پیام خراسان
شناسایی 240 رقم انگور در خراسان شمالی سازگار با اقلیم استان
پنجشنبه 16 آبان 1398 - 21:37:05
پیام خراسان - بجنورد- 240 رقم انگور در خراسان شمالی مقاوم به سرما، کم آبی و سازگار با اقلیم این استان شناسایی شده و به همین دلیل عرصه‌های باغی گسترش می‌یابد.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون 18 رقم انگور در تاکستان‌های این استان وجود دارد که ارقام عمده انگور شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است.
حسین احمدآبادی افزود: محصول انگور این استان در فصل برداشت به یکباره وارد بازار می شود که این امر موجب کاهش قیمت شده است.
وی بر تنوع ارقام انگور در سطح استان تاکید کرد و گفت: تنوع باعث بازار مناسب برای محصول و افزایش درآمد خانوارهای روستایی خواهد شد.
احمد آبادی اظهار داشت: در سایت تحقیقی و ترویجی واقع در روستای تیمور تاش بجنورد که شامل چهار هزار متر مربع است 240 رقم در سال 86 به صورت آزمایشی کشت شده بود که هم اکنون برای توسعه، انتقال و قلم زنی به تاکداران پیشنهاد می شود.
وی با بیان اینکه این ارقام آماده قلمه زنی در تاکستان های استان است افزود: این ارقام در استان مورد آزمایش قرار گرفته است از تاکداران می خواهیم که از ارقام جدید استقبال کنند زیراکه با اقلیم استان سازگار شناخته شد.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سالانه 185 هزار تن انگور در استان تولید می شود که سهم زیادی در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه دارد اما برخی از سال ها در فصل برداشت به علت پیک تاکداران با مشکلات زیادی مواجه می شوند.
احمد آبادی افزود: سطح زیر کشت این محصول 18 هزار و 520 هکتار است که سطح کشت آن در شهرستان های فاروج، شیروان، بجنورد، اسفراین و مانه و سملقان پراکنده است.
وی گفت: بیش از 60 درصد تولید محصول باغی استان از تاکستان ها برداشت می شود اما تنوع زیادی ندارد، هم اکنون به کشاورزان پیشنهاد می دهیم که ذائقه مشتری را نیز باید در نظر بگیرند و با ایجاد تنوع بازار های جدیدی پیدا کنند.
وی اظهار داشت: وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، استان خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ از کل انگور تولیدی حدود 13 هزار تن به صورت تازه خوری و 25 هزار تن فراوری و حدود 90 هزار تن مازاد است.
وی افزود: هم اکنون انگور کلاه داری استان بیشتر به صورت تازه خوری مصرف می شود که این امر باعث شده است در زمان برداشت قیمت محصول پایین و باعث ضرر تاکداران شود.
وی گفت: 6 هزار هکتار تاکستان انگور از رقم کلاهداری در این استان وجود دارد که در مدت حدود یک ماه باید برداشت شود.
وی با بیان اینکه انگور تولیدی استان از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است گفت: حتی این محصول در بازار های جهانی نیز استقبال دارد اما با ایجاد زمینه های مناسب شرایط فروش آن را باید فراهم کنیم.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش بر اجرای طرح فراز نیز تاکید کرد و اظهار داشت: حتی تولید محصول با اجرای طرح فراز تا 10 برابر نیز افزایش می یابد.
احمد آبادی گفت: هم اکنون به طور میانگین در برخی از تاکستان ها که در هر هکتار 5 تن محصول برداشت شده بود بعد از اجرای طرح به 40 تا 50 تن نیز افزایش می یابد.
سالانه از سطح 18 هزار و 520 هزار هکتار تاکستان های خراسان شمالی بیش از 185 هزار تن محصول برداشت می شود، بیش از نیمی از انگور استان شامل رقم کلاه داری است، انگور بیشتر به شکل تازه خوری به مصرف می رسد و به گفته کارشناسان بخش کشاورزی، از این میزان 90 هزار تن انگور مازاد بر مصرف در استان تولید می شود که نیاز به راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به منظور فراوری در این خطه دارد.
با وجود این ظرفیت در استان اکنون تاکداران خراسان شمالی اشتیاقی برای جمع آوری محصول و فروش ندارند، زیرا انگور در میادین میوه و تره بار استان کیلویی 12 هزار تا 15 هزار ریال به فرورش می رسد که این قیمت حتی کفاف هزینه خرید جعبه، کارگر و حمل و نقل نیز نیست.
خراسان شمالی جایگاه پنجم کشور از نظر سطح تاکستان ها و رده دهم از حیث میزان تولید انگور را در میان استان های کشور دارد.
این استان با جمعیت 863 هزار نفر 344 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار زراعی و 44 هکتار باغی است.
برچسب‌ها
بجنورد تاکستان کشاورزی خراسان شمالی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/186725/شناسایی-240-رقم-انگور-در-خراسان-شمالی-سازگار-با-اقلیم-استان
بستن   چاپ