پیام خراسان
یک کارشناس بازار خودرو:
باید برای قطعه‌سازان امنیت ایجاد شود
سه شنبه 10 دی 1398 - 9:30:20 AM
ایسنا
پیام خراسان -  یک کارشناس بازار خودرو گفت: انتظار داریم که امنیتی برای قطعه‌سازان ایجاد و به آن‌ها فضایی داده شود تا بتوانند از بحران‌هایی که با آن مواجه‌اند به خوبی خارج شوند.

کاظم محمدی نیکخواه  در خصوص خودرو های داخلی، اظهار کرد: زمانی که می‌گویند خودرویی 80 تا 90 درصد داخلی‌سازی شده دور از ذهن است، زیرا تمام مواد اولیه این خودرو باید از خارج بیاید، ما در ایران مواد اولیه نداریم.
وی ادامه داد: وقتی محصولاتی مانند نان که ارزبری ندارند، دو برابر گران می‌شود، افزایش دو برابری قیمت خودرو که ارزبری بالایی دارد، معقول است. افزایش سه برابری آن نسبت به سال گذشته با افزایش قیمت دلار حرکت کرده بود و اکنون می‌بینیم که این تفاوت قیمت نسبت به سال گذشته به میزان دو برابر شده است.
این کارشناس بازار خودرو افزود: در اوایل سال محاسبه قیمت برای فروشنده بر اساس افزایش قیمت سه برابری دلار بود و اکنون که دلار ارزان‌تر شده، همان افزایش قیمت دو برابری نسبت به گذشته معقول است، به عنوان مثال ماشین 206 که بیش از 50 درصد ارزبری دارد اگر 40 میلیون تومان بوده و اکنون 80 میلیون تومان باشد، معقول است. اگر قیمت خودروهای عرضه شده توسط کارخانه 7 تا 8 درصد نیز ارزان‌تر شود، فعلا جای گله‌ای در جامعه وجود ندارد.
محمدی نیکخواه در خصوص افزایش قیمت قطعات و به تبع آن خودرو، اضافه کرد: نمی‌توان از قطعه‌سازی که کالایی را با ارز با قیمت بیش از 9000 تومان خریداری کرده است توقع داشت که آن را با ارز 4000 تومان بفروشد تا قیمت‌ها را ثابت نگه دارد.
وی با بیان اینکه یک ششم از قیمت ماشین هزینه پرداختی پلاک، مالیات تولید و ارزش افزوده است، تصریح کرد: افزایش هزینه انرژی، دستمزدها، مالیات بر پلاک، عوارض شهرداری و موارد بسیار دیگری هستند که بر افزایش قیمت سالانه خودرو تاثیر می‌گذارند و این افزایش همواره بوده و خواهد بود، مگر اینکه به یک ثباتی برسیم.
این کارشناس بازار خودرو در خصوص وضعیت بازار خودرو، خاطرنشان کرد: اکنون بازار رکود زیادی دارد. با اینکه تولید کارخانه‌ها کمتر شده، اما عرضه از تقاضا بیشتر است. تولید داخلی ما بسیار ضعیف است و نسبت به برنامه و ظرفیت‌ها کمتر تولید می‌شود. هنوز نیز مصرف‌کننده رغبت به خرید ندارد و انتظار دارد ماشین ارزان‌تر شود.
محمدی نیکخواه اضافه کرد: اکنون با مبالغ زیر 50 تا 60 میلیون تومان تنها می‌توان خودرو دست دوم را برای خرید در نظر داشت. بازار خودروهای دست دوم نیز چندان خوب نیست اما بهتر از خودروهای نو بوده و آن هم به خاطر قیمت و قدرت خرید مردم است.
این کارشناس بازار خودرو در خصوص تاثیر توافقات دولت با قطعه‌سازان بر بازار خودرو، بیان کرد: هر عاملی که چرخ تولید را بچرخاند عامل موثری در ارزان شدن قیمت خودرو است. دولت و قطعه‌سازان می‌خواهند که این توافق انجام شود، اما زمان می‌برد و فعلا برای تولید قطعاتی که خیلی ضروری بوده، اقداماتی انجام شده و به حل مشکل آن رسیده‌اند.
محمدی نیکخواه افزود: ما انتظار داریم که امنیتی برای قطعه‌سازان ایجاد و به آن‌ها فضایی داده شود تا بتوانند از این بحران به خوبی خارج شوند، وگرنه در این شرایط توان ادامه دادن را نخواهند داشت. اکنون از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت نویدهایی داده شده و شرایط نیز بهتر شده است.
وی تصریح کرد: کارخانه‌ای که به مقدار کمتر از ظرفیت خود تولید می‌کند، به دلیل هزینه‌های ناشی از مخارج کارخانه مجبور است که قیمت کالا را افزایش بدهد و این شرایط در نتیجه وضعیت بحرانی جامعه به وجود می‌آید.
این کارشناس بازار خودرو با بیان اینکه خودروهای ثبت نامی کارخانه‌ها با مهلت تحویل یک ماهه تب و تاب بازار را از بین برده است، گفت: اکنون مصرف‌کننده واقعی خودرو می‌خرد و واسطه نمی‌تواند خرید کند، زیرا افرادی که در این بازار داد و ستد می‌کردند، بسیار ضرر کردند، به عنوان مثال ماشینی را که 95 میلیون تومان خریدند، اکنون از آنها 70 میلیون تومان هم نمی‌‎خرند.
محمدی نیکخواه خاطرنشان کرد: مردم به واحدهای صنفی، سایت‌ها و مکان‌های مختلف فروش خودرو نروند و قیمت خودروها را نپرسند، زیرا حتی اگر خرید هم انجام ندهند همین کار باعث ایجاد امید کاذب در بازار برای فروشنده‌ای می‌شود که تعدادی خودرو دارد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/198325/باید-برای-قطعه‌سازان-امنیت-ایجاد-شود
بستن   چاپ