پیام خراسان
آغاز مطالعات ایجاد مرکز پرتودهی الکترون و گاما در شیروان
چهارشنبه 22 آبان 1398 - 23:19:39
پیام خراسان - بجنورد- مرحله مطالعاتی طرح ایجاد مرکز پرتودهی الکترون و گاما، روز چهارشنبه با حضور معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در مجتمع آموزش عالی شیروان آغاز شد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در جریان بررسی وضعیت و امکانات زیرساختی مجتمع آموزش عالی شیروان اظهار داشت: راه اندازی تاسیسات پرتودهی هسته ای در محدوده شیروان، برای منطقه ارزش افزوده اقتصادی ایجاد کرده و این مرکز پایگاهی سودمند برای اقتصاد استان خراسان شمالی و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی خواهد بود.
دکتر صولت ثنا با بیان اینکه محصولات پرتودهی شده، سلامت و قابلیت نگهداری بالایی در انبارها خواهند داشت، افزود: نگاه اولیه ما برای سامانه پرتودهی گاما، استریل کردن تجهیزات پزشکی، دیالیز و افزایش ماندگاری مواد غذایی نظیر خرما، پسته، سیب زمینی، پیاز، زعفران و انواع خشکبار و غلات است.
وی با تاکید بر ضرورت درگیر کردن بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه، گفت: سازمان انرژی اتمی برای راه اندازی این مرکز نیازهای زیرساختی اولیه از جمله زمین و مجوز را تامین و کار را شروع می کند و برای ادامه کار می توان سرمایه گذاران منطقه را در قالب تعاونی به کار گرفت.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: پس از انجام مطالعات، داده های دریافتی، در خصوص نحوه فعالیت این مرکز تصمیم گیری خواهد شد که البته با ترسیم نقش مناسب اقتصادی و بعد تجاری طرح، می توان در مدتد 2 سال آنرا راه اندازی کرد.

نا، ظرفیت کشور برای توسعه مراکز پرتودهی را را بالا دانست و افزود: سامانه پرتودهی سوددهی خوبی دارد و می توان الزاماتی در کشور ایجاد کرد که همه محصولات پرتودهی شوند ولی چون اکنون سامانه به اندازه کافی نداریم، نمی توان چنین الزامی ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها عنوان کرد: در این منطقه باید یک ماه کار مطالعاتی صورت گرفته و نحوه ورود به این عرصه مشخص شود و پس از تهیه بعد تجاری طرح، می توان روی عملیاتی شدن آن اقدام کرد.
نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این شهرستان قطب کشاورزی استان است که با توجه به ظرفیت بسیاری که در زمینه تولید محصولات کشاورزی و دامی دارد، ایجاد مرکز پرتودهی در این منطقه می تواند توجیه بالایی داشته باشد.
عبدالرضا عزیزی، ماندگاری بیشتر محصولات و آلوده نبودن به ویروس را از جمله محاسن پرتودهی برشمرد که هیچ زیانی برای سلول های زنده انسانی ندارد و اظهار داشت: تاکید داریم که اعتبار مورد نیاز برای ساخت این مرکز در بودجه سال 99 گنجانده شود.
فرماندار شیروان نیز این شهرستان را دارای ظرفیت خوبی در حمایت از حوزه های مختلف سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: هم اینک مجتمع آموزش عالی شیروان، 110 هکتار زمین آماده کشت دارد که 60 هکتار آن در حاشیه جاده آسیایی قرار دارد.
امین‌رضا مرآتی با بیان اینکه شیروان در کشت و تولید محصولات کشاورزی و باغی در رده نخست استان است، گفت: این شهرستان 150 هکتار گلخانه در دست اجرا دارد که بهره برداری از آن به اقتصاد شهرستان کمک بزرگی خواهد کرد.
وی با اشاره به منظور کردن پنج هکتار زمین در مجاورت مجتمع آموزش عالی شیروان برای ایجاد مرکز پرتودهی، افزود: تلاش خواهیم کرد تا منابع مالی ساخت این مرکز را نیز از اعتبارات شهرستان تامین کنیم تا تجربه موفقی در این زمینه در استان رقم بخورد.
استان خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد و سالانه یک میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات باغی، کشاورزی و دامی در این استان تولید می شود.
برچسب‌ها
پرتو گاما سازمان انرژی اتمی ایران کشاورزی خراسان شمالی شرکت توسعه کاربرد پرتوها شیروان

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/187644/آغاز-مطالعات-ایجاد-مرکز-پرتودهی-الکترون-و-گاما-در-شیروان
بستن   چاپ