پیام خراسان
طرح معین اقتصادی بهترین محرک برای پیاده‌سازی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است
سه شنبه 5 آذر 1398 - 11:39:52 AM
استانداری مشهد
پیام خراسان - عملکرد معین اقتصاد مقاومتی شهرستان‌های چناران و سرخس در ویژه برنامه تلویزیونی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی (خراسان آینده) بررسی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سعید اکبریان در ویژه برنامه تلویزیونی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان که با عنوان «خراسان، آینده» از شبکه استانی پخش شد، اظهار کرد: شرکت عمران و توسعه رضوی به عنوان معین اقتصاد مقاومتی، مسئولیت توسعه و توانمندسازی شهرستان‌های سرخس و چناران را برعهده دارد.
وی افزود: این دو شهرستان اراضی متعددی در اختیار دارند که تحت پوشش و مدیریت آستان قدس رضوی است، لذا همکار و همیار دولت هستیم تا امر توسعه به نحو احسن در این دو منطقه انجام شود.
معین اقتصاد مقاومتی شهرستان‌های سرخس و چناران با بیان اینکه مفهوم «معین اقتصادی» برش منطقه‌ای از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: مردم‌داری، حرکت جهادی، مولد‌بودن و درون‌زا بودن چهاررکن اقدامات معین‌های اقتصاد مقاومتی بوده است، لذا طرح معین اقتصادی بهترین محرک برای پیاده‌سازی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.
اکبریان ضمن اشاره به ظرفیت‌های شهرستان چناران تصریح کرد: دروازه ورود به مشهد از شمال کشور شهر چناران است که سرمایه‌های عظیم طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مردم شریفی دارد؛ از طرفی شخصیت‌های بزرگی در این خطه پرورش یافته‌اند.
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود این بار با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان سرخس خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های کشاورزی، گردشگری، صنعت و هم مرز بودن با کشور ترکمنستان از موقعیت‌های مطلوب این شهرستان به شمار می رود.
معین اقتصاد مقاومتی شهرستان‌های سرخس و چناران با بیان اینکه صنایع بزرگ و مولد در چناران از پتانسیل‌های خوبی بهره‌مند هستند، تاکید کرد: این شهرستان در حوزه تولیدات علوفه‌ای رتبه‌های بالایی در سطح استان و کشور به خود اختصاص داده است، همچنین در حوزه مرکبات هم ظرفیت خوبی دارد به طوریکه سرانه تولیدات کشاورزی در این شهرستان 2.5 برابر ظرفیت استان است.
اکبریان با اشاره به اینکه چناران در حوزه صنعت 2 برابر ظرفیت استقرار واحدهای صنعتی استان پتانسیل دارد، افزود: ارتقاء و حمایت از مردم به همراه توانمندسازی آن‌ها برای راه‌اندازی مشاغل خانگی از اهداف ما در این شهرستان خواهد بود.
وی با ذکر این نکته که ساخت کشتارگاه در چناران از ضروریات حوزه صنعت است، بیان کرد: توسعه بوم‌گردی در مناطق گردشگری شهرستان چناران و توانمندسازی مردم قطعا باعث ایجاد اقتصاد پایدار خواهد شد. 
فرماندار چناران در ادامه این برنامه با ارائه آماری اظهار کرد: 80 مورد تفاهم‌نامه در چناران امضاء شده که در قالب آن برای 6 هزار و 43 نفر اشتغال ایجاد می‌شود و اعتبار این پروژه‌ها 34 هزار میلیارد ریال است.
حمید انصاری افزود: 33 طرح در حوزه کشاورزی، 24 طرح در حوزه صنعت و معدن، 15 طرح در حوزه گردشگری و 5 طرح در حوزه آموزش و پرورش از جمله اقدامات در دست اجرا با رویکرد توسعه و توانمندسازی است.
فرماندار سرخس نیز در بخشی از این برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه شناسایی و اولویت‌بندی مشاغل در این شهرستان انجام شده است، اظهار کرد: دهیاران بعد از دریافت آموزش‌های لازم در تعدادی از روستاهای سرخس به عنوان تسهیلگران اشتغال روستایی وارد عمل شده‌اند.
محمدرضا رجبی مقدم با بیان اینکه 75 روستای بالای 50 خانوار در سرخس وجود دارد، گفت: پرورش دام و طیور، تولید صنایع دستی، قالیبافی و تولید پوشاک و کشت گلخانه‌ای در منطقه ویژه اقتصادی سرخس بخشی از اقدامات انجام شده در چهارچوب فعالیت‌های معین اقتصاد مقاومتی این شهرستان است.
وی تاکید کرد: با تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد، می‌توان زیرساخت‌های این شهرستان را توسعه بخشید.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/189376/طرح-معین-اقتصادی-بهترین-محرک-برای-پیاده‌سازی-سیاست‌های-اقتصاد-مقاومتی-است
بستن   چاپ