پیام خراسان
بهبود اختلال خواب کودکان مبتلا به اوتیسم با رفتار درمانی
يکشنبه 19 آبان 1398 - 14:03:48
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی بر اساس آمار منتشر شده80 درصد کودکان مبتلا به اوتیسم از بی‌خوابی رنج می‌برند و بی‌خوابی، شایع‌ترین مشکل در اختلالات خوابی کودکان مبتلا به اوتیسم (ASD) است. در تحقیقات متعددی ارتباط بین بی‌خوابی و افزایش شدت علائم مرتبط با اوتیسم، از جمله اختلالات اجتماعی، مشکلات ارتباطی و اضطراب اثبات شده است.

به نقل از اریک نیوز، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه میسوری و مرکز MU تامپسون در اوتیسم و اختلالات عصبی پیشرفته، دریافتند که رفتار درمانی می‌تواند باعث بهبود خواب کودکان مبتلا به اوتیسم و والدین آنان شود.
دکتر کریستینا مک کرا، استاد گروه روانپزشکی در دانشکده پزشکی MU گفت: " خواب فرآیندی طبیعی است و فعالیتی تعمدی نیست. اولین قدم برای درمان بی‌خوابی در کودکان مبتلا به اوتیسم، تعیین ساعت شبانه روزی خواب و ریتم خواب در روش درمانی بهبود خواب است."
این تحقیق شامل 17 کودک 6 تا 12 ساله مبتلا به اوتیسم بود که به بی‌خوابی مبتلا شده بودند. والدین این کودکان نیز در این مطالعه شرکت کردند. والدین و فرزندان، خاطرات روزانه خواب الکترونیکی مانند مدت زمان خواب، مدت زمانی که به خواب می‌روند و سایر عوامل را گزارش کردند. آنان از وسایل الکترونیکی بر روی مچ دست خود برای اندازه گیری حرکت اندام، که یک روش عینی برای اندازه‌گیری کیفیت خواب است نیز استفاده کردند. سپس هر خانواده هشت جلسه، 50 دقیقه‌ای رفتار درمانی را با افراد متخصص در این زمینه گذراند.
مک کری گفت: " در این تحقیق به جای یک برنامه یکنواخت برای همه شرکت‌کنندگان، مهمترین نگرانی‌های هر خانواده هدف قرار گرفت و مدل درمانی ویژه‌ای برای هر فرد ایجاد شد و در چند جلسه اول این موضوعات کلیدی تحلیل شدند. این روش موجب شد تا در جلسات بعدی خانواده‌ها روش‌های خود را با کمک درمانگر خود تصحیح کنند."
پس از هشت جلسه درمانی، اطلاعات جمع‌آوری شده از دستگاه‌ها و خاطرات نشان داد، خواب و رفتار کودکان شرکت کننده، بهبود یافته و پس از گذشت یک ماه، 85 درصد شرکت‌کنندگان دیگر بی‌خوابی را تجربه نکردند. براساس اطلاعات مانیتورها و خاطرات افراد، والدین درگیر در این تحقیق نیز خستگی کمتری و خواب بهتری را تجربه کردند.
مک کری گفت: "در این تحقیق تعداد جلسات خانواده‌ها و میزان درمان بررسی شد و نتایج ذهنی و عینی تحلیل شد و نتایج تحقیق حیرت‌انگیز بود. اگرچه معقول است که خواب کودک بر خواب والدین تاثیر داشته باشد، اما من انتظار نداشتم والدین به اندازه کودکان، پیشرفت داشته باشند."
مک کرا امیدوار است این تحقیق آزمایشی را در ابعاد بزرگتر انجام دهد. او همچنین در نظر دارد برای کمک به خانواده‌ها در مناطق روستایی یا کسانی که قادر به سفر نیستند، یک نسخه از روش رفتاردرمانی از راه دور را ارائه کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/187072/بهبود-اختلال-خواب-کودکان-مبتلا-به-اوتیسم-با-رفتار-درمانی
بستن   چاپ