پیام خراسان
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی مطرح کرد؛
تلاش برای درمان سرطان از طریق هوش مصنوعی
يکشنبه 1 دي 1398 - 13:34:52
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی در خصوص درمان سرطان به کمک هوش مصنوعی گفت: ما در تلاشیم تا از مفهوم هوش مصنوعی برای دارورسانی در بدن و درمان سرطان استفاده کنیم.

محمدرضا اکبرزاده توتونچی، 30 آذرماه در نشستی با عنوان هوش از منظر فلسفه اسلامی، روانشناسی و هوش مصنوعی که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص اهمیت تشکیل همایش‌های بین رشته‌ای اظهار کرد: اینکه ما بتوانیم گفتمان و زبان مشترک پیدا کنیم، چیزی است که همه از تمام دیدگاه‌های الهیات، روانشناسی، مهندسی ،الهیات، فلسفه و... به آن نیاز دارند.
وی ادامه داد: درعصر مدرن ما یک مسئله خیلی بزرگ داریم و آن این است که چالش‌های بسیاری پیش روی ماست. در عصر حاضر افزایش جمعیت، جمعیت کهنسال، آلودگی و ... مورد بحث همه است. افزایش فقر در عین افرایش تکنولوژی، افزایش قحطی و تغییرات اقلیمی مواردی هستند که از نظر مهندسی نیاز به کار دارند، اما برخی موارد مثل زندگی تجملاتی که احساس می‌کنیم نیازداریم آن را داشته باشیم، افزایش آمار طلاق، این‌که دیگر جامعه ما نمی‌داند چگونه باید شاد باشد و.. مسائلی هستند که مهندسان توانایی حل آن را ندارند؛ بنابراین همه‌ به این گفتمان‌های بین رشته‌ای نیاز داریم.
هوش مصنوعی ابزاری برای تبدیل چالش‌ها به فرصت است
اکبرزاده توتونچی تصریح کرد: به این ترتیب مسئله چالش قرن مدرن را به یک فرصت برای خدمت تبدیل کنیم. ابزار این کار به‌کارگیری هوش مصنوعی است.
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی در تعریف هوشمندی خاطرنشان کرد: تورینگ، یکی از پایه‌گذاران هوش مصنوعی می‌گوید که من هوش‌مندی را نمی‌توانم برایتان تعریف کنم؛ اما اگر ان را ببینم، می‌شناسم. برای هوشمندی 5 مؤلفه قابلیت تعمیم‌پذیری ،قابلیت یادگیری، قابلیت بهینه‌سازی، هوش اجتماعی و هوش ازدحامی قابل تعریف است.اگر سیستمی بتواند از آنچه من مشاهده کردم در مورد آنچه مشاهده نکردم اظهار نظر کند و آن اظهار نظر درست باشد، آن سیستم هوشمند است .
اکبرزاده توتونچی در خصوص منبع الهام سیستم‌های هوشمند عنوان کرد: الهام بخش سیستم‌های هوشمند ، انچه که در طبیعت رخ می‌دهد،است؛ برای مثال مغز انسان یاچیزی که از آن با عنوان دهان می‌شناسیم؛ هردو هوشمند هستند و کلام را به عنوان نماد هوشمندی تعریف می‌کنیم .
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی در تعریف شاخصه تعمیم پذیری گفت: اگر تعمیم پذیری را به عنوان بستر هوشمندی در نظر بگیریم. این بستر نیازمند ابزاری برای یادگیری ست.
وی در ارتباط با اهمیت بهینه‌سازی در هوشمندی تشریح کرد: بهینه‌سازی یک عیار هوشمندی است. ما در طبیعت از انتخاب طبیعی، نمونه‎های بسیاری داریم که منجر به ایجاد موجودات فوق العاده هوشمندی شده است.
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: برخی مثال‌های هوشمندی در طبیعت بدیهی نیست، اما آن‌ها یک سیستم هوشمند هستند؛ برای مثال در نیروی مغناطیسی، هوشمندی وجود دارد. خاصیت جاذبه و دافعه در یک نیروی مغناطیسه، می‌تواند منجر به بهینه‌سازی شود .همین موارد هوشمندی در نیروی جاذبه در رفتار کرم‌های شب‌تاب و رفتار پرندگان به هنگام مهاجرت و... مشاهده می‌شود.
وی افزود: هوشمندی می‌تواند نتیجه تعامل تعداد بسیار زیادی از رفتارهایی باشد که لزوما ما برای یکایک آنها حتی هوشمندی قائل نیستیم؛ برای مثال مورچه موجود هوشمندی به نظر نمی‌آید، اما همین مورچه مسائل پیچیده محاسباتی را روزانه پس از برداشتن دانه برای یافتن کوتاه‌ترین مسیرتا لانه خود حل می‌کند.
تلاش برای درمان سرطان از طریق هوش مصنوعی
اکبرزاده توتونچی در خصوص درمان سرطان به کمک هوش مصنوعی گفت: ما در تلاشیم تا از مفهوم هوش مصنوعی برای دارورسانی در بدن استفاده کنیم.بدین ترتیب که انبوهی از ntgهای بسیار بسیار کوچک، کم توان و کم هوش مانند مورچگان می‌توانند وارد بدن شما شوند و دارو را به جایی که نیاز است برسانند. در صورت تحقق چنین امری، سرطان بیمار با تزریق یک سرم در عرض دو ساعت درمان می‌شود.
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی تصریح کرد: مغز انسان به طور فوق‌العاده‌ای در هنگام بحران تمام توجه خود را به چیزی معطوف می‌کند که اتفاق افتاده و به چیز دیگری فکر نمی‌کند. ما از این مفهوم توجه مغز می‌توانیم در هنگام بلایای طبیعی، چون زلزله استفاده کنیم و به آن بپردازیم. همیشه برای من سوال بود که هنگامی که زلزله می‌آید؛ چرا نیروهای نظامی وارد کار نمی‌شوند. مگر همه کشور دردمند نیستند؟ اگر ما صدها هزار نیروی انتظامی را درگیر کنیم، آیا پرداختن به زلزله آنقدر کار سختی‌ است‌.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/195016/تلاش-برای-درمان-سرطان-از-طریق-هوش-مصنوعی
بستن   چاپ