پیام خراسان
رئیس دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی:
کارآفرینی باید جزو رسالت دانشگاه قرار بگیرد
دوشنبه 11 آذر 1398 - 12:09:49
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی با اشاره به اینکه کارآفرینی باید به عنوان مکمل در کنار آموزش قرار بگیرد، گفت: یکسری حساسیت‌ در این زمینه وجود دارد مبنی بر اینکه رسالت ما کارآفرینی نیست بلکه آموزش است، اما در حال حاضر این موضوع باید جزو رسالت ما قرار بگیرد.

عزیزالله نژادعلی با حضور در تحریریه خبرگزاری ایسنا در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: یکی از جنبه‌های مساله بی اعتمادی صنعت به دانشگاه است. در حال حاضر دانشگاهیان توقع دارند که صنعت به دنبال آنان باشد در حالی که ما دانشگاهیان باید آستین بالا زده و پای کار صنعت و کارگر باشیم. در گذشته نمی‌توانستیم ارتباط زیادی با صنعت برقرار کنیم اما بعد از تشدید تحریم‌ها شاهد استقبال صنعت از دانشگاهیان هستیم و صنعت به دنبال ما آمده و این امر یکی از فرصت‌های مثبت تحریم‌هاست.
وی در خصوص تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی گفت: در استان 207 عضو هیأت علمی ثابت، شش استاد، کمتر از 20 نفر دانشیار و سایر افراد استاد یار هستند همچنین بیش از هزار مدرس مدعو وجود دارد که یا عضو هیأت علمی دانشگاه‌های دیگر هستند و یا به صورت آزاد با ما همکاری می‌کنند.
کارآفرینی باید جزو رسالت دانشگاه قرار بگیرد
رئیس دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی در رابطه با برنامه‌های دانشگاه پیام‌نور برای کارآفرینی دانشجویان اظهار کرد: چندین سال است که در این زمینه کارهایی آغاز شده اما روند کندی را سپری می‌کند. در این زمینه آیین‌نامه‌هایی وجود دارد و کمیته‌هایی تحت این عنوان ایجاد شده است. یکسری حساسیت‌ در این زمینه وجود دارد مبنی بر اینکه رسالت ما کارآفرینی نیست بلکه آموزش است اما در حال حاضر این موضوع باید جزو رسالت ما قرار بگیرد و در این راستا دانشگاه پیام‌نور برای اولین بار در کل کشور تفاهم‌نامه همکاری با کانون عالی کارفرمایان و معاونت روستایی را امضا کرده و تاکنون جلساتی نیز برگزار شده است. در نظر داریم تا دانشجویان را به سرعت به سمت صنعت هدایت کنیم.
وی افزود: در نظر داریم موقعیت کاری را برای دانشجویان فراهم کنیم تا در این زمینه آموزش ببینند همچنین به دنبال این هستیم تا علاوه‌بر اساتید، صنعت‌گران نیز وارد عرصه آموزشی شوند تا یک بازآموزی علمی نیز برای صنعت‌گران ایجاد شود و اساتید دانشگاه نیز بتوانند دانش خود را به روز کنند. تاکنون در این زمینه کارهایی انجام شده اما به دنبال این هستیم تا این کار را در کل کشور اجرایی کنیم و آن را به قانون تبدیل کنیم.
رئیس دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی تصریح کرد: کارآفرینی باید به عنوان مکمل در کنار آموزش قرار بگیرد. برای این کار نمی‌توانیم الگویی را به صورت کشوری اقتباس کرده و اجرایی کنیم بلکه فارغ‌التحصیلان ابتدا باید تقاضای همکاری خود را اعلام کنند تا به حوزه‌های مرتبط معرفی شوند.
نبود پارکینگ از معضلات دانشگاه پیام نور خراسان رضوی است
وی در رابطه با مشکل پارکینگ دانشگاه پیام‌نور مشهد اضافه کرد: یکی از معضلات ما در دانشگاه موضوع پارکینگ است. در حال حاضر یک زمین تقریبا شش الی هفت هزار متری در کنار دانشگاه وجود دارد که از مسکن و شهرسازی خریداری شده است اما شهرداری زمین را به جای دیگری واگذار کرده است و به لحاظ شهرسازی مشکلاتی را ایجاد کرده. این عوامل سبب شده که دانشگاه پیام‌نور با 10 هزار دانشجو فاقد پارکینگ باشد.
