پیام خراسان
رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران:
جمعیت ملی هلال احمر 200 خانواده را در اربعین به اعضای خود متصل کرده است
دوشنبه 20 آبان 1398 - 12:37:31
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران گفت: جمعیت ملی هلال احمر ایران در دوران اربعین توانسته بیش از 200 خانواده را که از اعضای خانواده خود جدا شده بودند، به هم متصل کند.

رتو اشتوکر، امروز در دوره آموزشی «جستجو و بازپیوند خانواده در سوانح» در ساختمان هلال احمر خراسان رضوی، اظهار کرد: شعبه هلال احمر مشهد امکانات وسیع و خوبی دارد. مشهد در همسایگی افغانستان بوده و شاهد یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بشردوستانه هستیم که بحث مهاجرت است.
وی با اشاره به گم‌شدن یک کودک دو ساله از اقوام خود در پاکستان در 17 سال پیش، عنوان کرد: اکنون با پیشرفت تکنولوژی، بچه‌ها گوشی همراه و تلفن دارند و پیداکردن آن‌ها ساده‌تر است. من ترس و اضطراب افرادی که‌ فرزندان خود را گم می‌کنند، حس کرده‌ام.
اشتوکر با بیان اینکه «جمعیت ملی در دوران اربعین توانسته بیش از 200 خانواده را که از اعضای خانواده خود جدا شده بودند، به هم متصل کند»، عنوان کرد: اغلب فکر می‌کنیم با وجود تکنولوژی‌های در دسترس امروز دیگر نیاز به جست‌وجو کم شده، اما نیاز به جست‌وجوی اعضای خانواده با وجود تکنولوژی‌ها حذف نشده است. همه ما باید نقش‌های خود را بدانیم، به موثرترین و مدرن‌ترین شیوه خدمات جست‌وجو و بازپیوند را به مددجویان ارایه دهیم و با سایر سازمان‌ها ارتباط موثر داشته باشیم.
رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران افزود: هرچه تعداد اجساد بیشتر باشد، نیازمند خدمات حرفه‌ای و همکاری با بخش‌های مختلف دولت و سازمان‌ها هستیم. ایران و هلال احمر این کشور از ابتدا نقش بسیار کلیدی در بازپیوند خانواده داشته‌اند. حدود 50 میلیون پیمان خانوادگی صلیب سرخ در جنگ ایران و عراق تبادل شده است.
وی بیان کرد: ایران همیشه میزبان مهاجران بوده و سومین جمعیت بزرگ مهاجران در ایران میزبانی می‌شوند. با وجود خدمات خوب ارائه‌شده، ایران به‌عنوان میزبان حجم بزرگ مهاجرین در جامعه بین‌المللی شناخته نشده است. خانواده‌های مهاجرین به دلایل مختلفی تصمیم به مهاجرت می‌گیرند که می‌تواند مشکلات اقتصادی، درگیری و جنگ یا هر دوی این مسائل باشد. نباید فراموش کنیم مهاجرین انسان‌هایی بوده که برخی بسیار آسیب‌پذیر و نیازمند خدمات هستند.
اشتوکر ادامه داد: امروز برگرداندن وحدت خانواده برای مهاجرین به همان اندازه‌ای اهمیت دارد که 50 سال پیش اهمیت داشته است. گاهی ما دچار تردید می‌شویم که آیا باید این خدمات را ارائه دهیم یا نه، در این لحظات باید بی‌خبری از خانواده را برای خودمان متصور شویم تا به اندازه کافی به ما انگیزه دهد که این فعالیت‌ها را با نیرو ادامه دهیم.
بازپیوند خانواده حمایت روانی و اجتماعی از افراد خانواده را ایجاد می‌کند
مجتبی احمدی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در ادامه این مراسم اظهار کرد: موضوع بازپیوند خانواده موضوع بسیار جدی است که حمایت روانی و اجتماعی از افراد خانواده را ایجاد می‌کند.
وی افزود: آموزه‌های این کارگاه به رفع نگرانی‌ها و دغدغه‌های خانواده‌ها و به حمایت‌های روانی و اجتماعی خانواده‌ها به منظور بازپیوند اعضای خود، کمک می‌کند. صلیب سرخ و جمعیت‌های بین‌المللی می‌توانند به ایجاد فضای آرامش و این حمایت‌های اجتماعی و روانی کمک کنند. با استقرار نظام آموزشی علمی می‌توانیم برای بازپیوند خانواده در فعالیت‌های آتی در جمعیت هلال احمر کمک کنیم.
در ادامه منصوره باقری، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه هلال‌احمر، عنوان کرد: بحث بازپیوند به زمان جنگ ایران و عراق و تبادل پیام‌های اسرا بر می‌گردد اما بعدها به نظر رسید که بحث بازپیوند در سوانح نیز مفقوده است.
وی ادامه داد: این بحث توسط دبیرکل وقت ابلاغ شده اما به صورت نظام‌مند به آن پرداخته نشده است. به نظر می‌رسد این موضوع بسیار مهمی است. بحثی نیز بین سازمان امداد و داوطلبان قرار دارد که ساختاری می‌خواهد تا این مورد را با هم تلفیق کند.
باقری اضافه کرد: در زلزله کرمانشاه این بحث را داشتیم، در اربعین هم نه به شکل سیستماتیک اما انجام شد. دوره‌های آموزشی را در همه استان‌ها شروع کردیم و سالی دو آموزش را برنامه‌ریزی می‌کنیم. آموزش‌ها را شروع کردیم و امیدواریم بتوانیم نظام و شاکله اصلی را ببندیم و تیم‌های ما همزمان با تیم‌های عملیاتی ارسال شده و عقب نباشیم زیرا در نهایت جمعیت باید پاسخگو باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/187265/جمعیت-ملی-هلال-احمر-200-خانواده-را-در-اربعین-به-اعضای-خود-متصل-کرده-است
بستن   چاپ