پیام خراسان
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی:
خطر برخی رفتارها برای فرار سرمایه، از تحریم‌ها بیشتر است
شنبه 23 آذر 1398 - 10:48:28
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی گفت: ما در داخل کشور با هجمه‌های ناعادلانه‌ای در حوزه معدن مواجه می‌شویم.

حبیب‌الله ترشیزیان در میزگرد معضلات فعالیت معادن که در دفتر خبرگزاری ایسنا برگزار شد، در خصوص هجمه‌هایی که به بخش معدن وارد می‌شود، اظهار کرد: اکنون افرادی با حربه محیط زیست علیه معدن هجمه ایجاد می‌کنند، خطر این رفتارها برای فراری دادن سرمایه‌گذار از تحریم‌ها بیشتر است.
وی ادامه داد: تحریم‌ها بخش کوچکی از خطراتی است که می‌تواند برای سرمایه‌گذار پیش بیاید. ما باید به این باور برسیم که کسی که سرمایه خود را به جای اینکه در بانک بگذارد یا در حوزه ساخت و ساز سرمایه گذاری کند در حوزه پر ریسک معدن می‌آورد باید مورد حمایت قرار بگیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی تصریح کرد: در بردسکن معدن مسی وجود دارد که وقتی سرمایه‌گذار به آن‌جا آمده بود همه می‌گفتند که ذخیره‌ای در سطح وجود ندارد، این شخص 60 هزار متر حفاری کرده که اکنون اگر با قیمت متری 700 هزار تومان تا یک میلیون تومان حساب کنیم عدد بسیار زیادی می‌شود.
ترشیزیان اضافه کرد: سرانجام این فرد به معدن خیلی خوب رسید و 700 نفر کارگر در آن معدن مشغول هستند، کارخانه فرآوری در کنار معدن احداث کرده و 95 درصد نیروها بومی هستند و پنج درصد نیروهای تخصصی هستند که از جای دیگری آورده است. دولت به عنوان یک وظیفه حاکمیتی موظف بوده خطوط انتقال برق را انجام دهد، از آن‌جا که دولت این کار را انجام نداده است این سرمایه‌گذار 25 کیلومتر خطوط انتقال برق را کشیده است، بنابراین نقش خود را برای آبادانی منطقه هم انجام داده است.
وی افزود: در همین شرایط که با وجود تحریم و همه سختی‌ها این سرمایه‌گذار کار خود را انجام داده است هجمه‌ای علیه آن ایجاد شده که فعالیت‌های معدنی این معدن باعث ایجاد گرد و خاکی می‌شود که بر روی درخت‌ها و بوته‌ها می‌نشیند و به محیط زیست آسیب می‌رساند و با یک دید منفی اذهان مردم منطقه را تخریب کرد، در نتیجه این هجمه‌ها رئیس منابع طبیعی بردسکن از معدن دفاع کرده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی تاکید کرد: وظیفه معدن‌کاران و در راس آن نظام مهندسی معدن حفظ و صیانت از منابع طبیعی است، ما معتقدیم که این منابع به نسل‌های آینده نیز تعلق دارد، ما با تخلف به شدت برخورد می‌کنیم، سازمان صمت نیز شاهد است و اگر در جایی تخلفی صورت بگیرد برخورد ‌می‌کنند.
12 درصد حقوق دولتی باید برای بازسازی منابع طبیعی هزینه شود
ترشیزیان اضافه کرد: 12 درصد حقوق دولتی که معدن‌کار می‌دهد برای بازسازی منابع طبیعی است و به نوعی معدن‌کار، کار و وظیفه خود را انجام می‌دهد اما اگر این پول از خزانه برای بازسازی منابع طبیعی باز نمی‌گردد بحث دیگری است.
وی ادامه داد: در همایش کاشمر مطرح شد که تقریبا هیچ درصدی از حقوق دولتی برای خرج در مناطق معدنی بازنگشته است، این مسئله باید ریشه‌یابی شود که چرا این مسئله به این شکل است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی در خصوص توسعه پایدار معادن خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم در معادن به توسعه پایدار برسیم چاره‌ای به جز شریک کردن مردم منطقه در درآمدهای معدن نداریم، اما این کار باید به شیوه درستی انجام شود، برخی از افراد شعارهای توخالی می‌دهند که به عنوان مثال درصدی را بگیریم و مانند یارانه به مردم بدهیم که این درست نیست، بلکه این هزینه باید در تامین زیرساخت‌ها، مراکز فرهنگی، هنری و ورزشی، به کارگیری مردم منطقه و مواردی از این دست صرف شود.
