مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد؛
رشد جهانی تحقیقات و تولید قارچهای دارویی
پنجشنبه 14 آذر 1398 - 06:54:18
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: طی سالهای اخیر، تحقیقات و تولید قارچهای خوراکیدارویی در دنیا افزایش یافته است.
دکتر حمیدرضا پوریانفر امروز در کارگاه آموزشی اصول پرورش و تولید قارچ های پرورشی خاص که در محل سالن اندیشه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در سال 1986، حدود 60 درصد تولید قارچ به قارچهای دکمهای اختصاص داشت که این میزان در سال 2017 به 15 درصد کاهش یافته است و این آمار نشان دهنده این است که در حال حاضر تولید قارچهای خوراکیدارویی رو به افزایش است.
وی به بررسی خواص ضد سرطانی قارچهای خوراکی دارویی اشاره و تصریح کرد: قارچهای دارویی حاوی ترکیباتی هستند که در شرایط آزمایشگاهی سلولهای سرطانی را از بین میبرند.
وی ادامه داد: مطالعات Meta-Analysis (مطالعات گسترده آماری بر روی تحقیقات بالینی گذشته) در مورد استفاده از قارچهای دارویی گانودرما، دم بوقلمون و شیتاکه حاکی از آن است که این قارچها به عنوان یک ماده ایمنیزا برای کمک به درمان سرطان در طی شیمی درمانی در کشورهای آسیای شرقی کمک میکند ولی با این وجود هنوز تا بررسی اثرات سمیت بالینی و اثرات ضد سرطانی بالینی قارچ های خوراکی دارویی راه زیادی داریم.
عضو هیأت علمی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه این مطالعات غالبا در آسیای شرقی انجام شده است، عنوان کرد: FDA آمریکا هنوز مجوزی در این خصوص نداده است و لازم است در خصوص خواص ضد سرطانی قارچهای دارویی در کشور ما مطالعات گستردهای انجام شود ولی با این وجود خواص تغذیهای پیشگیرانه از سرطان دارند.
مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: قارچ خوراکیدارویی کامل یک غذای با ارزش رژیمی محسوب میشود.
انتهای پیام
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/191906/رشد-جهانی-تحقیقات-و-تولید-قارچهای-دارویی
بستن
چاپ