پیام خراسان
دبیرکل دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی مطرح کرد
وجود بیش از 30 درصد ضایعات در محصولات کشاورزی
چهارشنبه 27 آذر 1398 - 15:10:49
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی دبیرکل دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی گفت: عدم توجه به صنایع تبدیلی و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی موجب شده که حدود 30 تا 35 درصد تولیدات یعنی معادل 10 میلیارد متر مکعب آب را دور بریزیم که با سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی، کاهش ضایعات را خواهیم داشت.

مجید بکایی امروز 27 آذرماه در همایش ملی تخصصی امنیت غذایی و رونق تولید که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: صحنه امنیت غذایی یکی از ابعاد بسیار مهم امنیت ملی و میدانی مهم و استراتژیک بوده و تلاش در این میدان اثربخش است تا نظام جمهوری اسلامی به اهداف خود که نهایتا تمدن نوین اسلامی است و در این راه حرکت می‌کند، برسد.
وی در خصوص امنیت غذایی مردم‌پایه، گفت: استراتژی دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران که در زمان امام(ره) تدوین شد، دفاع و امنیت همه‌جانبه یعنی دفاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی، علمی، حقوقی و امثال آن، مردم‌پایه است. ما در همه ابعاد تهاجم دشمن را داریم، بنابراین تهاجم همه‌جانبه، دفاع همه‌جانبه را می‌طلبد. با توجه به شرایط خاص، اگر دفاع و امنیت مردم‌پایه باشد، موفق خواهیم شد، در غیر این صورت کاستی‌های زیادی داریم. ما اکنون در صحنه‌ای هستیم که صحنه نبرد است. در دفاع مقدس دشمن را آشکار می‌دیدیم، اما امروز دشمن در نهایت پنهان‌کاری عملیات خود را انجام می‌دهد.
باید امنیت غذایی را مردم‌پایه کنیم
بکایی با بیان اینکه امروز باید امنیت غذایی را مردم‌پایه کنیم، عنوان کرد: رتبه ما در جهان بین 125 کشور، 82 بوده که علت بسیاری از دورریزها و مشکلات، تولید و عرضه مواد غذایی است. یکی از تهدیدات امنیت غذایی کشور، عدم وجود برنامه حمایتی مدون در راستای حمایت از کشاورزان بوده که باید مورد حمایت دولت باشند اما کمتر شاهد این حمایت‌ها بودیم. مورد دیگر عدم توجه به صنایع تبدیلی و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی است که موجب شده حدود 30 تا 35 درصد تولیدات یعنی معادل 10 میلیارد متر مکعب آب را دور بریزیم که با سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی، کاهش ضایعات را خواهیم داشت.
دبیرکل دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، افزود: به سلامت تغذیه و ایمنی مواد غذایی کمتر توجه شده‌ که باید کار زیادی روی آن انجام دهیم. تهدید دیگر عدم توجه کافی به توطئه نظام سلطه علیه امنیت غذایی است. نظام سلطه در جهت پیشبرد فشار حداکثری از طریق تحریم‌ها تلاش کرده و یکی از راهبردهای اساسی وابسته کردن دولت در تامین غذاست که با نهایت پنهان‌کاری انجام می‌شود. با شرکت‌های چندملیتی، ایجاد شرایطی خاص در دنیا و انحصارات، به شدت سرنخ امنیت غذایی را در دنیا به دست گرفتند که ریشه‌های بسیار عمیقی دارد و نباید ساده‌بینانه عبور کنیم.
وی بیان کرد: مردم‌پایه کردن کشاورزی مورد نظر است و باید به تاکیدات مکرر مقام‌ معظم رهبری در این زمینه نیز توجه کنیم. در سیاست‌های کلی نظام در بخش کشاورزی در بند 4، نوسازی نظام تولید کشاورزی، بومی‌سازی فعالیت‌ها، تربیت و تجهیز نیروی انسانی و توسعه تعاونی‌ها و سایر تشکل‌ها با مشارکت آحاد جامعه است که آحاد جامعه باید در امنیت غذایی نقش داشته باشند. اگر امنیت غذایی مردم‌پایه باشد، فرایندهای تولید تا توزیع محصولات کشاورزی را باید مردمی کرد.
بکایی ادامه داد: برای اینکه تولید و توزیع محصولات کشاورزی را مردمی کنیم لازم است گروهی بررسی کنند که‌ چگونه می‌توان این فرایندها را ساده‌سازی کرد و در اختیار مردم‌ قرار داد تا آنها با کیفیت بالا تولید کنند، این در واقع مردمی کردن فرایندهای تولید تا توزیع محصولات کشاورزی است. دوم تعیین حدود مطالبات مردمی از مسؤولان برای نیل به اهداف امنیت غذایی از طریق پایش شاخص‌های مربوط است. این دو مورد در جهت مردمی کردن امنیت غذایی مهم است. تحقق امنیت غذایی تنها با مردمی کردن و مردم‌پایه بودن امکان‌پذیر است.
دبیرکل دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، خاطرنشان کرد: دشمنی نظام سلطه در دفاع مقدس و اکنون یکی بوده، اما آن زمان آشکار بود و امروز پنهان است. دشمن آشکار سبب شد که ایجاد آمادگی و تجهیز نیروهای مردمی در دوران دفاع مقدس برای صیانت از تمامیت ارضی اتفاق بیفتد اما امروز به دلیل پنهان بودن‌ دشمن شاهد این عدم‌ توجه هستیم که باید برای لزوم دشمن‌شناسی در عرصه امنیت غذایی وقت بگذاریم. مشکلات داخلی و سوءمدیریت‌ها در جای خود باقی است، اما باید بدانیم دشمنی وجود دارد که با جدیت کار می‌کند و مقام معظم رهبری نیز بارها به این نکته اشاره کردند.
اصلاحات ارضی کمر کشاورزی ایران را شکست
وی با اشاره به اینکه برنامه اصلاحات ارضی در سال 41 کمر کشاورزی ایران را شکست، تصریح کرد: تولید مرغ و تخم مرغ بعد از نفت بزرگترین صنعت کشور است که اگر نهاده‌های اولیه را به ما ندهند، ظرف یک سال باید این صنعت را جمع کنیم. ابتر نمودن زنجیره تولید توسط دشمنان اتفاق افتاده است.
بکایی گفت: ما دفتری به نام دفتر برنامه در بالاترین سطح ستادی نیروهای مسلح و ستاد کل نیروهای مسلح تاسیس کردیم زیرا صحنه نبرد است و باید مشارکت می‌کردیم. از سال گذشته این دفتر ایجاد شد که به دنبال برنامه‌ریزی برای پرداختن به امنیت غذایی است. ما مبانی، سیاست‌ها و راهبردهای پروتکل‌ها را در آوردیم که در پروتکل شماره 6، صهیونیسم اشاره کرده که خودکفایی غذایی خطری بزرگ برای صهیونیسم است. برنامه‌های خود و شاخص‌هایی که مردم‌ باید پیگیری کنند را به دست آوردیم تا مردمی کردن‌ امنیت غذایی اتفاق بیفتد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/194396/وجود-بیش-از-30-درصد-ضایعات-در-محصولات-کشاورزی
بستن   چاپ