پیام خراسان
دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران:
شیوع 24 درصدی خروپف در مردان
شنبه 9 آذر 1398 - 10:47:42
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - تهران - ایرنا - دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران با اشاره به اینکه شیوع اختلالات خواب به دلیل مشکلات تنفسی در مردان با علامت خروپف حدود 24 درصد است، گفت:‌ تشخیص ندادن به موقع و درست بیماری‌های خواب از معضلات جدی این حوزه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، «خسرو صادق نیت» روز پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی خواب در بیمارستان امام خمینی برگزار شد، اظهار داشت: اختلال خواب بیماری شایعی است که در مشاغل مختلف و در سنین مختلف می‌تواند افراد را گرفتار کند.
وی افزود: در مردان شیوع اختلالات تنفسی حین خواب با علامت خروپف تا 24 درصد اعلام شده و بی‌خوابی در زنان ابتلای آن 30 درصد و به صورت مزمن تا 10 درصد است.
دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران ادامه داد:‌ افرادی که شیفت کاری دارند تا 60 درصد آمار اختلال خواب در آنها گزارش شده است و به طورکلی در علم خواب 80 بیماری طبقه‌بندی شده که علائم مختلفی دارد.
صادق‌نیت گفت: علائم بی‌خوابی و خواب‌آلودگی افراد گاهی به صورتی است که بیمار خودش متوجه آن نمی‌شود، چرا که خواب است و به دلیل عدم هوشیاری، مشکل خواب برای او چندان واضح نیست و تنها اطرافیان و یا با تست خواب این مشکل شناسایی می‌شود.
وی افزود: از معضلات جدی در حوزه اختلالات خواب، عدم تشخیص به موقع و درست آن است که در جهان و در کشورهای پیشرفته تا 80 درصد این عدم تشخیص به موقع گزارش شده است.
دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران در مورد درمان اختلالات خواب گفت: درمان در این زمینه متفاوت است و بستگی به نوع مشکل دارد. اگر اختلال خواب ناشی از مشکل تنفسی حین خواب باشد، درمان آن دارو نیست و فرد در طول روز احساس خستگی و خواب‌آلودگی دارد.
صادق‌نیت، چاقی، فشار خون بالا، دیابت، سکته مغزی و قلبی را از عوارض این اختلالات تنفسی که سبب بروز اختلالات خواب می‌شود برشمرد و گفت: در صورتی که اختلال خواب ناشی از مشکل تنفسی حین خواب باشد، روش‌های ابزاری پیشرفته پزشکی و یا عمل جراحی چاره آن است.
صادق‌نیت گفت: بی‌خوابی‌ها با رفع علت بیماری و یا رعایت بهداشت خواب می‌تواند درمان شود و قسمت کمتری نیاز به درمان دارویی دارد که باید توسط پزشک صورت گیرد.
دبیر انجمن علمی پزشکی خواب ایران خاطرنشان کرد:‌ به طورکلی بی‌خوابی‌ها شامل چهار نوع است که در نوع اول، فرد در شروع خواب دچار مشکل می شود که با بهداشت خواب و دور کردن اضطراب می‌توان آن را مداوا کرد. در نوع دوم، فرد در تداوم خواب مشکل دارد و به طور مکرر از خواب بیدار می‌شود که بیماری‌هایی همچون پروستات، دیابت و مشکلات قلبی می‌تواند دلیل آن باشد.
صادق‌نیت گفت: در برخی از افراد ابتدای خواب خوب است، ولی صبح زود و یا ساعت 3 بامداد از خواب بیدار می‌شوند که این مسئله می‌تواند ناشی از افسردگی در آنها باشد. در نوع چهارم، فرد زمانی که از خواب بیدار می‌شود احساس کسلی و خستگی دارد که خروپف و وقفه‌های تنفسی و یا مشکلات حرکتی حین خواب می‌تواند دلیل و منشأ آن باشد.
**اختلال خواب مشکل 30 درصد کودکان است
شبنم جلیل القدر فلوشیپ خواب نیز در این نشست با اشاره به اینکه 30 درصد کودکان دچار مشکل خواب هستند، گفت: برخی از بیماری‌های زمینه‌ای می تواند سبب بروز این مشکل در کودکان شود.
جلیل‌القدر افزود: طبق برخی از مطالعات انجام شده، اختلالات خواب در کودکان و افراد زیر 18 سال حدود 30 درصد آنها را گرفتار می‌کند و می‌توان گفت که یک‌سوم کودکان اختلال خواب دارند.
وی افزود: ترس از به خواب رفتن، مقاومت در رفتن به رختخواب، بیداری‌های مکرر شبانه، صبح زود بیدار شدن، بدرفتاری‌های طول روز و اختلال توجه از جمله مشکلاتی است که در حوزه خواب کودکان وجود دارد.
این فلوشیپ خواب گفت: ما پزشکان به دنبال یافتن بیماری‌های زمینه‌ای که باعث بی‌خوابی می‌شود هستیم، ولی والدین باید در زمینه اختلال خواب کودک توجه لازم را داشته باشند و رعایت بهداشت خواب در کودک خود را مدنظر قراردهند. البته این در حالی است که بیماری عامل مشکل خواب کودک نباشد.
جلیل‌القدر گفت: بیش‌فعالی، رکود تحصیلی، قطع تنفس در خواب، عفونت گوش به صورت مکرر، کابوس‌های شبانه، خوب وزن نگرفتن کودک، بی‌اشتهایی، اختلال در تکامل و خروپف در خواب از جمله مشکلاتی است که سبب اختلال خواب در کودک می‌شود.
وی گفت: زمان خواب و بیداری کودک باید مشخص باشد، تفاوت خواب در روزهای هفته با آخر هفته بیش از یک ساعت نباشد، جای خواب کودک ثابت باشد و اتاق خواب دمای مناسب 21 تا 24 درجه داشته باشد.
فلوشیپ خواب گفت: والدین باید شب ادراری مقاوم به درمان، دندان قروچه و تعریق‌های شبانه را در کودک خود جدی بگیرند و جهت درمان آن به پزشک مراجعه کنند.
اجتمام 9022**1584

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/189954/شیوع-24-درصدی-خروپف-در-مردان
بستن   چاپ