پیام خراسان
سهمیه‌بندی بنزین و تغییر الگوی سفر در خراسان رضوی
یکشنبه 29 دی 1398 - 8:07:07 AM
ایرنا
پیام خراسان - مشهد- با آغاز طرح سهمیه بندی بنزین از 25 آبان ماه امسال گمانه زنی‌هایی درباره تغییر الگوی سفر و کاهش مسافرت‌ها انجام شد اما گذشت زمان و انتشار آمار از نتایج دیگری در این زمینه حکایت دارد.

معاون مدیریت و هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی در باره آمار سفر به مشهد گفت: با ورود 34 میلیون و 146 هزار و 705 مسافر به کلانشهر مشهد در 9 ماه گذشته این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال 3.8 درصد افزایش داشته است.
محمدصادق براتی افزود: از این تعداد هفت میلیون و 300 هزار و 669 نفر از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای وارد مشهد شدند که این تعداد نسبت به مدت مشابه پارسال حدود یک درصد افزایش دارد.
وی ادامه داد: در بخش حمل و نقل ریلی نیز این رقم با 4.3 درصد افزایش به پنج میلیون و 707 هزار و 464 نفر رسیده است که با 10 هزار و 81 رام قطار وارد شهر مشهد شده‌اند.
وی گفت: در این مدت ورود مسافران و زائران به مشهد با هواپیما نسبت به مدت مشابه پارسال 3.4 درصد کاهش یافته و به سه میلیون و 610 هزار و 609 مسافر و زائر رسیده است.
براتی افزود: 17 میلیون و 527 هزار و 963 زائر هم در این مدت با خودرو شخصی به مشهد سفر کردند که این تعداد نیز نسبت به مدت مشابه پارسال 4.8 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: با توجه به اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین تغییر الگوی سفر به مشهد به سوی افزایش تقاضا در بخش ریلی محتمل است.
تقاضای سفرهای ریلی در مسیر خراسان رضوی افزایش یافته است
مدیرکل راه آهن خراسان نیز گفت: در 9 ماه امسال 11 میلیون و 415 هزار و 292 زائر و مسافر توسط راه آهن خراسان جا به‌جا شده‌اند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش داشته و موجب شده است این اداره کل در میان سایر مناطق راه آهن در شبکه ریلی کشور بار دیگر رتبه نخست جا به‌جایی مسافر برون شهری را کسب کند.
مصطفی نصیری ورگ در باره تاثیرگذاری افزایش قیمت بنزین بر تقاضای سفرهای ریلی اظهار نظر نکرد و افزود: با بهبود کیفیت خدمات ارائه شده در شبکه حمل و نقل ریلی، تقاضای سفر از طریق قطار در مسیرهای منتهی به مشهد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: از جمله عوامل افزایش استقبال از سفر با راه آهن در مسیرهای ریلی منتهی به مشهد می‌توان به کاهش تاخیر قطارها اشاره کرد.
وی گفت: در مدت یاد شده 22 هزار و 516 رام قطار مسافربری از 30 شهر و مرکز استان در مسیر ریلی خراسان رضوی تردد کرده‌اند که در این مسیر حمل خودرو نیز از مشهد به تهران، بندرعباس، شیراز، کرمان، تبریز و اهواز انجام شده است.
مدیر کل راه آهن خراسان افزود: در حال حاضر شمار ایستگاه‌های اداره کل راه آهن خراسان 23 ایستگاه است و روزانه به طور متوسط 88 رام قطار مسافربری در مسیر 31 شهر و مرکز استان و 10 رام قطار باری به مقاصد تجاری مختلف به صورت رفت و برگشت حرکت می‌کند.
وی ادامه داد: تراکم ریل در خراسان رضوی نسبت به مساحت آن 2 برابر میانگین کشور است و به خاطر وجود بارگاه منور رضوی بیش از 40 درصد قطارهای مسافربری ایران به مشهد رفت و آمد دارند.
مسافران به ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای تمایل پیدا کرده‌اند
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی نیز گفت: بعد از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و انجام اقدامات حمایتی از ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای تمایل مسافران برای استفاده از این ناوگان در استان افزایش یافته است.
ابراهیم نصری افزود: میزان جا به‌جایی مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای درون استانی شامل اتوبوس و ناوگان سواری کرایه پس از افزایش قیمت بنزین از 25 آبان تا 15 دی ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد سفر 10 درصد و از نظر تعداد مسافر 19 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: به صورت کلی نیز تعداد سفرهای درون و برون استانی توسط این ناوگان 6 درصد و تعداد مسافر 10 درصد افزایش داشته است.
معاون مدیریت و هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: 17 میلیون و 527 هزار و 963 زائر هم در این مدت با خودرو شخصی به مشهد سفر کردند که این تعداد نسبت به مدت مشابه پارسال 4،8 درصد افزایش داشته است.
نصری با بیان اینکه 49 هزار راننده در بخش حمل و نقل بار و مسافر جاده‌ای در قالب 631 شرکت در خراسان رضوی فعالیت دارند گفت: سالانه بیش از 30 میلیون تن کالای دارای بارنامه، 20 میلیون مسافر دارای صورت وضعیت و حدود چهار میلیون تن کالای ترانزیتی و صادراتی توسط ناوگان جاده‌ای خراسان رضوی جابه‌جا می‌شود.
سفر با خودرو شخصی همچنان به صرفه است
فرمانده پلیس راه خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: چون هزینه‌های سفر با قطار زیاد است باز هم سفر با خودرو همچنان به صرفه‌تر است.
سرهنگ هادی امیدوار افزود: بلیت ارزانترین سفر با قطار حدود یک میلیون ریال است لذا شاید برخی سفرهای کاری و ماموریت‌های جمعی با قطار منطقی باشد اما سفرهای شخصی و خانوادگی همچنان با خودرو شخصی به صرفه و محبوبتر است.
وی ادامه داد: طی 10 روز نخست اجرای سهمیه بندی بنزین سفرها از طریق جاده و خودرو شخصی تاحدی کاهش یافت اما پس از آن ترافیک جاده‌ها در مدت یک ماه تغییری نکرد.
وی سفر با هواپیما را مختص قشر خاصی دانست و گفت: قیمت بلیت هواپیما زیاد است و تنها برخی اقشار جامعه می‌توانند از این ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند اما عامه مردم به سفر با خودرو شخصی یا جاده‌ای رغبت بیشتری نشان می‌دهند.
در نیمه نخست امسال 68 میلیون و 547 هزار و 47 نفرشب اقامت در استان خراسان رضوی ثبت شده است که بر این اساس، میزان اقامت هر گردشگر خارجی و داخلی به صورت میانگین 3.3 روز می‌باشد.
استان خراسان رضوی با فعالیت بیش از 2 هزار و 800 واحد اقامتی رتبه نخست تاسیسات گردشگری را در کشور دارد.
 
 

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/202897/سهمیه‌بندی-بنزین-و-تغییر-الگوی-سفر-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