ترشیزیان افزود: صرف هزینه در مناطق معدنی برای امور مختلف فرهنگی، اجتماعی و زیرساختی در تمام دنیا انجام می‌شود و معدن‌کاران ما هم این کار را انجام می‌دهند و ما باید آن‌ها را آموزش بدهیم، تشویق کنیم که این کار را بیشتر انجام بدهند و مسئولین نیز بیشتر حمایت کنند که یکی از این راه‌ها این است که بخشی از مالیات‌ها خرج منطقه شود نه اینکه این حقوق دولتی وارد خزانه دولت شود و زمانی که قرار است به منطقه برگردد این اتفاق نمی‌افتد و این مبالغ به جاهای دیگر می‌رود.
وی گفت: در آلمان در دل جنگل استخراج از معدن کائولن که حتی استراتژیک هم نیست انجام می‌شود چراکه آن ها می‌دانند چگونه کار کنند و هم استخراج انجام می‌دهند و هم بر کارشان نظارت صورت می‌گیرد و هم بازسازی انجام می‌دهند، ما هم می‌توانیم تمام این کارها را انجام دهیم به شرط آن که تمام مسائلی که در قانون لحاظ شده انجام شود، همچون پول‌هایی که معدن‌کار به عنوان حقوق دولتی می‌دهد و باید برای بازسازی منطقه بازگردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی اضافه کرد: فعالین محیط زیست به استخراج از معادن، تخریب محیط زیست می‌گویند. این دو مسئله با هم خیلی متفاوت است. در کنار استخراج قطعا یک سری تخریب اتفاق می‌افتد اما در قانون راهکاری برای جبران آن پیش‌بینی شده است.
ترشیزیان درخصوص به روز کردن ماشین آلات معدن، بیان کرد: ما نیز معتقدیم که باید از ماشین‌آلات به روز استفاده کرد تا کمترین آلودگی را داشته باشند، در شرایط کنونی خرید ماشین‌آلات نو خارجی گران است و به همین دلیل ممکن نیست و دسته دوم‌ها را می‌توان از کشورهایی مثل امارات وارد کرد و وزارت صمت نیز چنین مصوبه‌ای را برای آزادی ورود ماشین آلات معدنی دسته دوم تا سال 98 در هیات دولت و اخیرا هم معاون مربوطه در وزارت درخواست تمدید این مصوبه را داشته است.
وی درمورد نقش حمایتی صندوق بیمه سرمایه گذاری برای افرادی که در نتیجه تشنجات بازار متضرر می‌شوند، گفت: صندوق کاری برای این دسته از معدن کاران انجام نداده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی در خصوص همکاری فعالان حوزه معدن برای تدوین نقشه راه معدن استان تصریح کرد: نظام مهندسی معدن استان با بیش از 3400 عضو متخصص شاید بهترین جا برای کمک به سازمان صمت برای تدوین نقشه راه استان است، چراکه از تمام حوزه‌های معدن و زمین شناسی افراد عضو سازمان نظام مهندسی هستند، همچنین انجمن‌های تخصی دیگر نیز این ظرفیت را دارند اما متاسفانه این کمک گرفته نشد و درخواست همکاری داده نشد.
ترشیزیان اضافه کرد: نام شورای معادن استانی با ریاست استاندار و دبیری سازمان صمت وجود دارد. ما در آن شورا بارها گفته‌ایم که این شورا باید محل سیاست گذاری‌های کلان معدنی استان باشد و وقت خود را به مسائل کم اهمیت نگذرانیم.
وی ادامه داد: یکی از پیشنهادات انجمن‌های تخصصی هم این است که نقشه راه در شورای معادن استانی بحث شود و سازمان صمت این کار را در دستور کار قرار دهد، این شوراها مکان خوب و مناسبی برای حوزه‌های معدنی در استان‌هاست و وزیر هم بارها گفته‌اند که به زودی شورای معادن کشور را به استان‌ها تفویض می‌کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/193551/خطر-برخی-رفتارها-برای-فرار-سرمایه،-از-تحریم‌ها-بیشتر-است
بستن   چاپ