پیام خراسان
آیا کاشت درخت در شهرها در مقابله با تغییرات آب وهوایی کافی است؟
يکشنبه 17 آذر 1398 - 15:48:54
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مطالعات حاکی از آن است که درختان شهری نسبت به درختان روستایی با سرعت بیشتری رشد می‌کنند اما با سرعت بیشتری نیز از بین می‌روند.

بر اساس گزارش ساینس‌دیلی، بسیاری از مناطق شهری که به سرعت در حال گسترش هستند، ابتکارهای سبز را به عنوان راهی برای بهبود پایداری و کاهش اثرات زیست محیطی آغاز کرده‌اند. این ابتکارات سبز، اغلب شامل راهبردهایی برای افزایش پوشش سایبان شهری از طریق کاشت درختان است که به نظر می‌رسد یک برنامه ساده برای بهبود محیط زیست است.
با این حال، تحقیق جدید دانشگاه بوستون نشان داده است که درختان شهری سریع‌تر از درختان روستایی از بین می‌روند و به همین دلیل عاملی برای از بین رفتن ذخیره کربن درخت در خیابان‌ها محسوب می‌شود.
محققان اظهار کردند: درک ما از پویایی اکوسیستم درختان شهری محدود است و آنچه درباره ساختار و عملکرد گیاهان در جنگل‌های روستایی می‌دانیم، درباره درختان شهری صدق نمی‌کند.
ایان اسمیت از دانشگاه بوستون و همکارانش، میزان رشد، مرگ و میر و کاشت درختان در شهر را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج نشان داد که درختان شهری تقریبا چهار برابر سریع‌تر از درختان روستایی رشد دارند و میزان از بین‌رفتن آن‌ها نیز بیش از دو برابر درختان روستایی است.
بر این اساس، واضح است که فراتر از کاشت درختان در شهرها باید به دنبال حفظ سلامتی درختان باشیم.
محققان این تحقیق بر این باورند که ترکیب روش‌های کاشت و نگهداری باعث افزایش قابلیت اجرای طرح‌های سبز به عنوان ابزاری برای کاهش تغییرات آب و هوایی می‌شود.
اسمیت افزود: شهرها برای مقابله با افزایش دما و کاهش دی‌اکسیدکربن در جو در خط مقدم برای اجرای سیاست‌های تغییرات آب و هوایی و توجه به فضای سبز شهری هستند، پس کاشت درختان به تنهایی ممکن است در این مورد موثر نباشد.
نتایج این تحقیق در PLOS ONE منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/192609/آیا-کاشت-درخت-در-شهرها-در-مقابله-با-تغییرات-آب-وهوایی-کافی-است؟
بستن   چاپ