پیام خراسان
آمیختگی دل و دین در گود زورخانه
چهارشنبه 2 بهمن 1398 - 20:43:45
پیام خراسان - بجنورد- گود است به مانند محراب نیایش، تا تواضع، فروتنی و خاکساری را تداعی کند و انسان، هرچند که زورمند و قوی‌پنجه باشد، با حضور در آن، باید کبر و نخوت خود را از یاد برده و با یادکرد نام مولای متقیان علی(ع) به صفات متعالی آن بزرگمرد همه تاریخ تاسی کرده و پیشانی بر خاک بندگی بساید.

فتوت، جوانمردی، مرام، معرفت، حرمت، حیا و احترام همگی واژه هایی هستند که از دل و جان با ورزشکاران زورخانه ای از همان ابتدای کودکی تا کهن کسوتی عجین شده و جزئی از وجود آنها شده است.
ورزشکاران گود زورخانه به سابقه جوانمردی و با خوی پهلوانان ایرانی، طریقه فتوت را بین خود رواج داده و طهارت، مدارا و ترک لذت را سرلوحه ورزش و زندگی خود قرار داده اند و با رخصت گرفتن از بزرگان و پهلوانان گود، قواعد و آداب مردانگی و جوانمردی را پیشه ساخته اند.
زورخانه در نظر ورزشکار جای نیکان و پاکان و مکتب فتوت و جوانمردی است به طوری که ادب، صفا، فروتنی و گذشتی که بین ورزشکاران این رشته دیده می شود، کم نظیر است.
گود زورخانه مکان عشق است و امید و فضایی که ورزشکاران با نام مولاعلی (ع) وارد گود شده و با نام حجت بن الحسن (عج) فعالیت ورزشی خود را به پایان می رسانند.
خود بر این باورند که یک ورزشکار زورخانه ای عاشق است چون تا انسان عاشق نباشد نمی تواند یک ورزشکار واقعی شود و مرام و آیین این ورزش با زندگی آنها درآمیخته و جزئی از وجود آنها شده است.
تمام اصول جوانمردی در مراسم ورزش باستانی گنجانده شده و گود مقدس زورخانه مکتبی برای افزایش فضیلت، تواضع، جوانمردی و فداکاری است. ورزشکار زورخانه ای با گرفتن رخصت از بزرگان خود، یاد می گیرد همواره متواضع باشد و احترام به بزرگتر و آتش فضائل نیک پهلوانی و مرام بزرگ منشی را همواره در وجود خود زنده نگه دارد.
ورزشکاران حاضر در گود زورخانه قهرمان نمی شوند بلکه هوای پهلوانی در سر دارند که برای حضور در گود از من خویش گذشته و در پی صفاتی چون معرفت، بزرگمردی و بزرگ منشی، ایثار و فداکاری، کمک به هم‌نوع و تمام خصایص نیک انسانی برآمده اند.
حرکات ورزش زورخانه ای همگی برگرفته از کرنش و تعظیم و احترام به بزرگترها است و در تمامی آنها یاد و نام مولا علی (ع) به عنوان پهلوان پهلوانان و الگویی بزرگ از مردی و مردانگی جریان دارد.
یک پهلوان، با ورزشکارانی که برای قهرمانی تلاش می کنند، متفاوت است و در نخستین گام ها آموخته است که دیگر نباید سودای کسب مقام و رتبه را داشته باشد بلکه باید بیشتر با پروردن روحیات انسانی و پهلوانی در خویش، خود را به سکوی بالاتری برساند و با دستگیری از نیازمندان به قهرمان دل مردم بدل شود.
در روزگار ما همچنان از بزرگانی چون پوریای ولی، غلامرضا تختی و امروز نیز سردار شهید قاسم سلیمانی به عنوان پهلوانانی مردمی یاد می شود که با صفات برجسته انسانی، فتوت، جوانمردی، اخوت، وفای به عهد، مبارزه با ظلم و ظالم، حمایت از مظلوم، گذشت، ایثار، عشق بی پایان به مردم و به ویژه محرومان و پابرهنگان برای همیشه در دل مردم خانه کرده و به الگوهای برتر پهلوانی برای مردم ایران و حتی جهان تبدیل شده اند.
بعد از وفات تربت ما در زمین مجوی در سینه های مردم عارف مزار ماست

همزمان با برگزاری سومین دوره رقابت های جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی؛ پیشکسوتان، جوانان و نوجوانان این ورزش در کشور و استان خراسان شمالی در فضایی صمیمانه برای ادای احترام به بزرگان خود در گود زورخانه شهید علیدخت بجنورد گرد هم آمدند و در فضایی معنوی نمایشی از عشق و ارادت و ایمان و مرام و معرفت و احترام را به نمایش گذاشتند.
پیشکسوتان کشوری که مهمان بجنوردی ها بودند در جمعی بی تکلف همراه با پیشکسوتان و جوانان و نونهالان ورزشکار خراسان شمالی، وارد گود زورخانه شده و همصدا باهم، نام مولا علی (ع) را با ترجیع بندی از مضامین و کلام های عاشقانه فریاد زدند.

مرشدان «ایرج، کرمی، مشکدان و حامی» با نوایی زیبا و عرفانی چنان عاشقانه اشعار عرفانی را هم‌نوایی کردند که بینندگان برای لحظاتی مسحور و از خود بیخود شده و در این محفل چیزی جز عشق و ایمان نمی دیدند.
سومین دوره مسابقات جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی با حضور 100 ورزشکار از 21 کشور از دوشنبه هفته جاری در سالن ورزشی سالوک دانشگاه بجنورد آغاز شده بود که شامگاه چهارشنبه پایان یافت.
برچسب‌ها
بجنورد کشتی ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی خراسان شمالی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/203581/آمیختگی-دل-و-دین-در-گود-زورخانه
بستن   چاپ