پیام خراسان
سه‌چهارم ظرفیت کارخانه قند شیروان راکد است
دوشنبه 11 آذر 1398 - 21:31:00
پیام خراسان - بجنورد- کارخانه قند شیروان توان فرآوری سالانه 400 هزار تن چغندر قند را دارد اما اکنون تنها با یک‌چهارم این ظرفیت مشغول به فعالیت است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، دوشنبه در نشستی خبری با بیان این مطلب از این واحد تبدیلی به عنوان قدیمی ترین کارخانه قند شمالشرق کشور یاد کرد و گفت: علیرغم ظرفیت اسمی تبدیل 400 هزار تن چغندر، به دلیل محدودیت تولید این محصول در استان، که سالانه رقمی در حدود 100 هزار تن است، سه‌چهارم ظرفیت تبدیلی این کارخانه بلااستفاده می‌ماند.
عبدالله یوسفی یکی از راهکارها برای به‌کارگیری این ظرفیت را روی آوردن استان به کشت فراسرزمینی دانست و گفت: چندین سال است که این نوع کشت را پیگیری می‌کنیم و عمده تمرکز و هدفگذاری نیز بر روی کشت چغندرقند و برگشت محصول به این واحد تولیدی قرار دارد.
وی افزود: با وجود اینکه از سایر استان ها نیز تا حدودی محصول چغندرقند به کارخانه شیروان حمل می شود اما نیاز است که به کشت فراسرزمینی چغندر قند و فراوری این محصول در کارخانه شیروان بیشتر توجه شود.
وی با بیان اینکه مقدمات اجرای طرح کشت فراسرزمینی فراهم شده است، گفت: در کشت فراسرزمینی بعد مسافت ملاک است اما به شکل محدودی برخی از بازرگانان و کشاورزان عمده استان تاکنون نسبت به کشت محصولات کشاورزی در کشور روسیه اقدام کرده اند.
یوسفی افزود: امسال 2 هزار و 300 هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت چغندرقند رفته که نسبت به پارسال 300 هکتار کاهش یافته و پیش بینی می شود 103 هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.
استان خراسان شمالی از نظر سطح کشت چغندرقند رتبه 9 و از نظر میزان تولید رتبه دهم کشور را دارد که با داشتن 2.13 درصد کشت چغندر قند، 1.51 درصد تولید این محصول در کشور را دارد.
مدیر کشاورزی شرکت تولیدی قند شیروان پیش از این پیش بینی کرده بود که 150 هزار تن چغندر قند از کشتزارهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی به این کارخانه تحویل شود.
لزوم ایجاد بازار فروش محصولات کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر ضرورت ایجاد بازارهای فروش محصولات محلی و کشاورزی تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی شده است تا در هر شهرستان 2 بازار در این خصوص راه اندازی شود.
یوسفی افزود: این بازارها در مسیرهای اصلی تردد مسافران و زائران ایجاد می شود تا علاوه بر معرفی محصولات استان، به درآمدزایی بیشتر بهره برداران این بخش کمک کند.
بیمه فراگیر انگور و کلزا
وی بر بیمه فراگیر محصولات انگور و کلزا در استان نیز تاکید کرد و گفت: برای سومین سال متوالی سهم بیمه تاکستان ها از محل منابع استانی تامین شده که 90 درصد آن توسط سازمان جهاد کشاورزی و 10 درصد توسط بهره بردار پرداخت می شود.
وی از تاکداران خراسان شمالی خواست تا از این فرصت برای بیمه محصولات خود استفاده کنند و اظهار داشت: با وجود اینکه بیمه محصولات کشاورزی خطرکردن است اما برای حمایت از این بخش این اقدام انجام شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: پیش از اجرای طرح فراگیر، تنها چهار هزار هکتار تاکستان استان زیر پوشش بیمه قرار داشت اما با اجرای این طرح این سطح به 16 هزار هکتار رسیده است.
وی اظهار داشت: با هدف حمایت از کشت دانه های روغنی، کشتزارهای کلزا نیز مورد حمایت خدمات بیمه قرار می گیرند.
توزیع 23 هزار تن کود شیمیایی
وی گفت: 23 هزار تن انواع کود شیمیایی در سال زراعی جاری برای کشت‌ های پاییزه و بهاره در استان خراسان شمالی اختصاص یافته است.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: بحث افزایش قیمت انواع کود قبل از اجرای مدیریت سوخت بنزین مطرح بود اما به علت پیگیری های انجام شده از سوی کشاورزان و کارشناسان، این موضوع منتفی شد و دوباره به حالت قبل برگشت.
یوسفی افزود: کشاورزان برای کشت پاییزه می توانند کود فسفاته و پتاسه مورد نیاز خود را با همان تعرفه های پیشین تهیه کنند.
وی با تاکید بر جدیت این سازمان برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، افزود: امسال 101 مورد اخطار توقف تغییر کاربری و یا قلع و قمع نسبت به زمین های کشاورزی تغییر کاربری یافته، صادر شده است.
یوسفی همچنین به کاهش صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری نیز اشاره کرد و افزود: امسال چهار هزار و 300 تن محصول این استان به ارزش سه میلیون و 900 هزار دلار صادر شده است.
وی گفت: هم اکنون با تجار و بازرگانان تعاملاتی داشته ایم تا در این حوزه فعالیت ها بیشتر شود.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
سالانه بیش از دو میلیون و 500 هزار تن انواع محصول زراعی، باغی و دامی در خراسان شمالی تولید می شود.
برچسب‌ها
بجنورد صندوق بیمه کشاورزی چغندر معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی کارخانه خراسان شمالی شیروان

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/190463/سه‌چهارم-ظرفیت-کارخانه-قند-شیروان-راکد-است
بستن   چاپ