پیام خراسان
96 درصد روستاهای خراسان رضوی تحت پوشش معین های اقتصاد مقاومتی قرار گرفته‌اند
جمعه 17 آبان 1398 - 02:50:10
استانداری مشهد
پیام خراسان - دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: 96 درصد کل روستاهای استان تحت پوشش معین های اقتصادی قرار گرفته اند که در حال حاضر، معین ها برای اجرای طرح های توسعه ای خود به 510 روستا ورود پیداکرده اند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ علی اکبر لبافی در جمع شماری از معین‌های اقتصادی استان، متذکر شد: واقعیت این است که ما به دنبال توسعه در شهرستان‌ها هستیم. طبیعتا انتظار تحقق و ثمریابی تمامی برنامه ها وجود دارد اما بر این باوریم که همگرایی ایجاد شده میان ارکان مختلف و ورود معین ها به این عرصه، می تواند تحولات خوبی را در استانمان رقم بزند.
وی به تجربه اجرای استان کرمان در اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: در قلعه گنج کرمان، به واسطه اجرای طرحی مشابه، نرخ بیکاری از 36 به شش درصد کاهش یافت و بعد از سه سال هشت میلیارد تومان سرمایه از مردم جمع‌آوری گردید. حداقل سرمایه‌گذاری در قلعه گنج پنج هزار تومان و سقف آن 20 هزار تومان بود اما متولیان امر در چنین شرایطی توانستند طرح توسعه‌ای انجام دهند و مردم را در پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشارکت دهند.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی بیان کرد: امروز شاهدیم که ارکان مختلفی در این استان، پای کار آمده و تلاش دارند تا مسیر گام های توسعه ای معین های اقتصادی را هموار کنند. در یک نمونه، در شورای فرهنگ عمومی استان با مصوباتی نظیر ساخت تندیس معین‌های توسعه‌گر، نام‌گذاری خیابان ها و یا میادین به نام آن ها، استفاده از ظرفیت صدا و سیما و مطبوعات برای معرفی معین‌‌ها و ... تلاش نمود تا از معین ها که در نقش خیران اقتصادی پا پیش گذاشته اند، تقدیر کند.
*مشارکت گرفتن از مردم در فرآوری محصولات کشاورزی
در ادامه احمد شجری، مدیرعامل شرکت فرآورده های غذایی مسما و معین دو روستا در شهرستان فیروزه اظهار کرد: این شرکت در سال 68 به ثبت رسیده و در بخش فرآوری محصولات کشاورزی به ویژه تولید رب گوجه‌فرنگی، کنسرو و کمپوت میوه و سبزیجات فعالیت می‌کند و در سال بالغ بر پنج‌هزار تن محصول تولید می نماید. یکی از اقدامات ما خرید ماشین خشک‌کن میوه و سبزی است که با جاگذاری آن در تعاونی روستایی، مردم را در امر فرآوری محصولات شرکت دخیل می کنیم.
وی افزود: شهرستان فیروزه به جهت شوری آب دارای زمین‌‌های مستعد کشاورزی نیست و نمی‌توان هر محصولی را در آن کاشت به همین جهت رویکرد ما ایجاد گلخانه و کاشت محصولات کم آب است. همچنین در زمینه ایجاد صندوق‌های خرد نشست‌هایی با تسهیل‌گر خود برگزار کرده‌ایم.
در ادامه لبافی، دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: رویکرد ما درون سیستمی نیست بلکه جلب مشارکت مردم است. شما باید مردم را به لحظ ساخت فکری و مشارکت مردمی آماده کنید و با یکی از سه بانک منتخب تفاهم‌نامه‌ای در باب صندوق های خرد روستایی امضا کنید تا به مدد این ساز و کار، سرریز درآمد روستاییان جمع‌آوری شده و از آن برای توسعه روستا استفاده شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر سامانه‌ای نیز طراحی شده است تا مردم بتوانند اقدامات معین‌ها را در آن رصد کنند. پیشبرد طرح مثلث توسعه اقتصادی برای ما دارای اهمیت زیادی است و بخشی از اتکای این طرح نیز به اقدامات معین ها می باشد. از این منظر رصد مستمری بر فعالیت آن ها صورت می گیرد. طبیعتا در صورتی که هر یک از میعن‌ها با مشکلاتی مواجه شده و توان اجرای کار را نداشته باشند، امکان انصراف برای آن ها فراهم است. در حال حاضر تاکید ما بر آن است که معین‌ها در چارچوب طرح مثلث توسعه اقتصادی گام بردارند و رویکردشان تحقق توسعه پایدار باشد.
