پیام خراسان
اندازه زبان در وقفه تنفسی تأثیر دارد
يکشنبه 22 دي 1398 - 13:42:52
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد، زبان‌های بزرگ‌تر در آپنه خواب انسدادی (OSA)به‌ویژه در افراد چاق تأثیرگذار هستند.

به گزارش لیو ساینس، بر اساس تحقیقات انجام‌شده از سال 2006، افراد دارای اضافه‌وزن و چاق 70 درصد از مبتلایان به آپنه خواب انسدادی را تشکیل می‌دهند و کاهش وزن می‌تواند علائم این اختلال را کاهش دهد و گاهی اوقات این مشکل را به‌طورکلی برطرف کند.
در حال حاضر محققان معتقدند، کاهش میزان چربی در زبان مهم‌ترین روش در پیشگیری از این مورد است.
دکتر ریچارد شواب محقق اصلی این تحقیق و رئیس بخش خواب دانشگاه پزشکی پنسیلوانیا، گفت: "هیچ فردی در مورد رابطه چاقی با آپنه خواب انسدادی و به‌طورکلی چربی زبان اطلاعات زیادی ندارد."
تحقیقی در سال 2007 نشان داد، افراد با شاخص توده بدنی بالاتر (BMI) نسبت به افراد با BMI کمتر، چربی زبانی بیشتری دارند. طبق این مطالعه جدید، چربی بیشتر به سمت قسمت پشت زبان جمع می‌شود و با پیچ‌وتاب در هنگام خواب گلو را مسدود می‌کند.
شواب و همکارانش، برای درک چگونگی تشکیل چربی در زبان و ارتباط آن با علائم آپنه خواب، 67 فرد مبتلا به آپنه خواب انسدادی و BMI بالاتر از 30 را بررسی کردند. با روش اصلاح شیوه زندگی یا جراحی، شرکت‌کنندگان در این مطالعه طی مدت 6 ماه حدود 10درصد از وزن کلی بدن را کاهش دادند. محققان قبل و بعد از کاهش وزن، اسکن‌ تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) از گلو و شکم شرکت‌کنندگان انجام دادند ، تا نحوه تغییر ساختار راه‌های هوایی را بیابند.
این گروه شدت آپنه خواب انسدادی شرکت‌کنندگان را قبل و بعد از کاهش وزن نیز ارزیابی کردند.
با این اندازه‌گیری، امتیاز آپنه خواب انسدادی شرکت‌کنندگان پس از کاهش وزن، بیش از 30 درصد بهبود یافت.
اسکن‌ MRI نشان داد که زبان هر یک از شرکت‌کنندگان بعد از کاهش وزن ، حجم قابل‌توجهی را از دست می‌دهد و هرچه زبان لاغرتر باشد، علائم آنان نیز کمتر می‌شود. البته فقط اندازه زبان و نه کاهش وزن و کاهش حجم سایر بافت‌های نرم، با تسکین آپنه خواب ارتباط دارد.
با کاهش وزن، چندین ماهیچه در امتداد دیواره‌های گلو و دیگر قسمت‌های مربوط به جویدن نیز حجم خود را از دست می‌دهند. اگرچه این تغییرات مسیرهای هوایی فوقانی را پاک می‌کنند، اما با بهبود قابل‌توجهی از علائم همراه نبودند و به نظر می‌رسد زبان، عامل اصلی بروز این اختلال باشد.
محققان هنوز دقیقا نمی‌دانند که چگونه زبان بزرگ برای مسدود شدن راه هوایی فوقانی حرکت می‌کند، اما به نظر می‌رسد، زبان به سمت عقب حرکت کرده به همین دلیل، به‌طور ناگهانی، راه هوایی کوچک‌تر می‌شود.
شواب در ادامه افزود: دانستن نقش چربی زبان در آپنه خواب انسدای می‌تواند زمینه را برای درمان‌های جدید فراهم کند.
وی و همکارانش پیشنهاد کردند: مداخلات کلی برای ارتقاء کاهش وزن بدن (ازجمله رژیم‌های غذایی)، درمان‌های هدفمند و تمرینات برای پیشگیری از این اتفاق، می‌تواند به کاهش چربی زبان در بیماران مبتلابه آپنه خواب انسدادی کمک کند .
شواب گفت: این تمرینات می‌تواند شامل لمس مکرر زبان به سقف دهان باشد.
علاوه بر این، پزشکان می‌توانند افراد با وزن طبیعی را برای چربی بیش‌ازحد زبان، غربالگری کنند، به‌خصوص در مواردی که ممکن است از خروپف بی‌سابقه یا خواب‌آلودگی رنج ببرند.
وی گفت:" در حال حاضر، این ارزیابی به MRI نیاز دارد، اما در آینده با یک سونوگرافی 5 دقیقه‌ای انجام خواهد شد."
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/201871/اندازه-زبان-در-وقفه-تنفسی-تأثیر-دارد
بستن   چاپ