پیام خراسان
عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی:
پروتکل‌هایی برای اخذ داده‌های اطلاعات مکانی وجود ندارد
سه شنبه 14 آبان 1398 - 16:44:47
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی گفت: یکی از چالش‌هایی که در دنیا برای اطلاعات مکانی در ارتباط با حوادث غیر مترقبه وجود دارد این است که پروتکل‌هایی برای اخذ داده‌های اطلاعات مکانی برای ساپورت اطلاعات وجود ندارد در این زمینه برخی از کشورها همچون استرالیا و آمریکا پیشرفت کردند.

علی فرقانی در همایش ملی «علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience): بنیادها و کاربردهای بین رشته‌ای» که در تالار شریعتی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از کاربردهای اطلاعات مکانی یا GISدر حوزه مدیریت حوادث غیر مترقبه از جمله زلزله، طوفان، خشک‌سالی، سیلاب، بیماری شناسی و .. است.
وی افزود: استفاده از اطلاعات مکانی یا GIS در حوزه مدیریت حوادث غیر مترقبه از سال 2003 تا 2015 در استرالیا انجام شد. در همان زمان یک مرکز با همکاری اداره هواشناسی و حوادث مترقبه در استرالیا تاسیس شد.
عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی، بیان کرد: علت علاقه‌مندی به کاربرد اطلاعات مکانی این است که حوادث غیر مترقبه همچون آتش‌سوزی جنگل‌ها، سیلاب، طوفان‌ها و زلزله در استرالیا زیاد رخ می‌دهد؛ بنابراین ما با استفاده از قدرت اطلاعات مکانی می‌توانیم تا حدودی مخاطرات این حوادث را کاهش دهیم.
فرقانی خاطرنشان کرد: چالش‌هایی که در دنیا برای اطلاعات مکانی در ارتباط با حوادث غیر مترقبه وجود دارد این است که پروتکل‌هایی برای اخذ داده‌های اطلاعات مکانی برای ساپورت اطلاعات وجود ندارد. در این زمینه برخی از کشورها همچون استرالیا و آمریکا پیشرفت کردند.
وی اضافه کرد: ما باید برای پوشش، جمع‌آوری و آنالیز اطلاعات مکانی سرمایه‌گذاری کنیم تا سیستم‌های عملیاتی و کارگاهی را ایجاد کنیم. همچنین از سیستم‌های موجود نیز استفاده کنیم؛ به عنوان مثال یک سیستم وجود دارد که می‌تواند تمام آتش‌سوزی‌های دنیا را اطلاع‌رسانی کند.
عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی، تصریح کرد: برای اینکه دیتا را به اطلاعات و دانش تبدیل کنیم باید از ظرفیت سیاست‌مداران، مدیا و مردم استفاده کنیم.
در ادامه این همایش بختیار فیضی‌زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز، اظهار کرد: سنجش از راه دور یک علم است و اصطلاحی است که در تمام دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه ما از اپلیکیشن‌هایی استفاده می‌کنیم که ارتباط زیادی با اطلاعات مکانی دارد.
وی افزود: در حال حاضر نسل جدید از داده‌ها در اطلاعات مکانی یا GIS ایجاد شده است. در ایران تراکنش‌های مالی زیادی رخ می‌دهد که بر پایه اطلاعات مکانی است. اکنون به سیستم‌های پیش‌بینی مخاطرات طبیعی دسترسی داریم و می‌توانیم از اطلاعات آن استفاده کنیم و کارهایی که در این راستا انجام می‌شود، به توسعه اطلاعات مکانی یا GIS کمک می‌کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز تصریح کرد: در حال حاضر نقشه راه درستی برای استفاده از اطلاعات مکانی یا GIS در مسائل کشور وجود ندارد. برای اینکه GIS را نتیجه‌ده کنیم باید ساختارهایی برای آن ایجاد شود و متخصصان آن باید تربیت شوند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/186501/پروتکل‌هایی-برای-اخذ-داده‌های-اطلاعات-مکانی-وجود-ندارد
بستن   چاپ