل از نویسندگان در نظر گرفته شود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/186147/جای-خالی-جوایز-ادبی-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