پیام خراسان
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد؛
فروش 15 میلیاردریالی شرکت‌های مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد
پنجشنبه 5 دي 1398 - 18:24:07
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مجموع فروش شرکت‌های مراکز رشد دانشگاه (مستقر یا خروج یافته) بیش از 15 میلیارد ریال بوده است.

دکتر محسن تفقدی، امروز در جشنواره هفته پژوهش و فناوری که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، در خصوص جایگاه دانشگاه علوم پزشکی در بین دانشگاه‌های جهان و کشور اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در میان 150 دانشگاه برتر در جهان در رتبه‌بندی دانشگاه‌های عصر طلایی تایمز حضور دارد.
وی افزود: این دانشگاه توانست برای اولین بار در میان 150 دانشگاه برتر جهان (رتبه بازه 101 تا 150) در دانشگاه‌های عصر طلایی تایمز قرار گیرد. همچنین رتبه اول در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی و رتبه دوم پس از دانشگاه صنعتی امیر کبیر را در بین کل دانشگاه‌های کشور کسب کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: محور فعالیت‌ها و انگیزه‌های اصلی در طراحی برنامه‌های معاونت پژوهش و فناوری موضوعاتی مانند تلاش برای تقویت نقطه قوت پژوهش‌های دانشگاه که پژوهش‌های انجام شده در گروه‌های علوم پایه است. تقویت پژوهش‌های کاربردی و منجر به محصول و نیز توجه ویژه به موضوع فناوری و فراهم ساختن زنجیره تولید علم به محصول در راستای حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین از جمله این موارد به شمار می‌رود.
وی اضافه کرد: تلاش برای تقویت هر چه بیشتر تحقیقات بالینی با توجه به پتانسیل‌های بالای این حوزه در ایجاد جهش پژوهشی و در نهایت ارتقاء همکاری‌ها و ارتباطات علمی شامل پژوهش‌های بین‌رشته‌ای، بین دانشگاهی و بین‌المللی از جمله اهداف و فعالیت‌های پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
تفقدی در مورد تقویت پژوهش‌های انجام شده در گروه‌های پایه عنوان کرد: سعی در تامین کافی و به هنگام منابع مالی، سعی در به‌روز نگهداشتن تجهیزات آزمایشگاهی به ویژه آزمایشگاه جامع تحقیقاتی و سایر آزمایشگاه‌ها با تاکید بر آزمایشگاه‌های مرکزی و نیز شروع به ساخت پژوهشگاه‌ دانشگاه در پردیس با حمایت ویژه ریاست دانشگاه و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت صورت گرفته است.
وی بیان کرد: تهیه شیوه‌نامه‌ها و آیین‌نامه، اصلاح قوانین، گرنت‌های تشویقی به برون‌دادهای مبتنی بر پژوهش‌های کاربردی و منجر به محصول، کارگاه‌های توانمندسازی محققین ، ایجاد دفاتر ارتباط با صنعت در سطح دانشگاه و دانشکده‌های تابعه و نیز فراهم آوردن امکانات حمایتی شامل مراکز رشد، کلین روم‌های تولید، شتاب‌دهنده‌ها، رویدادهای کارآفرینی و .. از جمله اقدامات در رابطه با تقویت پژوهش‌های کاربردی و منجر به محصول است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: توانمندسازی‌هایی که در حوزه پژوهش و فناوری انجام دادیم، برگزاری حدود 30 کارگاه در حوزه فناوری سلامت، آموزش تعداد زیادی از دانشجویان علاقه‌مند به حوزه فناوری در مدرسه تابستانه جامع صنعت داروسازی به مدت یک هفته، برگزاری پنل انتقال تجارب کارآفرینی در حوزه داروسازی، برگزاری سه رویداد ایده‌پروری و کارآفرینی در حوزه‌هایی مانند پرستاری و مامایی، دندانپزشکی و طب مکمل و ایرانی است.
وی در خصوص مراکز رشد و محصولات دانشگاه بیان کرد: مجموع فروش شرکت‌های مراکز رشد دانشگاه (مستقر یا خروج یافته) بیش از 15 میلیارد ریال بوده، تعداد محصولات شرکت‌های دانشگاه حدود 90 محصول بوده. تاکنون 20 شرکت مجوز دانش‌بنیان را اخذ کرده‌اند و نیز 15 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعایت دارند.
تفقدی اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای برگزاری فن بازار تخصصی دندانپزشکی، ادامه بررسی کلیه طرح‌های قابل تجاری‌سازی دانشکده‌ها، تداوم پیگیری راه‌اندازی پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه، تدوین و اصلاح آیین‌نامه و شیوه‌نامه‌ها برای دفاتر دانشکده‌ها و نیز طرح‌های فناورانه، پیگیری حضور فعال‌تر کمیته‌های تحقیقات دانشجویی در کلیه برنامه‌ریزی‌ها و رویدادها از جمله برنامه‌های پیش‌رو پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
وی گفت: برگزاری بیش 15 دوره توانمندسازی فلوشیپ پژوهشی در سه سطح با شرکت بیش از 500 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه، برگزاری کارگاه‌های آشنایی با سامانه‌های نوپا، پایگاه‌ها و منابع علمی، شاخص‌های علم‌سنجی و پروفایل‌های علمی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و... از جمله کارگاه‌های آموزشی است که در راستای توانمندسازی اعضای هیئت علمی برگزار می‌شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برای اولین بار در سطح دانشگاه‌های وزارت بهداشت به منظور ارائه خدمات سریع‌تر و بهتر به دانشجویان خارجی، دفتر امور کنسولی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی شد. حدود 350 دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه پذیرش شدند که در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای و مقاطع تحصیلات تکمیلی، دوره‌های کوتاه مدت فلوشیپ و فوق تخصصی تحصیل می‌کنند.
تفقدی افزود: تاسیس نخستین مرکز نوع دو یونسکو در وزارت بهداشت با محوریت تغذیه جزء ماموریت‌های دانشگاه است. همچنین در حوزه گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از 54 ملیت دنیا گردشگر سلامت دارد و بعد از تهران بیشترین تعداد توریسم سلامت را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/195839/فروش-15-میلیاردریالی-شرکت‌های-مراکز-رشد-دانشگاه-علوم-پزشکی-مشهد
بستن   چاپ