* برگزاری دوره های آموزش بورس پسته برای روستاییان
در بخش دیگری از این جلسه محمد ترابی، کارشناس مسئول برنامه‌ریزی فرمانداری مه ولات تریبون را در اختیار گرفت و به تشریح اقداماتی پرداخت که در این شهرستان در دست پیگیری است و گفت: در شهرستان مه‌ولات چهار معین اقتصادی فعالیت می‌کنند. یکی از معین های موفق ما، در تفاهمی با فرمانداری و اداره فنی‌ و حرفه‌ای شهرستان، دوره های آموزش بورس پسته برای روستاییان برگزار کرده و تاکنون سه مرحله آموزش آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: هدف از این اقدام آن است که خود روستاییان هیات موسس فروش بورس پسته را ایجاد کنند وگرنه سرمایه‌گذاران زیادی برای این کار درخواست همکاری داده‌اند. تاکنون 150 نفر در بحث سرمایه‌گذاری وارد شده‌اند و در صورت ثبت شرکت و فروش پسته در بورس بخش زیادی از روستاییان توانمند خواهند شد. همچنین یک انبار و سردخانه نیز برای این منظور در نظر گرفته شده است.
در ادامه علی اصغر حمیدی‌پور، نماینده شرکت چیکا، تولید کننده مواد غذایی کنسروی، به عنوان معین اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی روستاهای طاغانکوه شمالی و جنوبی شهرستان فیروزه نیز در سخنانی عنوان کرد: بخش هایی از شهرستان فیروزه، از محرومیت رنج می برد و از این جهت، ساکنان این مناطق سرمایه چندانی برای کمک به طرح های توسعه ای در اختیار ندارند. البته این منطقه منابعی دارد که می توانند مزیت آن قرار گرفته و بسترساز توسعه شوند. به عنوان مثال وجود معادن متعدد در آن، سرمایه ارزشمندی برای این منطقه به شمار می آید.
وی ادامه داد: در طول یک ماهی که از امضای تفاهم‌‌نامه معین اقتصادی می گذرد، نظیر؛ اجرای پروژه لوله‌گذاری انتقال آب از چاه موتور به زمین های کشاورزی، خریداری دو زمین برای دختران معلول و آموزش افراد نخبه و نیازمند آموزش و همچنین راه‌اندازی یک هکتار گلخانه در این منطقه انجام گرفته است.
*مصوبه‌ای که تنها در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود
جواد باقری، مدیرعامل هلدینگ فجر و معین اقتصادی بخش مرکزی تربت حیدریه نیز در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر 56 روستا تحت پوشش برنامه های توسعه ای ما قرار دارند. در مسیر فعالیت های انجام شده، جلساتی نیز با بانک‌ها برگزار شد تا وام ارزان قیمت در اختیار روستاییان قرار بگیرد اما با مشکل ضامن مواجه شدیم، به همین جهت با کمیته امداد استان تفاهم‌نامه‌ای منعقد کردیم تا براساس آن 200 میلیون تومان از سوی هلدینگ و 300 میلیون تومان توسط کمیته امداد تامین شود و در قالب وام‌های بدون بهره به روستاییان پرداخت شود.
وی خواستار حضور مقامات استانی در منطقه تحت پوشش خود و بازدید از امکانات انجام گرفته شد و توضیح داد: در این بازدیدها هم اقدامات انجام شده برای متولیان امر تشریح خواهد شد و هم اعتباری برای معین اقتصادی در منطقه ایجاد می شود.
مدیرعامل هلدینگ فجر، به یکی از مشکلات موجود اشاره کرد و خواستار تلاش مسئولان استان برای رفع آن گردید: چندی پیش مصوبه ای ابلاغ شد که به نظر می رسد تنها در استان‌ خراسان رضوی اجرایی می‌شود. به استناد مصوبه مذکور، کرایه‌های حمل براساس تن بر کیلومتر محاسبه می‌شود و این امر سبب شده تا هزینه جابجایی کاشی از تربت حیدریه به تهران سه میلیون و 700 تومان باشد در حالیکه اگر همین محموله از بیرجند به تهران حمل شود، دو میلیون و 500 تومان هزینه در بر خواهد داشت. همچنین یک طرح عظیم را در دست پیگیری داریم که برای اجرای آن نیازمند وام هستیم اما بانک‌ها تنها وام با بهره 18 درصد را در اختیار ما قرار می‌‌دهند که سود این تسهیلات بسیار بالا بوده و گرهی از مشکلات ما نمی گشاید.
وی اضافه کرد: درخواست دیگر ما، توجه بیشتر به آموزش دهیاران است زیرا توانمندی های آن ها برای معین‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و در اجرای برنامه های توسعه ای، گره گشا هستند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/186735/96-درصد-روستاهای-خراسان-رضوی-تحت-پوشش-معین-های-اقتصاد-مقاومتی-قرار-گرفته‌اند
بستن   چاپ