پیام خراسان
استاد دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد:
ارتباط دانشکده الهیات و ادبیات دانشگاه فردوسی ضعیف شده است
يکشنبه 22 دي 1398 - 15:45:14
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ارتباط دانشکده الهیات و ادبیات دانشگاه فردوسی نسبت به گذشته اندکی ضعیف شده است.

دکتر سید کاظم طباطبائی‌ در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ارتباط بین دانشکده الهیات و ادبیات اظهار کرد: در قدیم بین دانشکده الهیات و ادبیات، چه در دانشگاه مشهد و چه در دانشگاه تهران ارتباط و همکاری نزدیکی وجود داشت، اما اکنون این ارتباط اندکی ضعیف شده است. در ابتدای تاسیس دانشکده الهیات، دکتر فیاض که بنیان‌گذار دانشکده ادبیات بود، رئیس دانشکده الهیات نیز بود و در هر دو دانشکده تدریس می‌کرد.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: سال 1355 که وارد دانشکده الهیات شدم، رئیس دانشکده، دکتر علی‌اکبر شهابی، استاد رشته زبان و ادبیات فارسی بودند که در دانشکده ادبیات در دوره دکتری و فوق لیسانس تدریس می‌کردند. در آن زمان ارتباط بین دانشکده الهیات و ادبیات بسیار زیاد بوده است. رابطه دانشکده ادبیات و الهیات در تهران نیز همین‌‎گونه بود. بسیاری از استادان بودند که در هر دو دانشکده درس می‌دادند.
نسل جدید نسبت به بسیاری از مباحث جدی بی‌اعتنا هستند
طباطبائی در خصوص گسست بین نسلی گفت: هرچه بتوانیم بزرگان گذشته را به نسل جدید بشناسانیم تا هویت، گذشته و ریشه‌های خود را بشناسند، در هویت شناسی جوانان موثر است. متاسفانه اکنون با توجه به وضعیت کشور از نظر شغلی، نسل جدید دانشجویان نسبت به بسیاری از مباحث جدی مخصوصا رشته‌های علوم انسانی که کمتر کاربردی است، بی‌اعتنا هستند.
استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: اگر شرایط کشور شرایطی باشد که دانشجویی زمان آمدن در دانشگاه احساس کند رشته مورد نظر وی آینده روشنی دارد، جدی‌تر به درس و تحقیق می‌پردازد. وقتی این رشته و مباحث برایش مهم تلقی شود، سراغ این موضوع می‌رود تا افرادی را که در رشد و بالندگی این مباحث نقش داشتند، بشناسد. اگر بتوان با تدبیرهایی نسل جوان را با بزرگانی که در گذشته‌های دور و نزدیک در اعتلاء فرهنگی و علمی کشور نقش داشتند، آشنا کرد، در هویت‌بخشی به نسل جدید بسیار موثر خواهد بود.
وی با اشاره به بزرگان دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی عنوان کرد: در دانشکده الهیات مشهد استادان برجسته ای حضور داشتند، از جمله دکتر فیاض که بین دانشکده الهیات و ادبیات مشترک بودند، دکتر سید علیرضا مجتهدزاده که سال‌هایی چند رئیس دانشکده الهیات بودند و تحصیلاتشان زبان و ادبیات فارسی بوده است. مرحوم استاد کاظم مدیرشانه‌چی که در سال 81 فوت کردند، استاد آشتیانی، مرحوم استاد محمد واعظ‌زاده و دکتر ابراهیمی دینانی که استاد گروه فلسفه بودند و بعد به دانشگاه تهران منتقل شدند و هنوز فعال هستند.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دکتر محمود مهدوی دامغانی که تحصیلات رسمی وی در رشته زبان فارسی بوده، اما از همان ابتدا استاد دانشکده الهیات در گروه تاریخ و تمدن اسلامی بودند، شاید بیش از 100 جلد کتاب در حوزه تاریخ و سیره ترجمه کردند و برخی کارهای ایشان از جمله کتاب مغازی واقدی که از عربی به فارسی ترجمه کردند ، در یکی از سال‌‎ها، برنده کتاب سال جمهوری اسلامی شد. دکتر هادی عالم‌زاده که استادی دقیق، نکته‌سنج و جدی بودند. ایشان بعدها به دانشگاه تهران منتقل شدند و اکنون به مقام بازنشستگی نایل شده اند. دانشکده الهیات در طول 60 سالی که از فعالیت آن می‌گذرد، شخصیت‌های بسیار برجسته‌ای داشته که برخی از حوزه به دانشگاه آمدند و برخی هم فارغ‌التحصیل دانشگاهی بودند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/201914/ارتباط-دانشکده-الهیات-و-ادبیات-دانشگاه-فردوسی-ضعیف-شده-است
بستن   چاپ