رئیس دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی عنوان کرد: در حال حاضر شهرداری این اجازه را به ما داده که دانشجویان ماشین خود را در این زمین پارک کنند اما ما اجازه ایجاد هیچ گونه سرپناهی برای آن نداریم و این امر سبب شده که تاکنون سرقت‌هایی در این مکان انجام شود. هرچه به شهرداری می‌گوییم که این زمین از مسکن و شهرسازی خریداری شده در جواب می‌گویند که نقشه‌ها تفاوت پیدا کرده و این زمین مال شهرداری است.
راه‌اندازی کتابخانه الکترونیک در دانشگاه پیام نور خراسان رضوی
نژادعلی در در رابطه با انتقاد دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد نسبت به کوچک و به روز نبودن کتاب‌خانه دانشگاه گفت: کتابخانه بخش زیادی از کتاب‌های خود دانشگاه را شامل می‌شود و علاوه بر کتاب‌خانه فیزیکی، کتاب‌خانه الکترونیک نیز وجود دارد که دانشجویان می‌توانند کتاب‌های مورد نیاز خود را از طریق آن دانلود کنند. علت راه‌اندازی کتاب‌خانه الکترونیک، صرفه‌جویی و حذف کاغذ است و تجربه من این است که رغبت افراد به کتاب‌های الکترونیک بیشتر از کتاب‌های کاغذی است به همین دلیل سرمایه‌گذاری زیادی برای تهیه کتب کاغذی و توسعه کتاب‌خانه نمی‌شود.
رئیس دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی با اشاره به این موضوع که سرفصل‌های کتاب، در کتب دانشگاه پیام نور بیش از 90 درصد رعایت می‌شود، تصریح کرد: نگارش کتاب‌ها در دانشگاه ما شکل خاصی دارد و کارگروه خاصی برای این کار شکل گرفته و کتاب‌ها در سایت مرکزی اعلام می‌شود همچنین نگارش کتاب‌ها به شکل تیمی انجام می‌شود.
وی در خصوص علت فقدان رشته روزنامه‌نگاری در مقطع ارشد در دانشگاه پیام نور مشهد اضافه کرد: بنده این قول را به شما می‌دهم که در صورت وجود پتانسیل این رشته در دانشگاه، حتما این موضوع را پیگیری کنم زیرا تاکنون برنامه‌ای در این زمینه وجود نداشته است و در در وهله اول باید یک هیأت علمی برای این رشته وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در رابطه با تعداد اعضای هیأت علمی آقا و خانم و نسبت آن با یکدیگر تصریح کرد: اعضاء هیأت علمی عمدتا آقایان هستند و به نظر من علت آن این است که در گذشته آمار مردان تحصیل‌کرده‌ بیشتر بوده است و نظر شخصی بنده نیز این است که معمولا بار مالی خانواده با مردان است. همچنان که بار مسئولیت تربیت فرزندان عمدتا با خانم‌هاست.
نژادعلی افزود: این تعادل در آینده برقرار خواهد شد زیرا در حال حاضر تعداد تحصیل‌کرده‌های خانم افزایش یافته اما در کنار آن فرصت‌ها نسبت به گذشته کمتر شده است. به طور کلی تعصبی برای عضویت زنان در هیأت علمی وجود ندارد و ملاک انتخاب، ارزیابی علمی افراد است. در کنار این مسائل باید به این موضوع نیز توجه کرد که در فرهنگ ما معمولا روال اینگونه بوده که خانم‌ها بیش از آنکه به دنبال تحصیل باشند، به سمت خانه‌داری حرکت می‌کردند و مواردی چون تربیت فرزند و همسرداری نیز محدودیت‌هایی را برای آنان ایجاد می‌کرد، البته این موضوع کارشناسی‌شده نیست و صرفا نظر شخصی بنده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/190353/کارآفرینی-باید-جزو-رسالت-دانشگاه-قرار-بگیرد
بستن   چاپ