پیام خراسان
پیشگیری از زوال عقل معنوی با تقویت حافظه معنوی
سه شنبه 3 دي 1398 - 17:34:21
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی حافظه معنایی به دانش عمومی از جهان که طی زندگی کسب کرده‌ایم، اشاره دارد. این دانش عمومی مانند واقعیت‌ها، ایده‌ها، معنی و مفاهیم در کنار هم قرار گرفتند و به فرهنگ وابسته است و تمامی این موارد دیدگاه ما نسبت به جهان و خودمان را شکل می‌دهند.

به گزارش مدیکال دیلی، به بیان ساده‌تر، حافظه معنایی ما ذخیره دانش واقعی و معنای کلمات است درنتیجه حافظه معنایی در بقای ما بسیار مهم است.
حافظه معنایی با حافظه اپیزودیک (رویدادی) متمایز است. درواقع حافظه ما از تجربیات و وقایع خاص طی زندگی ایجادشده است و این دو نوع حافظه باید در کنار هم کار کنند تا حافظه معنایی فرد قوی باشد. برای ایجاد خاطرات معنایی جدید، باید از خاطرات اپیزودیک خود برای یادگیری اطلاعات جدید استفاده کنیم.
به دلیل تهدید زوال عقل باید به‌طور دائم خاطرات معنایی جدید شکل دهیم، همچنین باید بتوانیم از "زوال عقل معنوی" نیز پیشگیری کنیم.
مبتلایان به انواع مختلفی از زوال عقل، مبتلابه اختلال در لوب گیجگاهی هستند. این مورد منجر به ایجاد مشکل در درک معنی کلمات می‌شود. افراد مبتلابه آلزایمر معمولا این ناهنجاری را دارند برجسته‌ترین آفازی (یا از دست دادن تکلم) معروف به زوال عقل معنایی است.
زوال عقل معنایی نوعی اختلال انحطاطی است که باعث از دست رفتن تدریجی دانش معنایی می‌شود و هر دو دامنه کلامی و غیرکلامی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این اختلال در زبان بر تولید یا درک گفتار و توانایی خواندن یا نوشتن تاثیر می‌گذارد.
افراد مبتلابه زوال عقل معنایی نمی‌دانند که کلمات خاص به چه معنی هستند. به‌عنوان‌مثال، آنان نمی‌توانند تفاوت بین "دارو" یا "کفش" را بیان کنند.
تحقیق انجام‌شده در سال 2010 نشان داد، "زوال عقل معنایی (SD) تعیین‌کننده نقص شناختی و زبانی است که در درجه اول به درک کلمات، پردازش معنایی و نحو مرتبط است.
اما کدام بخش‌های مغز حافظه معنایی را ذخیره می‌کند؟ حافظه معنایی معمولا با لوب گیجگاهی چپ مرتبط است. از طرف دیگر، لوب گیجگاهی راست با آگاهی از اطلاعات غیرکلامی و شناخت چهره مرتبط شده است و سایر قسمت‌های مغز نیز در حافظه معنایی شرکت می‌کنند.
آسان‌ترین روش در بهبود حافظه معنایی انجام یک پازل کلمات متقاطع است، به این دلیل که حافظه معنایی معنی کلمات و مفاهیم غیرکلامی، همچنین روابط درون و بین کلمات را ذخیره می‌کند.
البته تحقیقات نشان می‌دهد که حافظه معنایی در پیری طبیعی کاهش نمی‌یابد و با افزایش سن واژگان و توانایی شما برای حل پازل‌های جدول کلمات متقاطع با یادگیری اطلاعات جدید، بهبود می‌یابد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/195448/پیشگیری-از-زوال-عقل-معنوی-با-تقویت-حافظه-معنوی
بستن   چاپ