پیام خراسان
مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی خبر داد؛
واگذاری طرح رتبه‌بندی نانوایی‌های سنتی به موسسه کیفیت رضوی
پنجشنبه 16 آبان 1398 - 18:27:05
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی گفت: در حال حاضر طرح رتبه‌بندی نانوایی‌های سنتی از طرف استانداری به ما واگذار شده است و اولین جشنواره ما در روز یکشنبه 19 آبان در زمینه کسب‌وکارهای مرتبط با نان برگزار می‌شود.

حسین زمانی در نشست خبری اولین جشنواره محصولات و کسب‌وکارهای طیب در ساختمان مهر فاطمی اظهار کرد: این موسسه در سال 1397 تاسیسس شده و ماموریت ما ارتقای کیفیت زندگی است که در راستای آن نماد استاندارد طیب در حوزه‌های مختلف طراحی شده است.
وی افزود: نشان طیب یک نشان کیفیت است که از مضامین قرآنی و حیات طیبه گرفته شده است و به نوعی بالاترین سطح کیفیت زندگی است که در قرآن معرفی شده و به حوزه‌های مختلفی از زندگی اشاره می‌کند.
مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی بیان کرد: طراحی نشان طیب از سال 94 به صورت رسمی در موسسه پژوهش علوم و صنایع غذایی آغاز شده است. تاکنون بیش از 10 پروژه تبلیغاتی انجام شده است که در تمام این پروژه‌ها استانداردهای موجود در کشورهای پیشرفته و اسلامی و نظام‌های کنترل کیفیت مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.
زمانی بیان کرد: نشان طیب براساس مفاهیم معناشناسی طراحی شده است. الگوهای ارزیابی نشان طیب یک ترازو برای اندازه‌گیری طیب است که مبانی آن براساس مباحث توحیدی است در این نشان کیفیت محصول، فرآیندهای تولید و سیستم‌های تولیدی ارزیابی می‌شود.
وی اضافه کرد: تاکنون در برخی محصولات غذایی همچون نان، خرما، زعفران، پسته، گوشت و برنج پروژه تعریف شده است و تیم‌های تحقیقاتی در حال پژوهش بر روی آن هستند همچنین درگیر نوشتن استانداردهای چند محصول فرهنگی از جمله کتاب کودک و انیمیشن شده‌ایم و مدل ارزیابی کیفیت ساختمان‌های مسکونی یا معماری داخلی فضای زندگی نیز ورود کرده‌ایم.
مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی خاطرنشان کرد: به زودی از سند مدل اجرایی و تعالی سازمانی طیب رونمایی می‌شود. نقشی که کشور مالزی برای ایجاد نشان حلال ایفا کرد و بعد از گذشت 70 سال این نشان را از دستورالعمل‌های رساله‌ای به یک استاندارد در تراز بین‌المللی تبدیل کرد و این رویکرد را آستان قدس برای نشان طیب در نظر دارد و رویکرد کار بین‌المللی است.
زمانی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های ما جشنواره‌های فصلی است و در هر فصل بر روی یک موضع تمرکز خواهیم کرد. در حال حاضر طرح رتبه‌بندی نانوایی‌های سنتی از طرف استانداری به ما واگذار شده است و اولین جشنواره ما در روز یکشنبه 19 آبان در زمینه کسب‌وکارهای مرتبط با نان برگزار می‌شود. همچنین در این جشنوارهاز فعالان حوزه کسب و کار تقدیر خواهد شد تا به سمن ارتقا کیفیت ترغیب شوند.
وی ادامه داد: پنج ضلع برای یک محصول طیب درنظر گرفته شده که شامل، اصل سلامت، حلالیت، اصالت، آراستگی و جذابیت محصول و برکت و اثرگذاری است.
مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی عنوان کرد: یکی از برنامه‌های ما آگاه‌سازی مردم از روند تولید نان است تا بتوانند مطالبات مطالبات خود را بشناسند و آن را اخذ کنند. اگر مردم بدانند که افزودن سبوس قبل از تخمیر آرد ضرر دارد و از مضرات نان سفید آگاه شوند به سمت خرید آن نخواهند رفت.
زمانی گفت: بحث دوم ورود تمام نانوایی‌ها در چرخه رتبه‌بندی است و در این چرخه نانوایان رتبه بالا تشویق و رتبه‌های پایین تنبیه می‌شوند همچنین افرادی برای نظارت کار نانوایان به صورت محسوس و غیر محسوس بر فعالیت آنان نظارت می‌کنند.
وی افزود: در حال حاضر ضایعات موجود در زنجیره نان 30 درصد است و با استفاده از اجرای این استاندار می‌توان 20 درصد آن را احصا کرد.
در ادامه امیرحسین ناصر مودبی، معاون شبکه همکاری موسسه کیفیت رضوی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ما این است که از دستاوردهای جدید خود در جشنواره‌های فصلی رونمایی کنیم. ورود به بحث کیفت نان از تیر ماه سال جاری آغاز شده و واحدهای علاقه‌مند به ارتقای کیفیت دعوت و ارزیابی‌های آنان آغاز شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون 280 واحد به این طرح پیوسته‌اند همچنین سامانه‌ای طراحی شده است تا ثبت‌نام‌ها و نظارت از طریق آن انجام شود. در این طرح سه نوع نان سنگگ، بربری و تافتون مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. از دیگر برنامه‌های ما این است که این طرح را در استان‌های اصفهان، قم، کرمان، تبریز، ساری و ... انجام دهیم و هدف اصلی کار اصلاح زنجیره غذایی نان است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/186711/واگذاری-طرح-رتبه‌بندی-نانوایی‌های-سنتی-به-موسسه-کیفیت-رضوی
بستن   چاپ